Kean Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) Ledwo co skończyłem sesje, więc trzeba było się zabrać za coś co lubie ;) Od długiego już czasu planowałem DI session, ale jakoś nie wychodziło i miałem problemy ze zdobyciem DI. Wiec po kolei: Konfig: Pentium D920, P4 631 Msi P35 Neo2 FIR Crucial Ballistix 6400 i AE w obwodzie w razie czego ;) Tagan 500-U25 S3 Virge DX ;) kontener BBP Zamówiłem 10kg lodu, a dojechało do mnie ok 8 o czym doskonale widziałem, że tak będzie bo mnie o tym uprzedzili - że cały nie dojdzie. Na szczęście oni mają go najtaniej jak mi się udało znaleźć. DI: pacjent: Najbardziej bałem się, żeby szron i lód mi na mobo nie wyszedł, więc trzeba to było dobrze zaizolować. Nakładamy pastę, ala Wolfszary ;) A teraz normalnie: Zestaw w miejscu docelowym: No to jazda :) Widoczki: Po zdjęciu izolacji po benchu: Generalnie samo kręcenie jest inne niż normalnie(to dla tych co jeszcze się nie bawili w sub zero :P ), bo trzeba pilnować aby w kontenerze był lód i trzymać odpowiednią temp. W tym przypadku temp w brew pozorom przy D920 była za niska niestety :/ bo na spodzie kontenera przy 1,8V miałem ok -40 a proc był sporo cieplejszy - straszna grzałka. Największym problemem był CBoot mojego MSI... płyta jest nie dość, że kiepska powyżej fsb 500 to jeszcze ten CBoot na -30 :/ Całość trwała z 12-13h... bo lód się skończył... PD to straszna bestia do chłodzenia przy takich zegarach. Możliwe że coś źle robiłem, że takie niskie temp... Termo to jakiś multimetr co niby do -40 mierzy, a widziałem na nim -55. Lałem do tego spirytusu, ale nie z polmosu ;) Może on jakiś nie teges był? może lepiej aceton było lać? Cel to było WR CPU-Z i SPI 1M w PD920... Wyniczki: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=312801 - 2 miejsce niestety :/ http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=312521 - 127 w generalnej klasyfikacji CPU-Z http://hwbot.org/signature.img?iid=86178&thumb=false - znowu 2 :/ i 1 miejsce chyba w SPI16M na P4 w PL (wedle superpi.zenfist.pl) wiem ze lame zegary, ale to tak żeby ostatni wsad lodu wysublimować ;) Już widzę że może udało by się poprawić trochę wyniczek SPI1M, bo timingi niżej musiał bym dać, bo jak widać wyżej - można :/ Ale nad spi siedziałem pewnie z 3h i już takiego zegara nie udało mi się uzyskać więc nie zrobiłem tych czwóreczek. Winne były temp. Bilans strat to jest urwany kabelek na lutowaniu od Delty, bo za mocno się szarpałem przy rozbieraniu zestawu na koniec zabawy :P ale to jest kwestia 5s lutowania. Celu nie osiągnąłem, ale najważniejsze to, że zdobyłem jakieś doświadczenie. Już planuje kolejny bench :) Teraz lista podziękowań: MaSell - za support Lanc - za rady Sector - za rady przed ryba - za to że się za późno odezwał :P Janio - za rady których mi kiedyś udzielił ;) Edytowane 16 Kwietnia 2009 przez Kean Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 mogles dzwonic ;p sam chyba benchowalem jak pisales do mnie ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) i 1 miejsce chyba w SPI16M na P4 w PL (wedle superpi.zenfist.pl) [img.]http://kean.sg-net.eu/OC/DI/12022008/spi16m_p4_sub10minp.PNG[/img] Daj mi godzine i jesteś #2, deal ;) ? Dzis latalem na 5.5-6 stabilnie z p4, w ramach potwierdzenia pewnej teorii :D Teraz lista podziękowań: MaSell - za support nie ma problemu ;) Edytowane 14 Lutego 2008 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Słabo jak na DI. Mój stary PD915 na FC: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 @up DFI P35 vs MS P35, która przy -40* nie działała :lol: @Kean GJ jak na 1 raz ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Wynik robiony na Blood Iron która niestety też ma problemy z zimnem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) Omg ale ze mnie noob :D . Literówka w podpisie :P Edytowane 14 Lutego 2008 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 beee ryba zly :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 beee ryba zly :lol:a jaki brzydki :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Heheh widze ze tu wszyscy sie w screenach przescigaja :)... Ogolnie Kean dobrze na poczatek!!! Nastepnym razem bedzie tylko lepiej :), a plyte masz strasznie foszasta... u mnie na MSI zadnych cb :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 To miałem 1 miejsce(choć pewnie i nie bo ludziki pododawali conroe i inne wolfy więc wyniki spadły)... :D Ale i tak PR mam najniższy ]:-> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 To miałem 1 miejsce(choć pewnie i nie bo ludziki pododawali conroe i inne wolfy więc wyniki spadły)... :D Ale i tak PR mam najniższy ]:-> bo najnizsze takty ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Kean i tak sam benchowałeś? Żadnych innych osób? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Kean i tak sam benchowałeś? Żadnych innych osób? :PSiostra siedziała w pokoju przy 2 kompie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Nie no towarzystwo zajebiste :zonk:. Przy takim benchingu najfajniej jest w parę osób :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Przy takim benchingu najfajniej jest w parę osób :).Zależy kto co lubi, są ludzie co lubią mieć spokój i jak nic ich nie rozprasza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Przy takim benchingu najfajniej jest w parę osób :). Alkocholik :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Nie no towarzystwo zajebiste :zonk:. Przy takim benchingu najfajniej jest w parę osób :).Jak się chcesz umawiać na wódkę, to po co marnować kasę na DI? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Jak się chcesz umawiać na wódkę, to po co marnować kasę na DI? Wódka + OC fajne połączenie ale wyników nie ma :lol: No i nigdy więcej Żubrówki :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Żubrówka to najlepsza wódka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Wódka + OC fajne połączenie ale wyników nie ma :lol: Chyba dzieki wodce wygralismy konkurs O/C w GDA, a przy browcach jakos u mnie zawsze dobre wyniki padaly :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Chyba dzieki wodce wygralismy konkurs O/C w GDA, a przy browcach jakos u mnie zawsze dobre wyniki padaly :lol: Nie kręć w takim razie nigdy z XA :lol: Albo weź ze sobą klamkę + full magazynek :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Nie kręć w takim razie nigdy z XA :lol: Albo weź ze sobą klamkę + full magazynek :DXA i tak najwięcej z nas tam zrobił a ty tylko kazałeś liczyć wymyślone przez siebie działania w pamięci (a sam siedziałeś przy laptopie i zadowolony wszystko liczyłeś na kalkulatorze :D) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 XA i tak najwięcej z nas tam zrobił a ty tylko kazałeś liczyć wymyślone przez siebie działania w pamięci (a sam siedziałeś przy laptopie i zadowolony wszystko liczyłeś na kalkulatorze :D)Jak już tak oftopujemy, to on liczył na moim fonie. A XA to nie dał nikomu siąść do kompa:D XA to człowiek nie od przebicia. Wiercił dziury wiertłem do drewna w talerzu od dysku i powiedział że dobrze idzie:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) XA i tak najwięcej z nas tam zrobił a ty tylko kazałeś liczyć wymyślone przez siebie działania w pamięci (a sam siedziałeś przy laptopie i zadowolony wszystko liczyłeś na kalkulatorze :D) Jak już tak oftopujemy, to on liczył na moim fonie. A XA to nie dał nikomu siąść do kompa:D XA to człowiek nie od przebicia. Wiercił dziury wiertłem do drewna w talerzu od dysku i powiedział że dobrze idzie:D Jakby mi dał dojść do klawiatury i myszki to bym mógł coś robić, a że chcial sam wszystko, nie tylko na swojej platformie, rozpychał się rękami (człowiek który ma +/- 195cm / 100kg, może więcej niż ja "troszkę" mniejszy :D), to nie moja wina :wink: koniec OT ;] Edytowane 10 Marca 2008 przez KonradGT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) Ejj no, tak nie było :lol: Konrad pamiętam jak siadłeś do kompa Marcina i próbowałeś pobić mój czas w PI, więc nie mów, że nie kręciłeś :rolleyes: I swoją DFI & SanDiego też katowałeś :D Mogliście kręcić gdy miałem przerwę na papierosa :wink: @ Marcin Bo to dobre wiertło było i wchodziło jak nóżyk w masełko :wink: Edytowane 10 Marca 2008 przez Xtreme Addict Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 masełko :wink:Juz mnie nie mieszajcie w te wasze całe gay-oc :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Ejj no, tak nie było :lol: Konrad pamiętam jak siadłeś do kompa Marcina i próbowałeś pobić mój czas w PI, więc nie mów, że nie kręciłeś :rolleyes: I swoją DFI & SanDiego też katowałeś :D Mogliście kręcić gdy miałem przerwę na papierosa :wink: @ Marcin Bo to dobre wiertło było i wchodziło jak nóżyk w masełko :wink: K#$%a, skończ człowieku... Kupię teraz procesor, specjalnie dla Ciebie i się porównamy w tym PI, bo Ty masz jakąś obsesję na tym punkcie :blink: I koniec defitywnie OffTopicu, bo to topic o benchu Kean'a a nie naszym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) lol Spokojnie, chill out... to tylko OC :twisted: Ja na spokojnie, pół żartem, pół serio, a tu od razu ciężki atak :rolleyes: A co do sesji Keana to zapomniałem mu pogratulować pierwszej sesji, wyniki może nie oszałamiają, ale wszystko żyje i wyniki są (czego o naszym benchu-wódce nie można powiedzieć :lol2: ). Edytowane 10 Marca 2008 przez Xtreme Addict Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Możecie przestać syfić? Pół tematu Keanowi zwaliliście byle czym :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...