Skocz do zawartości
dzg

Fujitsu - Siemens D1627 - Nie Wykrywa Dysków.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jak w temacie ta plyta nie wykrywa mojego segate barracudy 80gb. Najsmiesniejsze jest to, ze starego samsunga 3gb wykrywa i dziala bez problemow. Jedyne co moge zrobic to gdy wlaze plyte winxp to sformatowac dysk i skopiowac pliki do instalacji, ale pozniej i tak nie chce sie bootowac. Jakas pomoc? probowalem juz zmieniac tasmy, zasilania itp itp ale to nic nie daje. Dysk napewno sprawny bo w innym kompie dziala bez zarzutu :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na zadnym dysku nie ma zworek, specjalnie odlaczylem dvd. W biosie jest standartowe ustawienie, nic nie zmienialem. Tak, chodzi o IDE. Najdziwniejsze jest to, ze widzi 3gb samsunga z lat 90, a nie widzi seagate 80 ani 40 gb :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrozumiales mnie, podlaczam sam dysk wtedy nie ma znaczenia przeciez czy ma zworke na master/slave/cable. Nie mam zworek przy tych dyskach, bo mi sie poprostu zgubily. W biosie wlasnie wykrywany jest tylko samsung, z tymi dwoma seagetami jest problem bo nie widzi zadnego. Bios bede aktualizowac jutro jak wroce na stancje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postaram sie cos znalezc, ale bedzie ciezko. Zawsze wydawalo mi sie, ze gdy podlaczam jeden dysk to nie ma znaczenia m/s :P Przy okazji, moze byc to wina biosu? Bo plyta z drugiej strony nie jest takim starym gratem. Bios o ile dobrze pamietam to pheonix 4.x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi