westsajd Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Mianowicie dzisiaj dojechał do mnie komplet TP-Link TL-WR542G i Tp-Link WN-551G. Router bez problemu odpalił się, wszystko działa ok. Z kartą jest jednak problem. Na kompie #3 z podpisu (ten wiekowy cielak) nie chce mi wykryć tej karty. Wg. instrukcji po włożeniu i uruchomieniu powinien wyskoczyć monit o nowym sprzęcie (zresztą jak przy każdym nowym wkładanym do kompa), potem instalacja sterów itp. jednak nie ma tego monitu. Jak "na siłę" instaluje te stery to informacja o braku karty w kompie. Na kompie #1 działa elegancko. W takim razie czego jest to wina? Płyty głównej w starym kompie? Robiłem już 2 formaty i nadal taka sama sytuacja. Sieciówka na RJ'tce działa bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 w tamtym tygodniu miałem podobnie na instalacji - za nic nie chciał działać żadnen tp-link na podobnym konfgu; ja poszedłem najprostrzą drogą, włożyłem inny model (ralinka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Chyba też będę musiał tak zrobić bo nie widzi mi się kupno drugiego kompa... I jeszcze jedno - czy sygnał przebije mi się przez 2 podłogi (koło 5-6 m wysokości) na patykach 5 dBi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 naprawdę ciężko powiedzieć - każdy budynek i strop tłumi troszeczkę inaczej, u mnie przez 2 stropy nie przechodzi; u jednego klienta przez 3 jest 80% sygnału - trzeba po prostu sprawdzić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Potwierdzam, karta Tp-Link WN-551G po prostu nie działa na niektórych płytach głównych (głównie VIA). Ciężko powiedzieć, czy problemem jest chipset - Atheros, czy sama konstrukcja karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...