jahu Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Witam. Mam pytanie do posiadaczy Baracudy IV 40giga (i nie tylko). Wlasnie trafilem na ten dysk (prawie darmo) i niestety nie moge zainstalowac na nim ani XP-ka ani 2000. Cos mi instalator napisal, ze potrzebuje jakies sterowniki to tego dysku. Czy ktos z Was moglby mi poradzic cos na ten temat? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuckyLuke Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Witam. Mam pytanie do posiadaczy Baracudy IV 40giga (i nie tylko). Wlasnie trafilem na ten dysk (prawie darmo) i niestety nie moge zainstalowac na nim ani XP-ka ani 2000. Cos mi instalator napisal, ze potrzebuje jakies sterowniki to tego dysku. Czy ktos z Was moglby mi poradzic cos na ten temat? Mam baracude (wlasnie 40GB) i nie mam problemow z zadnym systemem opartym na winNT(NT, 2000, XP) wszystkie instalowaly sie i chodza poprawnie! To nie jest wina dysku - raczej kontrolera dyskow... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Witam. Mam pytanie do posiadaczy Baracudy IV 40giga (i nie tylko). Wlasnie trafilem na ten dysk (prawie darmo) i niestety nie moge zainstalowac na nim ani XP-ka ani 2000. Cos mi instalator napisal, ze potrzebuje jakies sterowniki to tego dysku. Czy ktos z Was moglby mi poradzic cos na ten temat? Mam baracude (wlasnie 40GB) i nie mam problemow z zadnym systemem opartym na winNT(NT, 2000, XP) wszystkie instalowaly sie i chodza poprawnie! To nie jest wina dysku - raczej kontrolera dyskow... Też posiadam 40-tkę , miałem windę 2k , instalowała się zwyczajnie bez problemów, ale i tak wróciłem do '98SE i też nie było problemów z installem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 sterowniki do dysku?? tosz to smiech :lol: jak miales go prawie darmo to moze jakis trefny jest? probowales na innym kompie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 To raczej nie jest wina dysku tylko kontrolera. Załaduj przy instalacji setry do kontrolera i powinno ruszyć , bez tego w sumie też powinno zadzaiłać ale nie na wszystkich płytach głównych. Ze starszymi są problemy. Ewentualnie spróbuj ruszyć z kontrolera 33 ,a po zainstalowaniu sterów przepnij na 100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 tez tak miałem to jest wina kontrolera nowsze stery i wszytko okey Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 Witam. Mam pytanie do posiadaczy Baracudy IV 40giga (i nie tylko). Wlasnie trafilem na ten dysk (prawie darmo) to jush mach odpowiedz czemu nie dziala :) a ile dales ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 Jaką masz płytę, może nie widzi powyżej 32 Gb, i coś Ci się chrzani. Może trzeba założyć jeszcze jedną zworkę. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 100 % to problemy ze sterownikami od kontrolera. Pewnie masz dysk podłączony do jakiejś 100 przepnij go do 33 zainstaluj stery od kontrolera i spowrotem na 100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 Powiedz jaka masz plyte glowna. Bo, jeśli MSI pewien model to moich 2 kumpli też nie mogło zainstalować. Typ posiadanego dysku nie ma nic do tego. Musisz po prostu najnowszego biosa wgrac i bedzie ok. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 to nie jest wina dysku bo mam taki i nigdy nic się nie chrzaniło. to kontroler lub bios za stary i źle dysk wykrywa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...