b3herith Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Witam Juz sie pogubilem w wyborze, jedni sadza ze jeden jest glosny natomiast drudzy ze cichy, jak to naprawde jest, na celowniku mialem WD320 AAKS ale coraz bardziej odbiegam od tego pomyslu.Prosze pomozcie doradzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Co rozumiesz pod pojęciem cichy? Cichy ma być silnik (obracające się talerze) czy "chrobot" ma być minimalny? Czy może oba? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Jeżeli chodzi o ciszę, to albo coś od Hitachi, albo coś 2,5". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b3herith Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Jeżeli chodzi o ciszę, to albo coś od Hitachi, albo coś 2,5". dysk ma byc poprostu cichy podczas swojej pracy na codzien :> chrobotanie czy dzwieki przypomiajace start jumbojeta dyskfalifikuja go. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 No widzisz dla mnie praca "na co dzień" to głównie net, muzyka, filmy i gry i tutaj chrobotanie słyszę do 5% całkowitego czasu użytkowania, więc kluczowa sprawa to silnik :) Nie wiem jak Hitachi, ale mam szajsunga i jest dobrze, ale do pełni szczęścia brakuje sporo :? Imo jak nie gonisz za wydajnością i nie onanizujesz się przy HD Tach'u bierz 2,5" :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombay Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Potwierdzam. U mnie 2 Szajsungi w raidzie są duuuzo cichsze od mojego poprzedniego dysku - Seagate 250gb (jakis model z 8 MB cache - błe). Co do wydajności, to w dzisiejszych komputerach dyski stanowią najwęższe gardło i dlatego nie polecam 2,5''. Bedziesz potem marudził, ze dlugo sie gry doczytuja, ze przy nagrywaniu plyt bufor spada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Nowe WD AAKS rewizji B3. Dysk jednotalerzowy i praktycznie bezglośny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...