Skocz do zawartości
deek

Zune

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam odtwarzacz zune firmy microsoft i słyszałem że istnieje takie rozwiązanie jak skonfigurowanie go tak żeby win widział go jako dysk hdd. bez instalowania oprogramowania zune. Znalzłem w necie nawet jednen taki sposób co trzeba zmodyfikować wpisy rejestru ale chyba źle ktoś podał bo nie mam wogóle takich wpisów.

Posiadam win viste ulitmate.

Prosz o pomoc. pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedzie to wygladalo tak, odpalasz rejestr i przechodzisz do:

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\ControlSet001\Enum\USB\

Tu wybierasz teraz bierzesz z Menu Edycja, opcje Znajdz i wpisujesz PortableDeviceNameSpace, za chwile szukajka odnajdzie odpowiednia glaz w ktorej znajduje sie takowy wpis.

Bedzie to wygladalo mniej wiecej tak jak na obrazku:

Dołączona grafika

Teraz szukasz takich kluczy i nadajesz im takich wartosci:

EnableLegacySupport zmieniasz z 0 na 1

PortableDeviceNameSpaceExcludeFromShell zmieniasz z 1 na 0

ShowInShell zmieniasz z 0 na 1

Po tym podlaczasz zune, odpalasz zune soft i w moj komputer pojawi Ci sie ikonka zune:

Dołączona grafika

Gdyby wartosci PortableDeviceNameSpace nie bylo w :

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\ControlSet001\Enum\USB\

musisz szukac tego kolejno w ControlSet002, ControlSet003, etc, czasami gdy wartosc PortableDeviceNameSpace bedzie we wszystkich 1,2,3,etc to trzeba zmieniac we wszytskich.

Edytowane przez lukasp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde tylko wiesz co nie chce mi sie to zune soft zainstalować ,wyskakuje że ma tam jakiś problem z aktualizacjami. Jak sobie z tym na viście poradziłeś.

i DZIĘKI CI ZA WYCZERPUJĄCĄ ODPOWIEDZ. POZDRAWIAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam wisty, to jest akurat z XPz taka skorka ala Vista. W XP by zainstalowac Zune Soft w wersji 2 trzeba wierw zaaplikowac porawke KB915865, a jak jest z Vista to nie mam zielonego pojecia, poszukaj pewnie w sieci jest rozwiazanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już sobie poradziłem system widzi zune jak hdd dzieki programowi zune hdd patch 4.2.Ale mam inny problem gdy chce na niego skoiowac muze za pomoca metody wklej i kopiuj to wyskakuje mi komunikat że nie mam uprawnień i nici z tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi