Skocz do zawartości
silo1992

Problem Z Czytnikiem Linii Papilarnych Hp Pavilion Dv6750ew

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Posiadam notebooka HP Pavilion dv6750ew, przeinstalowałem windowsa Vistę tradycyjnym sposobem ( z płyty windowsa, a nie z recovery ) i teraz mam problem otóż pobrałem wszystkie sterowniki do mojego notebooka ze strony HP, ale nie działa mi czytnik linii papilarnych... chyba nie mam do niego programu takiego co był zainstalowany na początku, a nie chce robić recovery...

Kontaktowałem się z pomocą techniczną HP ale powiedzieli mi że na płycie recovery znajdują się wszystkie sterowniki i że oni nie ponoszą odpowiedzialności za brak sterów gdy się przeinstaluje niezalecanym sposobem windowsa... [ciekawe niby jak miałem sformatować dysk ;p]

Tak więc moja prośba brzmi czy ktoś może mi podać nazwę tego programu ew. jakieś rozwiązanie aby ten czytnik działał ?

// jeśli zły dział to przepraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwar...450&lang=en

AuthenTec Inc. AES2501 Fingerprint Driver

tylko jakoś nie widzę takiej aplikacji jak HP protec tools więc nie wiem czy sam powyższy sterownik wystarczy, albo zawiera to w sobie

z laptopem nie było 2 płyt - pierwsza z systemem, druga ze zbiorem sterowników?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kontaktowałem się z pomocą techniczną HP ale powiedzieli mi że na płycie recovery znajdują się wszystkie sterowniki i że oni nie ponoszą odpowiedzialności za brak sterów gdy się przeinstaluje niezalecanym sposobem windowsa... [ciekawe niby jak miałem sformatować dysk ;p]

Uderz inaczej. Napisz, że był wirus i coś namieszał w systemie więc, odzyskałeś z recovery. Ale teraz Ci nie działa czytnik. Powiedz że znajomy Ci powiedział że może potrzeba nowe sterowniki i w związku z tym prosisz o takie. Nie pisz o instalacji z płyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uderz inaczej. Napisz, że był wirus i coś namieszał w systemie więc, odzyskałeś z recovery. Ale teraz Ci nie działa czytnik. Powiedz że znajomy Ci powiedział że może potrzeba nowe sterowniki i w związku z tym prosisz o takie. Nie pisz o instalacji z płyty.

Hmmm.. Dzięki za pomysł :P tylko jest taki problem, że albo miałem uczucie, że gadałem z BOTem albo na prawdę gadałem z BOTem ;P więc nie wiem czy bot mi coś pomoże ^^

Edytowane przez silo1992

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm.. Dzięki za pomysł :P tylko jest taki problem, że albo miałem uczucie, że gadałem z BOTem albo na prawdę gadałem z BOTem ;P więc nie wiem czy bot mi coś pomoże ^^

Jeszcze nie słyszałem żeby były boty na liniach pomocy technicznej. Zadzwoń śmiało, ew. napisz e-maila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja właśnie też nie słyszałem. Ale to był czat z technikiem więc nie wiem sam. Spróbuję z nimi pogadać na tym czacie, jeśli się nie uda to telefonicznie będę załatwiał - tu może pozytywniej pójdzie. Swoją drogą to Windows pokazuje, że czytnik jest zainstalowany, że ma stery itp. ale mimo to działać nie chce..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :wink:

Postanowialem odpisac na ten temat bo widze ze nikt na niego nie odpisal aby wyjasnic go do konca. Jestem posiadaczem notebooka HP Pavilion dv6000 i mialem ten sam problem z czytnikiem linii papilarnych i niedawno sie z tym problemem uporalem. :mur: Przechodze do sedna sprawy

Po piersze: musisz zainstalowac AuthenTec Inc. AES2501A

Po drugie : musisz sciagnac Bioscrypt VeriSoft Access Manager - ponizej podaje link do pobrania ze strony HP-a

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/generic...=reg_R1002_USEN

Po trzecie: instalacja oprogramowania i rejestracja palców. Powodzenia :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś Wielki! :D O ten program właśnie mi chodziło ;) jak Ty go tam znalazłeś :P ? Ja oszukałem się jak głupi i nie widziałem :)

W każdym bądź razie działa, za co wielkie dzięki.

Pozdro

Temat można już chyba zamknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś Wielki! :D O ten program właśnie mi chodziło ;) jak Ty go tam znalazłeś :P ? Ja oszukałem się jak głupi i nie widziałem :)

W każdym bądź razie działa, za co wielkie dzięki.

Pozdro

Temat można już chyba zamknąć.

Ja stery szukalem na amerykanskich stronach i forach. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :wink:

Postanowialem odpisac na ten temat bo widze ze nikt na niego nie odpisal aby wyjasnic go do konca. Jestem posiadaczem notebooka HP Pavilion dv6000 i mialem ten sam problem z czytnikiem linii papilarnych i niedawno sie z tym problemem uporalem. :mur: Przechodze do sedna sprawy

Po piersze: musisz zainstalowac AuthenTec Inc. AES2501A

Po drugie : musisz sciagnac Bioscrypt VeriSoft Access Manager - ponizej podaje link do pobrania ze strony HP-a

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/generic...=reg_R1002_USEN

Po trzecie: instalacja oprogramowania i rejestracja palców. Powodzenia :lol: :lol: :lol:

Witaj!

Widze, że znasz temat.

mam hp dv9970ew. i ten sam problem. Zainstalowałem na xp podne powyżej sterowniki. Działa interfejs ale nie mogę zalogować odcisku. Przez cały czas nie można zweryfikować palca.

Prośba: Możesz mi opisać jak krok po kroku trzeba to zrobić?

Albo może jest inny powód takiego zachowania.

Proszę o kontakt

Pozdrawiam Radek

Ps. Nie działa mi również bloototh.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

1 problem z czytnikiem linii papilarnych: z tego co wyczytałem rozumie ze program Bioscrypt VeriSoft Access Manager masz już zainstalowany . Poniżej napisze ci jak powinno się zarejestrować palec krok po kroku:

-włączasz VeriSoft program z paska start

-następnie klikasz na Register Fingerprints i wybierasz palec na który ma być rejestracja przeprowadzona

-następnie przesuwasz palec w dół tak aby czytnik odczytał całą powierzchnie palca. Pamiętaj że nie należy przesuwać palec za szybko ani za wolno. Powtarzasz ten krok 4 razy, potem palec zostaje zapisany. Klikasz zakończ i wychodzisz z programu. W celu sprawdzenia rejestracji palca uruchamiamy ponownie komputer i przed wejściem do systemu powinno pojawić się okno o dokonaniu indefikacji użytkownika wtedy przesuwasz palec na czytniku. Polecam również założenia hasła zwykłego w celu uniknięcia późniejszych problemów do komputera.

2 Bluetooth

Zalecam odinstalować sterowniki HP Wireless Assistant które są teraz i spróbować zainstalować ten

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwar...1289&dlc=en

A jeśli to nie pomoże proszę ściągnąć dodatkowo jeszcze ten.

Proszę po instalacji uruchamiać komputer ponownie.

Pozdrawiam czekam na odpowiedz jak poszło :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

1 problem z czytnikiem linii papilarnych: z tego co wyczytałem rozumie ze program Bioscrypt VeriSoft Access Manager masz już zainstalowany . Poniżej napisze ci jak powinno się zarejestrować palec krok po kroku:

-włączasz VeriSoft program z paska start

-następnie klikasz na Register Fingerprints i wybierasz palec na który ma być rejestracja przeprowadzona

-następnie przesuwasz palec w dół tak aby czytnik odczytał całą powierzchnie palca. Pamiętaj że nie należy przesuwać palec za szybko ani za wolno. Powtarzasz ten krok 4 razy, potem palec zostaje zapisany. Klikasz zakończ i wychodzisz z programu. W celu sprawdzenia rejestracji palca uruchamiamy ponownie komputer i przed wejściem do systemu powinno pojawić się okno o dokonaniu indefikacji użytkownika wtedy przesuwasz palec na czytniku. Polecam również założenia hasła zwykłego w celu uniknięcia późniejszych problemów do komputera.

2 Bluetooth

Zalecam odinstalować sterowniki HP Wireless Assistant które są teraz i spróbować zainstalować ten

A jeśli to nie pomoże proszę ściągnąć dodatkowo jeszcze ten.

Proszę po instalacji uruchamiać komputer ponownie.

Pozdrawiam czekam na odpowiedz jak poszło :wink:

Witaj!

Na wstępie chciałem podziękować za podpowiedź. Poradziłem sobie bez problemu choć z informatyki nie jestem orzeł.

Na forach mało jest osób, które potrafią „po ludzku” wytłumaczyć.

Większość "znawców" pisze frazesy ogólnonarodowe (wszystkim znane) z których nic nie wynika a potem po sprecyzowaniu tematu piszą - korzystaj z - "szukaj", -ogólnie , na dłuższą metę nic nie wiedzą, a jak gość jest upierdliwy i dalej jest niedoinformowany to temat na forum się kończy niczym..... cisza.

Czytasz 25 postów i na końcu NIC nie wiesz!!!

Generalnie bieda.

Moja rada dla ADMINA- zrób ranking osób, które coś pomagają innym (np. tak jak DerekBOSS. Temat, krótko, zwięźle rozwiązany bez większych problemów opisany i tyle. Tyko brać przykład.

Wielki plus dla niego. Plus do plusa i wiadomo do kogo się zgłosić w razie problemu.

Większość „pomocnych” na forach piszę, piszę ………. i nic.

Szkoda czasu dla nich i wszystkich innych.

Mają przyrost formy nad treścią to niech piszą!

Patrząc na ranking ilu osobą ktoś pomógł można określić kto potencjalnie jest OK. a kto tylko PISZĘ.

Myślę, że to dobry pomysł bo w dobie tego co się dzieje w sieci odnoszę wrażenie, że na forach nie chodzi o pomoc miej doinformowanym lub wymianę informacji tylko o popisy cwaniaczków, którym się wydaje, że coś wiedzą.

Sorki, że się uzewnętrzniam ale walczę od dłuższego czasu z zamianą Visty na XP i uwierzcie, że na forach netowych jest „miliony” osób, które „coś” wiedzą ale tylko 2 lub 3 osoby, które mogą pomóc.

Wracając do tematu

Bioscrypt VeriSoft Access – działa.

Tyle, że przy “ wyloguj” (mam hasło- „1”) i próbie ponownego zalogowania- nie działa klawiatura numeryczna (boczna)- górna działa

a przy

„Przełącz użytkownika”- działa.- Ciekawostka

Jeśli chodzi o bloototh, to nie próbowałem ponieważ obawiam się, że przy odinstalowaniu sterów do sieciówki nie będę miał neta a jak nie zadzaiałają te od Ciebie to będę miał kłopot. Chyba, że jedno zdrugim nie ma nic wspólnego?

Pozdrawiam Radek

Edytowane przez krebs 1976

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja stery szukalem na amerykanskich stronach i forach. Pozdro

Witam

Sory że nie piszę na temat ale mam problem ze sterownikami do HP Pawilion DV6750ew .

Bo na stronce HP nie ma sterowników do karty graficznej GeForce i do karty muzycznej.

Proszę was o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ktoś mógłby mnei oświecic jak uzyc tego czarodziejskiego urzadzenia?

Robie rejestracje palca i co dalej...moj laptop to rzecz jasna HP.

Czy moge zamaist wpisywania hasel uzyc palca?

PRosze o pomoc co i jak bo w sieci nie moglem sie dopatrzec polskiej instrukcji od verisoft manager.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi