JAR Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Szczerze mówiąc wydajność nie powala. W stresie e2160 chodzący na 3,2 przy 1,4625v biosowym ma 68 stopni. Na Pentagramie HP-100AlCu Lite było w takich warunkach 76 stopni przy 1600obr. Buda słabo wentylowana wszystkie wentyle na 5V kręcą sie ok 500obr, ten od orochi też ma tyle więc przewiew jest praktycznie żaden. Za to jak odłączyłem na chwile wentyl z grafy to jest stuprocentowa cisza. Musze jeszcze zakupić accelero na grafe i będę miał to co chciałem - takie pół pasywne chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 tanio wylicytowany orochi zagościł i u mnie. porownanie do ninjy ;-). a tak prezentuje sie w stackerze 830: mieści się zupełnie swobodnie. cel osiągnięty, pasywnie tempy podobne do ninjy z xthermalem na 9v - e8200 3,2g 1,1v idle ponizej 50st, stres 63-65 - testowane w dzisiejszy upalny dzień. wentylator z orochi (12v) jest cichszy niz xthermal (12v), ale wieje znacznie mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 Odkopuję, bo znalazłem coś ciekawego o Orochi http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2259 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 nie od dzis wiadomo ze temu radiatorowi potrzebny jest pozadny przewiew gdyz inaczej gorace blachy kisza sie - Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...