Skocz do zawartości
bociczek

Pci-e 16x @ 8x

Rekomendowane odpowiedzi

płyta ma elektronicznie ograniczoną prędkość pci-e na 8x i nic z tym nie zrobisz ale nie masz sie czym martwić bo różnica miedzy x8 a x16 jest dopiero do zmierzenia przy kartach pokroju 8800GTX a przy twojej tak jak i nawet przy mojej bo mam prawie taką samą płytę nie ma żadnych różnic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to "L" oznacza, że to wersja M61SME-S2 "light"..

ta płyta z "L" na końcu ma troche gorsze wyposażenie.. przykładem może być to, że ma 2 wyjścia na dyski S-ATA, podczas gdy wersja bez "L" ma bodajże 4, a także dźwięk (Realtek HD Audio) jest 6-kanałowy w wersji "L", podczas gdy w wersji bez "L" jest taki sam zintegrowany chipset audio, lecz 8-kanałowy...

ale PCI-E jest w obu takie samo, jak również socket i sloty RAM.... a także integra grafa ^^

;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja dołącze do tematu

Kolega ostatnio dołożył 1gb ramu i kombinował coś z kompem (niestety nie znam dokładnych pozdespołów) i jego grafa (coś bodaj 7600gt) zaczęła działać na pci-e x4, nastąpił odczuwalny spadek wydajności. Zwiększanei czestotliwości Pci-e w granicach 101-104 nic nie dało, podobnie jak resetowanie biosu. Co można na to poradzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi