bociczek Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 (edytowane) Screen imho wszystko pokazuje... Sterowniki od chipsetu zainstalowane, płyta nowa - Gigabyte Ga-m61sme-s2l z najnowszym BIOSem (F4) pozdro.. Edytowane 17 Lutego 2008 przez bociczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MandraX Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 A szperales w biosie ? nie wiem nie znam sie na tej plycie ale moze w biosie jest do ustawienia PCi-e x16 ? sprawdz ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 płyta ma elektronicznie ograniczoną prędkość pci-e na 8x i nic z tym nie zrobisz ale nie masz sie czym martwić bo różnica miedzy x8 a x16 jest dopiero do zmierzenia przy kartach pokroju 8800GTX a przy twojej tak jak i nawet przy mojej bo mam prawie taką samą płytę nie ma żadnych różnic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Aha, dzieki ;). Płyta w zasadzie ta sama, ale może to "L" coś zmienia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetorex Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 to "L" oznacza, że to wersja M61SME-S2 "light".. ta płyta z "L" na końcu ma troche gorsze wyposażenie.. przykładem może być to, że ma 2 wyjścia na dyski S-ATA, podczas gdy wersja bez "L" ma bodajże 4, a także dźwięk (Realtek HD Audio) jest 6-kanałowy w wersji "L", podczas gdy w wersji bez "L" jest taki sam zintegrowany chipset audio, lecz 8-kanałowy... ale PCI-E jest w obu takie samo, jak również socket i sloty RAM.... a także integra grafa ^^ ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogur Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 To ja dołącze do tematu Kolega ostatnio dołożył 1gb ramu i kombinował coś z kompem (niestety nie znam dokładnych pozdespołów) i jego grafa (coś bodaj 7600gt) zaczęła działać na pci-e x4, nastąpił odczuwalny spadek wydajności. Zwiększanei czestotliwości Pci-e w granicach 101-104 nic nie dało, podobnie jak resetowanie biosu. Co można na to poradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...