lio_lio Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Witam po dość długiej nieobecności. Temat podchodzi pod modyfikacje i pod software. Jakiś czas temu poskładałem sobie banalny układ. Miałem wtedy taki mały, przyjemny programik, który pokazywał mi jaka część mojego łącza (do wyboru upload / download) jest używana. Problem w tym, że gdzieś mi wcięło ten program i nie mogę go znaleźć. Szukałem też za pomocą google, ale moje poszukiwania nie przyniosły żądanego rezultatu. I tu moja pytanie i prośba. Czy ktoś z forumowiczów posiada ten program i czy mógłby mi go wysłać lub chociaż dać jakieś wskazówki gdzie go powinienem szukać ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Może chodzi o Serious Samurize ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Nie do końca chodzi mi o Samurize, ponieważ właśnie zależy mi na tym, aby program przesyłał dane do portu LPT, aby zobrazować na diodach LED jaki procent mojego łącza (powiedzmy download) jest aktualnie używany. Może troszeczke jaśniej napisze: Przykładowo, jeżeli mamy łącze 1 Mbit i w danej chwili pobieramy dane z prędkością 100Kbit to świeci się tylko jedna dioda, jeżeli z prędkością 250 Kbit - 2 diody, 350 Kbit - 3 diody, .... 1024Kbit - 8 diod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 marnotrawstwo portu :D.. można by to spokojnie zrobić na porcie RS232 z wykorzystaniem jakiegoś mikrosterownika i mieć nie jeden a 10 wskaźników diodowych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ditomek Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 lio_lio kup sobie na allegro jakiś LCD tekstowy i podłącz go do portu LPT ściągnij smartie lub jaLCD i wyświetlaj co chcesz: tytuły z winampa, parametry dysków, systemu chłodzenia, łącza internetowego ... LCD 2x16 to jakieś 13 zł (plus potencjometr za 20 groszy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 ditomek tylkoże zależy mi właśnie na tym programie. Doskonale wiem że moge zbudować sobie LCD, ale tak jak mówie poszukuje tego programu. Pelzak wiem, że to marnotrawstwo portu, ale i tak jest wolny, więc nie przeszkadza mi to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ditomek Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 szkoda ze sie nie chcesz dać namówić na LCD tym bardziej ze to grosze a poziomem skomplikowania nie dorasta nawet do tego co wymidziłeś z tymi LEDami ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...