Skocz do zawartości
sadbre

Jaka Grafika?530zł

Rekomendowane odpowiedzi

No dobra, a co z 9600? Podobno jutro premiera, a na Apollo proszzz... GeForce 9600GT EVGA 512MB 256bit Superclocked

Cena trochę na wyrost i towar niedostępny, normalnie prapremiera całą gębą :lol:

A wracając do tematu to jeśli masz 530zł i kupujesz "na wczoraj" to 8800GS wychodzi optymalnie.

Jeśli nie musisz mieć karty na już, no to dopiero zaczynają się schody... Docelowo 9600GT ma być właśnie w cenie 400-450zł, ale znając polskie realia to jeszcze długo będzie trzeba przepłacać (patrz link z Apollo :sad:).

No i pytanie zasadnicze: czy warto poczekać na "normalne" ceny 9600GT, czy lepiej dołożyć 100zł do 8800GT 512?? Ja raczej skłaniam się ku 2giej opcji - nie bardzo wierzę w zapowiadane super osiągi 9600GT, ale niewiadomych jest więcej niż konkretów więc pozostaje, jak zawsze, poczekać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, a co z 9600? Podobno jutro premiera, a na Apollo proszzz... GeForce 9600GT EVGA 512MB 256bit Superclocked

Cena trochę na wyrost i towar niedostępny, normalnie prapremiera całą gębą :lol:

A wracając do tematu to jeśli masz 530zł i kupujesz "na wczoraj" to 8800GS wychodzi optymalnie.

Jeśli nie musisz mieć karty na już, no to dopiero zaczynają się schody... Docelowo 9600GT ma być właśnie w cenie 400-450zł, ale znając polskie realia to jeszcze długo będzie trzeba przepłacać (patrz link z Apollo :sad:).

No i pytanie zasadnicze: czy warto poczekać na "normalne" ceny 9600GT, czy lepiej dołożyć 100zł do 8800GT 512?? Ja raczej skłaniam się ku 2giej opcji - nie bardzo wierzę w zapowiadane super osiągi 9600GT, ale niewiadomych jest więcej niż konkretów więc pozostaje, jak zawsze, poczekać...

ja mam ten sam problem i dylemat czy poczekac az stanieje 9600GT ktory jest okolo 15 % wolniejszy od 8800GT ale dopiero w wzyszej rozdzialce a ja mam monitor maks 1240-1024 a w tej rozdzialce sa porownywalne... tylko ze cena 700 zl na allegro jest odstraszajaca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobiście polecam 8800gs za 450zl i albo zmienić chłodzenie albo podpiąć je pod 5v(wtedy jest cichuuuuuutkie)..

a wyniki niewiele gorsze niż 88gt

8800gs 748/1920

Edytowane przez amapi3d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

88gs ma najlepszy współczynnik jeśli chodzi o opłacalność bez oc, to się zgadza, ale:

Piszesz amapi3d, że "wyniki niewiele gorsze niż 88gt" ale zobacz po jakim oc ten wynik, a porównujesz go z 88gt przed oc?!

Wynik 88gt po oc jest porównywalny z wynikami 88gtx i tu wychodzi, że jednak współczynnik opłacalność ma lepszy 88gt ale po oc - przy odrobinie szczęścia i zmianie chłodzenia dostajesz 88gtx za 700zł czyli za pół ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi