Skocz do zawartości
Gość damianoX

Swoja Konfiguracja Gier

Rekomendowane odpowiedzi

Gość damianoX

Witam!

Chciałbym spytać czy nie wiecie jak można skonfigurować pliki gier tak żeby obniżyć jej wymagania, bo np. gra jest źle skonfigurowana przez programistów. Przykład: gra Splinter Cell Double Agent powinna mi śmiało chodzić na średnio-wysokich, a tu co? ZONK :D gra przy rozdzielczości 800x600 oraz przy wszystkich detalach niskich tnie się jak .......

Mój sprzęt:

Intel Core 2 Duo E4500 2,2@3,1 Ghz

Geforce Galaxy Zalman edition 7600 256 MB

1 GB RAM GoodRAM

Jeśli możecie jakoś mądrze pomóc bardzo Was o to proszę :)

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat bezsensowny. Do kazdej gry podchodzi sie inaczej i robi co inego

takze:

"czy nie wiecie jak można skonfigurować pliki gier tak żeby obniżyć jej wymagania"

jest bez sensu.

Jak masz problem z dana gra to wyszukaj ja na forum i poczytaj temat. Najczesciej wystarczy faq z pierwszej strony nt. danej gry przeczytac.

Edytowane przez znafca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chcialbys poprawic bledy programistow powinienes miec plik zrodlowy - ale to teoria

jesli chcesz by gry chodzily plynniej - zmien ustawienia sterownikow (instaluj nowe), wazny jest system operacyjny - jesli grasz to xp, sugeruje tez oc grafy , warto takze by bylo pomyslec nad jeszcze jedna koscia ramu

w sterownikach nvidi masz opcje narzucenia konkretnych ustawien danej grze - jesli o to ci chodzilo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość damianoX

OC karty zrobione zaraz jak przyszła do domu :D stery najnowsze, a nad kością ramu się zastanawiam... ale niestety moja płyta główna obsługuje tylko kości które mają 533 Mhz :( i może przez to gra tak tragicznie chodzi :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OC karty zrobione zaraz jak przyszła do domu :D stery najnowsze, a nad kością ramu się zastanawiam... ale niestety moja płyta główna obsługuje tylko kości które mają 533 Mhz :( i może przez to gra tak tragicznie chodzi :/

O ile się nie mylę, kość pamięci to znajdujący się na module układ scalony; nie mylić pojęć. Po 2.: zmiana częstotliwości pracy pamięci RAM ma nikły udział w podwyższaniu bądź obniżaniu wydajności w środowisku DirectX. Na poprawianie tego, co "źle skonfigurowali programiści" raczej bym nie liczył. Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość damianoX

Zakładałem ten temat głównie o konfiguracji gry Splinter Cell Double Agent... wiem że temat już taki jest, i że nie można robić dwóch tematów o jednej grze, ale ten temat nie jest o grze tylko o konfiguracji plików tej gry. Poza tym tamtego tematu z grą nikt już nie odwiedza :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładałem ten temat głównie o konfiguracji gry Splinter Cell Double Agent... wiem że temat już taki jest, i że nie można robić dwóch tematów o jednej grze, ale ten temat nie jest o grze tylko o konfiguracji plików tej gry. Poza tym tamtego tematu z grą nikt już nie odwiedza :/

Niewazne - chcesz sie pytac o cos zwiazanego z gra, to piszesz w temacie o danej grze (jesli dana gra tematu jeszcze nie ma, to zakladasz nowy). Od tej reguly nie ma zadnych wyjatkow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość damianoX

icemanhi może nie jesteś zbyt bystry żeby się domyślić dlatego napiszę jeszcze raz..

W folderze z grą znajdują się pliki które można skonfigurować tak że gra będzie chodziła na wysokich detalach pomimo tego że chodziła ci na niskich.. rozumiesz czy nadal nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi