FumFel_20 Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Albatrona robili kolesie którzy pracowali w Gb, prawda? Wiec go polecam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Off Topic: sorka za niego ale w poneidzialek/wtorek zmieniam plytke i nieche zakladac nowego tematu ze znanych powodow :D mam do wyboru Msi kt3v kt 333, albo Albatrona tego co ma Hans, kt400 dual bios itp, co radzicie ? wystarcza mi z 2 solidne glosy z arguumentem, z gory dzieki za odp i wyrozumialosc :) Hans, jak jest ze stabilnoscia na tej plytce ? No wiec jak jest ze stabilnoscia .. a co to znaczy ;-) . Zadnych problemow nie stwierdzono u mnie komp smiga 24/7 (na ustawieniach z podpisu) i moge powiedziec ze wszystko jest jak najbardziej ok. Na jedna rzecz musisz zwrocic uwage beznadziejne umiejscowienie gniazda atx na mobo(czy nie bedzie Ci przeszkadzac) oraz czy grafa Vs slociki od ramu nie beda sobie przeszkadzac. Pozatym mobo jak najbardziej ok Btw jeszcze mozesz poczekac na opinie Szpaka on tez ma tego albatrona ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 ja ostatnio zmienilem shuttle na msi kt4v, chociaz wczesniej nie narzekalem, to teraz tez nie mam powodow :) msi rulas jak dla mnie za 330pln mam agp8, ddr 400 i inne takie, a do tego spore oc i stabilnosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 ja ostatnio zmienilem shuttle na msi kt4v, chociaz wczesniej nie narzekalem, to teraz tez nie mam powodow :) msi rulas jak dla mnie za 330pln mam agp8, ddr 400 i inne takie, a do tego spore oc i stabilnosca max VCORE kolego? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 tak, to troche kiepsko, ale moze nowy bios to zmieni, pozatym tam jest tak. ze jak mialem proca 1,5 to max bylo 1,6, a jak teraz mam 1,6 to zax jest 1,7 a fuzzy ligic 4 daje na poczatku 1,85. wiec pewnie niedlugo cos sie zmieni :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Dzieki za odzew, chyba jednak wezme tego Albatrona, chlodzenie poietrzne mam wydajne, mam nadzieje ze ustawie sobie vcore kolo 1,8xv i bende krecil ile wlezie tego xpeka , co do wtyku atx, to juz mniejszy problem. Ps. wlasnie sciagam sobie najnowszego biosika do tego Albatrona :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 kolega niedawno kupil sobie wlasnie GB GA-7VAXP i niestety dzis zaniosl ja do sklepu do sprawdzenia. powod - po podlaczeniu hdd do raida (w biosie raid przestawiony na kontroler) zaczal mu sie dzwiek przycinac. probowal win98, win xp, w koncu win2k - zawsze to samo. nie wazne czy mial sb live czy dzwiek z plyty - winamp co chwile sie cial. do tego nie dzialala karta tv, ale to juz raczej nie wina tej plyty. najsmieszniejsze ze po przelaczeniu na ide nie bylo zadnych zaciec. sterowniki oczywiscie do raida zainstalowal. ostatnio na win 2k podobno juz nie tylko muza mu sie ciela ale i caly system co chwile sie przycinal. defragmentacje itp nic nie daly (formatowal partycje ok 5gb pod system przed instalka). ciekawe jaka bedzie odpowiedz w sklepie w poniedzialek. moj kolega powiedzial ze jak na razie ma dosc, jesli mu dadza nowa i bedzie to samo to zmienia na msi na kt400 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 kolega niedawno kupil sobie wlasnie GB GA-7VAXP i niestety dzis zaniosl ja do sklepu do sprawdzenia. powod - po podlaczeniu hdd do raida (w biosie raid przestawiony na kontroler) zaczal mu sie dzwiek przycinac. probowal win98, win xp, w koncu win2k - zawsze to samo. nie wazne czy mial sb live czy dzwiek z plyty - winamp co chwile sie cial. do tego nie dzialala karta tv, ale to juz raczej nie wina tej plyty. najsmieszniejsze ze po przelaczeniu na ide nie bylo zadnych zaciec. sterowniki oczywiscie do raida zainstalowal. ostatnio na win 2k podobno juz nie tylko muza mu sie ciela ale i caly system co chwile sie przycinal. defragmentacje itp nic nie daly (formatowal partycje ok 5gb pod system przed instalka). ciekawe jaka bedzie odpowiedz w sklepie w poniedzialek. moj kolega powiedzial ze jak na razie ma dosc, jesli mu dadza nowa i bedzie to samo to zmienia na msi na kt400 :lol:uuu, dziwne.IHMO wada egzemplarza......Kumpel ma tąwersje i w biosie miał przestawione na radi i niebyło problemu.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans_j23 Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 A ja wybrałem MSI K7N2-L i juz jestem zadowolony ze zostawiłem Via w spokoju :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Gigabyte 7VAX Nic dodac, nic ujac :) ! Rowniez polecam Nic dodac, nic ujac :) ! Rowniez polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 a ja polece EPoX 8K9A. Mam te plyte od wczoraj i tak stabilnej plyty jescze nie widzialem, do tego jest jeszcze taka mnogosc ustawien dla procesora i ramu, ze MSI i gigabyte tyle razem nie maja ;) A cena tej plyty jest bezkonkurencyjna 320zl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OKITOKI Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 ASUS jak w podpisie, 100% stabilnosci, hula i bucy :), cena teraz ok. 400 zl. Jedyny mankament - stabilne FSB to max 180MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 jak sobie czytam opinie i testy plyt na kt400 to zauwazylem ze wszystkie sa stabilne niezle sie kreca... wiec w sumie wybor to kwestia gustu. moj gigabyte ga-7va jest ok. super stabilny. krecilem do 185 fsb ale pamiec lepsza potrzebna ;) http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...2/strona-1.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...