N.E.O.P.L.A.S.M Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Od roku jestem posiadaczem radeona 8500 (ostanio 9100 :wink: ). Ostatno postanowiłem pooglądać sobie filmy na "dużym ekranie". Zrobiłem kabel s-video -> scart, podłączyłem i... obraz jest w miare ostry ale co jakiś czas pojawiają się artefakty w postaci czarnych, poziomych cętek/pasków. Straszni to denerwujące. Czy to jest wina sygnału, czy może kabla ? Aha, karta jest firmy Art... Co dziwne, kupiłem ją jako LE (nawet taką ma nalepkę), ale okazało się że jest taktowana 275/275. Pamiątki hynix 4ns. Czy da się coś z tym zrobić? HELP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Jezeli artefakty wystepuja tylko na TV to dziwne, a jesli normalnie tez to sproboj ulepszyc chlodzenie lub obnizyc taktowanie. Z tego co wiem niektore egzemplarze low endowych firm sa trefne i nawet na standardowych czestotliwosciach sa niestabilne lub pokazuja sie artefakty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N.E.O.P.L.A.S.M Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Artefakty są TYLKO na TVout. Na wyjściu monitorowym wszystko OK, do 290/290, nie ma problemów ze stabilnościąn nawet po kilkugodzinnym giercowaniu żadne krzaczki sie nie pojawiają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paranoiq Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 bardzo mozliwe ze jest to wina kabla. czasem tak bywa gdy sie oszczedza. probowales zmieniac tryby na jakies inne pal? choc sadze by to cos dalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Jest to wina pewnie starszego telewizora albo jakosci wejscie euro w TV. Jezeli mozesz to zrob sobie kabel SV-SV lub chociaz SV- video. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 btw sprawdz czy kabel nie lezy na jakims zaklocajacym urzadzeniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 est taktowana 275/275. Pamiątki hynix 4ns. Czy da się coś z tym zrobić? HELP Pamieci 4 ns i taktowanie 275/275 ? Dziwne. Wydaje mi sie ze takie taktowanie maja radki 8500 z pamieciami 3,6 ns. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Pamieci 4ns w swojej specyfikacji moga pracowac nominalnie do 500Mhz (250Mhz) wiec te pamiatki podkrecili biosowo i juz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...