Skocz do zawartości
Samuelson

Wnerwiajacy Wirus

Rekomendowane odpowiedzi

Mianowicie mam maly problem z wirusem,jakis trojan ;/ Mialem go na starym systemie a z uwagi na to ze i tak planowalem formata ,nawet z ni nie "walczyłem"Zrobilem formata wlaczam komputer a on znowu jest wykrywany przez avasta za kazdym uruchomieniem kompa i przy wejsciu do jakiejkolewiek partycji.Jak sie pozbyc tego upierdliwca.... ? antyvirus nic nie pomaga <_<

usuwanie z systemu32 nic nie daje :angry:

post-134856-1203196446_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja się podczepię pod temat:

Zainstalowałem traila photoshopa cs3 (z torrentów szedł szybciej niż FTP adobe), i teraz mam problem. Pomimo usunięcia feralnej wersji, plików instalacyjnych. Skaner Avasta ciągle wynajduje mi trojana W32:Bancos. Klikam na usunięcie, po chwili pojawia się drugi plik- również zarażony. Klikam na usunięcie, usuwa. A po ponownym włączeniu komputera pojawia się ponownie ten sam komunikat, o tym samym pliku Any suggestions? Nie mam kopii zapasowej sprzed tego feralnego dnia Wyczyściłem cookies, pliki tymczasowe przeglądarek i temp.

Nie mam sił już na to... Ktoś się spotkał się z podobnym problemem?

Pozdrawiam;]

PS. Konunikat pojawia się po różnym czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybierałeś opcję "Skanuj podczas rozruchu..."??

Tak, wszystkie mozliwoci juz wykozystalem <_< Najlepsze jest to ze jak dalem skan przy rozruchu to usunal mi tego wirusa,ale przy kolejnym wlaczeniu kompa znowu sie polawił i siedzi w pliku o nazwie amvoO.dll.

jakies pomysły .....?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem tego wirusa i poradziłem sobie w taki sposób że odinstalowałem avasta i zainstalowałem AVG ... przeskanował, wykrył i co najważniejsze zliwkidował go ... tak wiec do avasta już nie wracam. pzdr

no właśnie, może spróbuj po prostu zainstalować NOD32 albo AVG, a następnym razem przydałby ci się jakiś dobry firewall + Spybot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po deinstalacji zostaje Ci fajna jazda z plikiem amon.vxd - NOD32 to porażka. AVG chyba jest najczęściej aktualizowany, ale za to nieźle ryje po dysku podczas skanowania. Mozna spokojnie iść zrobić herbatkę i kanapeczki, ale za to wywali wszystko co zainfekowane. AVG to dobra rada.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagnij sobie programik Combofix i nim przelec system, a nastepnie jesli posiadasz pendrive sciagnij flashdisinfector wloz pena do usb i odpal ten program. Wirus ten przenosi sie najczesciej z pena i jest powiazany z autostartem tzn. ze jak wkladasz pena i winda go automatycznie odczytuje to wirus kopiuje swoje pliki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz to i ja dzięki kuzynowi złapałem tego wirusa, skoro mówicie że AVG sobie poradził to wypróbuje, na razie leci ad-aware+avastowski gruntowny skan włącznie z archiwami. Mój kuzyn używa kasperskiego i non stop odwołuje sie do tego trojana, niby usuwa, a zaraz pojawia się następny alert, a avast wyświetlił mi tylko raz, usunął i tyle. Zobaczę co będzie po gruntownym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi