Skocz do zawartości
zwisu

Nic Specjalnego-new Project !

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tu komentować...co miało być powiedziane to już powiedzieli. Mi się nawet podoba za wyjątkiem topu EK + rez. Mi się tam on nie widzi i za ta cene wolał bym kupic osobno top OCLabs + tankowiec i zamontować koło mobo jak u Malika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie. Tak mnie wciągnęło WC, że ciągle mi mało... Zbliżam się do montowania bloków na sekcje zasilania, pamięci i SB. Blok na SB już mam a mofsety czekają na zrobienie :) Materiały i narzędzia są. Tylko zastanawiam się na topem z plexi... Jeśli chodzi o blok na pamięci. To będzie to najprawdopodobniej bloczek misia. Mam jeszcze dylemat między chłodncą 2x120mm a 4x120mm. Miałyby to być BWU.

Głównie chodzi mi teraz o rozmieszczenie i połaczenie klocków. Zastanawiam się gdzie wrzucić tą chłodnice nr 1. Bo górna na pewno zostaje.

Zrobiłem taki schemat :

Dołączona grafika

czekam ma sugestie rozmieszczenia klocków. Wszystkie fotki dam na koniec pracy :lol:. Koniec przewiduje na sobote za tydzien. Z racji czekania na części...

Edytowane przez zwisu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz mieć ogromne problemy z połaczeniem wężem górnej sekcji zasilania (nad procem) z chłodnicą. Jest mało miejsca a nad mobo jest chłodnica. Z tą budą duzo nie zdziałasz.

chłodnica jest według otworów w obudowie, czyli blisko mobo. przesuniecie jej to kwestia wywiercenia otworów na chłodnice i przesuniecie jej w druga strone. zostanie wtedy około 4,5cm. czy sie zmiesci z kątowymi kruccami to nie wiem.

Są może cieńsze chłodnice 4x120 niż 3cm ? Bo jesli by była gruba na 24-25mm, to moge spokojnie ją dać między siatkę zewnętrzną a obudowe. I wtedy bedzie wiecej miejsca w budzie.

myślałem o wentylatorach o mniejszej grubosci niż 25mm. ale nic niema. puki co szukam.

Edytowane przez zwisu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może tak?

obrazek - nie cytuje

Pomyśl nad sprzedażą chłodnicy 1x120(numer1) i zakupem 2 lub 3x120mm-różnice w cenie są niewielkie.

Chłocnicy jeszcze nie kupiłem. Ale chce wszystko w budzie upchac. Duża różnica będzie między 2x120 a 4x120. Bo moge rozwazyc jeszcze 4x120 na zewnatrz. tylko ze bedzie problem z dostaniem sie do wyjsca DVI. A korzystam z dwóch. a jak odstaje to mi jakos niepodchodzi :) zobaczymyu

a jesli chodzi o umiejscowienie jej na dole, to nie da rady

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi