cavarr Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) Height 120 × 194 × 155 mm (overall cooler) 140 × 140 × 25 mm thickness (with fans) Fan: 500 rpm ± 10% Wind noise volume: 29.39 CFM/10.8dBA Bearing: bearing sleeve Compatible CPU ntel P4 socket 478/775 AMD Athlon64 socket 754/939/940 / + AM2/AM2 Heat pipe: 10x6mm Weight: 1155g (body cooler fan) +130 g () miazga :blink: :D Edytowane 14 Lutego 2008 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Jakie malenstwo :] Przejdz sie gdzies z kompem to plyte polamie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Najlepsze jest to: Nie wiem jak wytrzyma to ten biedny koszyk :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Tia.. niecale 1,2kg :blink: Zeby chociaz dali do tego mocowania na sruby z backplate, po zapinanie tego pod plastikowy koszyk jakos srednio mi sie widzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Moze dodaja metalowe koszyki z backplate'ami :lol: Ale ciekaw jestem wydajnosci tego "malenstwa" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) Ciekawe jak będzie z wydajnością {: Dzięki scythe ciągle są wydajne chłodzenia dla s478... tylko kogo to obchodzi ;P Edytowane 14 Lutego 2008 przez eyah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Dobry wentyl na 12v i już można się pobawić BTW połowę obudowy zajmie to bydle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Dzięki scythe ciągle są wydajne chłodzenia dla s478... tylko kogo to obchodzi ;PJa tam bym wolał, żeby stare były kompatybilne w przód, a nie nowe kompatybilne wstecz. :rolleyes: Tia.. niecale 1,2kg :blink: Zeby chociaz dali do tego mocowania na sruby z backplate, po zapinanie tego pod plastikowy koszyk jakos srednio mi sie widzi... Zapinki, które przedstawił Cavarr są właśnie skręcane na śruby - skręca się dwie części po obu stronach płyty głównej, a cooler wpina się w to za pomocą tych blaszek widocznych na zdjęciu. Dzięki temu nie trzeba każdorazowo wypinać płyty, żeby cooler zdemontować. To akurat się Scythe udało, trzeba przyznać. Dotyczy to ofkors 775 i 478... bo zapinka pod AM2 wygląda jednak na wpinaną w plastikowy koszyk :wacko: A co się tyczy chłodzenia? Jestem przerażony tym gigantem. Po Zipang i Shurikenie spodziewałem się, że Scythe zacznie budować coolery nieco bardziej przemyślane... ale to jest kompletne przeciwieństwo tego podejścia. Stara dobra zasada Scythe - im większy kloc, tym lepiej. Czekam z niecierpliwością na testy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Jest slodki ;) Chyba wiem co wstawie zamiast mojej Ninjy :D Pozatym chyba jednak jest ciut niższy od typowych towerów więc siła działająca na płytę będzie ciut mniejsza (chociaz chyba i tak przydaloby się jakieś liny bezpieczeństwa do stelażu w obudowie przymocować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 az płyte głowna na tasme klejaca do kartonu przykleili :lol: okropnie sie to prezentuje z tym okraglym wentylatorem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Cudeńko ;) Wentyl tylko jakiś nieudany.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 przesada z tą wielkoscia,ciekawe jaka cena i wydajnosc tego giganta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) Czy ja wiem czy taka przesada z tego co widze przy tej wielkosci bedzie przykrywal przynajmniej 2 sloty ramu a mozliwe za nawet wszystkie 4 w zaleznosci od mobo wiec mamy od razu chlodzenie pamieci :D A ciekawe jak fajny by to chlodzilo w polaczeniu z obudowa z bocznym wentylem pokroju 23 cm TT :) Edytowane 14 Lutego 2008 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Dobry wentyl na 12v i już można się pobawić BTW połowę obudowy zajmie to bydle. albo dwa :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Powoli się zaczynam zastanawiać czy jest sens robić coś takiego. Przeciez proces technologiczny się zmniejsza a w aluminium przez większa powierzchnię nię będzie szybciej się rozchodzić. Dobrze myśle? Jeżeli nie to mnie poprawcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 emilek po to jest te 10 heat-pip'ów, aby szybko i skutecznie odprowadzały ciepło na dalsze części radiatora. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Ja bym zaczął się zastanawiać o ile mniejsze chłodzenie skonstruuje konkurencja... przy tej samej wydajności ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Już pomijając kwestię samej wielkości, to przecież cała ta konstrukcja jest strasznie brzydka! :/ Bałbym się nawet lekko przesunąć komputer z takim ponad kilowym klocem... A niby wszystko zmierza do tej minimalizacji, a tu co? Guano! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) A niby wszystko zmierza do tej minimalizacji, a tu co? Guano! :)Nieee... nie Guano - Scythe :P Edytowane 14 Lutego 2008 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Ciekawi mnie tylko jak sie to miesci do kompa gdzie wsadzone sa OCZ reaper, badz inne kosci z chlodzeniem innym niz standartowy radiator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Mnie ciekawi cos innego :| Czy ta firma ryzwalizuje jeszcze w temacie wydajnosci czy juz tylko w temacie wagi... Ten wynalazek jest przerazajacy :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) Wielkie, ciężkie, brzydkie. Scythe od dawna niczym mi nie imponuje, teraz utwierdza mnie w przekonaniu bezkonkurencyjności TRa. Edytowane 14 Lutego 2008 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Tak spojrzałem na ostatnie zdjęcie i naszła mnie refleksja: Dlaczego wzrost masy i powierzchni chłodzenia nie jest wprost proporcjonalna do wydajności?. Przecież ten bydlak waży około 4 razy tyle co BOX. Jest większy z 5 razy. A czy jest wydajniejszy o te 4-5 razy? NIE! Świat zmierza ku zagładzie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Odpowiedz Scythe na CoolerMastera V10? Na drugim zdjeciu zamontowany wentylator jako nawiew, na ostatnim - wyciag... Wysokosc 140mm? :blink: Jakos ciezko mi zlapac perspektywe zeby to odpowiadalo strzelonym fotkom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicuś Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Tylko jak to ma wysokość 194mm,tylko ciekawe czy z coolerem czy bez,to do jakiej obudowy to się zmieści?Do tego "maleństwa" jest potrzebna buda minimum szeroka na 23-24cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 194mm to raczej szerokosc tego klocka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Jedno co mi sie podoba, to to, ze nie nawalili blaszek kolo siebie jak to robi konkurencja, tylko sa w rozsadnej odleglosci od siebie, podobnie jak w Ninji, to pozwoli na dobre chlodzenie bez nadmiernego halasu, zeby przepchac przez to powietrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Jedno co mi sie podoba, to to, ze nie nawalili blaszek kolo siebie jak to robi konkurencja, tylko sa w rozsadnej odleglosci od siebie, podobnie jak w Ninji, to pozwoli na dobre chlodzenie bez nadmiernego halasu, zeby przepchac przez to powietrze.Myślisz, że to tym się kierowali? Czy może chodzi o to, żeby za jakiś czas przebić 2kg tworząc wersję "Ultra"? :rolleyes: A tak nieco bardziej serio - ten cooler dzięki temu może sobie nieźle radzić pasywnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 O czym może też świadczyć wiatrak 500 rpm jaki do niego dali :) Chociaz ja i tak bym wrzucił tam jakąś porządnie wiejąca 120 albo 140 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 W sklepach ma pojawić sie w marcu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...