81moskit Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 własnie kupuje kompa i zastanawiam sie nad tymi plytam co lepiej wybrac komp pod CADa i obliczenia MES wiec 4 rdzenie wykorzystam Quad Q6600 chce do tego 2x2gb ramu w dualu co mozecie polecić?? chce wykrecic i nie wiem ktora plyta lepiej sie nadaje przekonany bylem do EVGA ale koles ze sklepu mnie naklanial do Asusa pomozcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Proste jeżeli nie bedzie SLI to w żadnym wypadku nie bierz nf bo to problematyczne płyty są.A jeżeli pod Quada to nie Asus P5K tylko Asus P5K PRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 sam mam p5k. płytka nie jest zła ale może quada nie wytrzymać. słaba sekcja zasilania. Zakładam że będziesz podkręcał. Musiałbyś poczytać forum troche, bo w cenie tego p5k można wyrwać lepszą płytkę jeszcze. U mnie c2d e6300 chodzi z def. 1.86 na 3.15 GHz bez problemu ale to 2 jajka a nie 4. Pozatm 2x2gb. Niewiem czy te płyty dadza rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 P5K wywala się przy quadzie. Nforce jest wybredny co do pamięci i jest dla overclocerów lub dla ludzi, którzy chcą mieć SLI. Bierz P5K PRO bądź Gigabyte DS3. (P5K PRO 8 fazowe zasilanie, mocne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 CAD, MES ? Cztery rdzenie i OC do MESA, dobre :) Co Ty na tym kompie solarisa postawisz ? Jak chcesz budować kompa jako stacje graficzną to Xenony a nie Q6600 i nie żadne p5k i tp. To jest sprzęt do domu,a nie do MESA. Zresztą zastanów się czy Twoje (zakładam że legalne) programy do MES, CAD obsługują wieloprocesorowość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
81moskit Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 płyte chce kupic w proline jak calego kompa i juz sam nie wiem bo czytam i nie wydaje mi sie zeby ten asus byl dobry do 4 rdzeni mozecie cos polecic z oferty proline ?? to ma byc komp do domowego mesa i cada i wykorzystuja 4 rdzenie a podkrecenie zy zwiekszyc wydajnosc ale przy stabilnosci moja wiedza na ten temat uboga wiec nie musze krecic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Asus p5k pro będzie dobry do 4 rdzeni.Ten co Ty podałeś w tytule to już nie będzie dobry wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
81moskit Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 motyla noga ale nie widze go w ofercie prolina :( moze cos z tej stronki http://tnij.org/ar1i bo juz sie sklada u nich wiec bym chcial plyte tez od nich a moze cos odpowiednikiem z tej oferty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Malutki tam wybór, może jednak zdecydowałbys sie kupić gdzieś indziej? Jezeli musi być ten sklep to może MSI-P35 Neo2-FR IP35 s775 (4 fazy zasilania posiada) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
81moskit Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 (edytowane) a co bys polecił bo moze kupie w http://www.sirius.pl/ bo osobiscie nie wysyłka zalezy mi zeby miec na ten weekend juz wiec nie chce wysyłki z gory dzieki za rade Edytowane 13 Lutego 2008 przez 81moskit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 W tym sklepie jest Asus P5K PRO http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni..._69_69_0_6_3403 Wadą tej płytki jest na pewno położenie złącza 24pin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
81moskit Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) własnie wiem ze jest w tym sklepie ale czy to optymalny wybór za te pieniadze bo moze cosik innego wziąźć ??? Edytowane 14 Lutego 2008 przez 81moskit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Innego to na pewno można <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> czy lepszego to cięzko powiedzieć bo Asus P5K PRO jest strasznie podobny do P5K-E . Z tym ze p5k pro nie ma wifi, chłodzenie radiatorkami i to nieszczęsne złacze 24pin w złym miejscu. Ale ogólnie płyta mi sie bardzo podoba (może dlatego że lubie Asusy) Ona ma 8 faz zasilania jak pod Quada to bardzo dobrze bo i bedzie mozna spokojnie podkrecać:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Jeśli pod Quada to bierz P5K PRO. Mimo kilku małych niedogoności przynajmniej wiadomo, że płyta ta bardzo dobrze radzi sobie z tymi procesorami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...