Skocz do zawartości
Dzidaziom

Jaka Bateria Do T61...

Rekomendowane odpowiedzi

Na stronie Lenovo są dostępne tylko baterie dla T61 ale z matrycą 14" np.klik , model który sobie wypatrzyłem ma 15"... czy ta bateria będzie odpowiednia, lub czy bateria dla serii T60 będzie kompatybilna?

Pytania może są banalne, ale to jest... będzie mój pierwszy kontakt z laptopem i nie chciał bym przez kolejnych parę lat męczyć się z źle dobranym laptopem (a laptop ma mi posłużyć na sporo wiosen :) )

Edytowane przez Mollo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie Lenovo są dostępne tylko baterie dla T61 ale z matrycą 14" np.klik , model który sobie wypatrzyłem ma 15"... czy ta bateria będzie odpowiednia, lub czy bateria dla serii T60 będzie kompatybilna?

Pytania może są banalne, ale to jest... będzie mój pierwszy kontakt z laptopem i nie chciał bym przez kolejnych parę lat męczyć się z źle dobranym laptopem (a laptop ma mi posłużyć na sporo wiosen :) )

Nie będzie 14-stki i 15-ski mają inne rozmiary baterii aczkolwiek baterie dla tych samych matryc są wspólne np t60, t61 i w przyszłości kiedy wyjdzie model t62 na 99,9%

http://shop.lenovo.com/us/accessories

Przepisz swój numer seryjny ze spodu laptopa to ci wyszuka kompatybilne akcesoria w tym baterie.

EDIT:

Z tego co widzę jeszcze tego laptopa nie kupileś i to może lepiej.

Proponuje ci zatem model T60p WIDE z matryca FlexView lub t61p już na santa rosa z USA

Ten kraj jest na tyle złodziejski, że zapłacisz więcej za model zwykły t61 niż za model dużo wyższy t61p.

Przy takim kursie dolara i transporcie UPS za ok 100$ z ubezpieczeniem elektroniki tego typu w naszym kraju się nie opłaca kupować. Z USA też sobie możesz sprowadzić baterie w jednej paczce.

Przykład za podstawowy model t61 zapłacisz jakieś 1000$ a w tym kraju 4200-4500 zł :/

Edytowane przez -X-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi