symbianos88krk Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Gdzie w Krakowie można kupić pistolet hukowy ?? najlepiej żeby był np. imitacją klamki typu glock,ma być również z żelaza bo ma być ciężki. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość freddy9 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 prawdziwy GLOCK 19 jest z plastiku, więc jeśli chcesz coś żelazowego to np polecam Berete 92F, dobrze leży w dłoni i dobrze wygląda. Ale obawiam sie że conajwyżej na kulki gaziaka kupisz, wątpie aby były repliki hukowe. Hukowa broń służy do samoobrony, i taki pistolet nie musi wyglądać jak Colt 45 brudnego harego, a wręcz przeciwnie powinien być lekki i poręczny. Kiedyś kilka razy zrzędu widziałem jak na światłach jakiś dres podbiego do samochodu obok (kobieta w srodku) , wybija szybe i ucieka z torebką lub plecakiem. Tak byłem tym sflustrowany że chciałem kupić jakiś pistolet czarnoprochowy i trzymać nabity pod fotelem, (legalna jest taka broń). Polska to kraj bezprawia gdzie przestępcy są kryci przez Rząd. Dzwoniłem na policje to wogóle nie byłi zainteresowani rysopisem sprawcy tylko gościu przez 10 minut sie ze mną przekomarzał że musze mu podac moje dane, imie, nazwisko, gdzie mieszkam, imie matki, idioci 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 (edytowane) Czy naprawde myslicie ze jakiegos dresa przestraszy taka zabawka ?. Gorzej jak dreso-przestepca wyciagnie prawdziwa klamke... A wtedy moze byc nie ciekawie. A znalem kiedys osobiscie kilku co mieli prawdziwe pukawki. Zreszta kupic ostra bron nie jest tak cieszko jak sie wydaje. Edytowane 11 Kwietnia 2008 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 czy przestraszy? a czy można byc obojętnym na wystrzał pistoletu? ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbianos88krk Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Nieaktualne 8O Mam prawdziwego glocka bo dostalem pozwolenie na podstawie licencji ochroniarza i mam problem z glowy 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 sflustrowany co to za wyraz, bo SJP o tym milczy 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 co to za wyraz, bo SJP o tym milczy 8O sprawdz pod sfrustrowac. Co do pistoletu hukowego + srut / gumowa kula: http://www.allegro.pl/search.php?string=ke...y=1&order=p i co do tego glocka - obys nigdy nie musial go uzywac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 (edytowane) Jak kolega jest z Krakowa to pewnie ten hukowy potrzebny byl na golebie, ktore niemal juz cale to miasto obsraly 8O Edytowane 12 Kwietnia 2008 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 sprawdz pod sfrustrowac. co znaczy sfrustrowac to wiem, mnie zastanawia sflustrowac 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Nieaktualne 8O Mam prawdziwego glocka bo dostalem pozwolenie na podstawie licencji ochroniarza i mam problem z glowy 8O i teraz pewnie będziesz się woził tym plastikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość freddy9 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 co to za wyraz, bo SJP o tym milczy 8Oqrde, kolejny raz dowiaduje się że rodzice źle mnie nauczyli mówić, zawsze myślałem że to jest 'zflustrowany'. A odnośnie hukowych pistoletów załadowanych gumowymi kulkami 10mm, to nie przekonuje mnie energia 17J w porównaniu do 500J prawdziwego GLOCKa. Najwyżej można rozwcieczyć przestępce i sprowokować go do użycia swojej prawdziwej klamki. Chyba wolałbym jakąś kewlarową kamizelke pod ubranie kupić. Na gołębie też bez sensu, zawsze znajdą się bezmyślni emeryci rozrzucający chleb na chodnikach, jedyny sposób to wytrucie tych latających obsrajdachów roznosicieli ptasiej grypy. Ale ten problem to i tak nic w porównaniu do miłośników czworonogów które regularnie obsrawują wszystkie chodniki tak że nie da się iść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Gwarantuje, ze gdybys dluzej pomieszkal w Krakowie to bys przyznal, ze golebie to wiekszy problem niz czworonogi 8O To, swoja droga bardzo ladne, miasto ma spory problem z guanem. Az szkoda bylo potraktowac diamondbritem lakier mojego auta, bo jesli nie zaparkuje w garazu podziemnym przy biurze, to kazdego dnia ktorys z golebi zaladuje bull's eye na mojej masce/dachu 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 (edytowane) Jak ktoś szuka czegoś do obrony, a nie ma dostępu do broni palnej to warto zaopatrzyć się w taser, można to legalnie kupić i jest to rzeczywiście skuteczne. Takie gazowe czy hukowe atrapy tylko do użycia przez przeciwnika ostrej broni mogą sprowokować, a i skuteczność tego w porównaniu do tasera jest mała. Co do gołębi w Krakowie to to plaga istna rzeczywiście, ostatnio często bywam w tych okolicach i nie ma bata żeby jak sie zostawi samochód pod "chmurką" nie mieć na masce syfu. Edytowane 12 Kwietnia 2008 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Jak ktoś szuka czegoś do obrony, a nie ma dostępu do broni palnej to warto zaopatrzyć się w taser, można to legalnie kupić i jest to rzeczywiście skuteczne. Takie gazowe czy hukowe atrapy tylko do użycia przez przeciwnika ostrej broni mogą sprowokować, a i skuteczność tego w porównaniu do tasera jest mała. pewnym razem w pewnych okolicznosciach zostaly uzyte dwa tasery i stalo sie tak, ze elektrody mimo wbicia sie w cialo nie zadzialaly wiec nie jest to 100% pewne. najlepsza obrona jest unikanie sytuacji niebezpiecznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 pewnym razem w pewnych okolicznosciach zostaly uzyte dwa tasery i stalo sie tak, ze elektrody mimo wbicia sie w cialo nie zadzialaly wiec nie jest to 100% pewne. najlepsza obrona jest unikanie sytuacji niebezpiecznych. To już raczej wyjątkowy i ekstremalny przypadek 8O i raczej w tych 99.9% przypadków tasery działają, ale świętą prawdą oczywiście jest to że najlepiej unikać niebezpiecznych sytuacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...