Dawid00 Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Witam. Od wczoraj jakoś zasilacz mi głośno chodzi. Można powiedzieć śmiało: "jak traktor". Nie wiem czym to jest spowodowane. Nie wiem jak opisać ten dźwięk, lecz myślę, że łatwo się domyślić jak to brzmi. Jak tak jakoś poruszam komputerem i powłączam pare razy kompa to jest cisza. Dziś np. włączyłem kompa, zasilacz chodził głośno, ale po jakimś czasie się sam uspokoił (po jakiejś minucie/dwóch) Może zasilacz się poluzował? Jak przycisnę obudowę z góry, to zasilacz się uspokaja. Ogólnie po uspokojeniu chodzi jakoś inaczej, tak jak b. cichy odkurzacz, dzwiek podobny do tego jak przyłoży się odkurzacz do podłogi w celu wciągniecią brudku, tylko że o wiele ciszej. Jaka może być tego przyczyna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 (edytowane) 1. Z tyłu obudowy zasilacz jest przykręcony 4 śrubkami, sprawdź czy nie są poluzowane, jeśli tak to je dokręć ale nie za mocno bo gwint przekręcisz. 2. Wentylator w zasilaczu daje Ci znać ze zbliża sie koniec jego żywota, wiec pozostaje Ci wymiana wentylatora lub całego zasilacza. Edit: Jaki to zasilacz ? Edytowane 18 Lutego 2008 przez Armo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Miałem tak w starym Codegenie, po włączeniu kompa istny traktor a po minucie sie uspokajał...poprostu musisz wymienić wentyl bo sie zatarł i kończy swój żywot ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid00 Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Witam. Zasilacz to jakis "ProComp 400w", mozliwe, ze juz pada :P, mam go 2 lata. A wiatrak raczej dobry bo dokladnie patrzalem, wylaczylem nagle zasilacz z przycisku, wiatrak sie zatrzymal i jeszcze delikatnie bylo slychac traktora :D Dzieki za info, wiem na czym stoje :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 szybka wymiana wentylka albo najlepiej zasilacza.. miałem tak w codegenie swojego czasu... pewnego dnia przestał tak robic i okazało sie ze całkiem sie wentyl zatarł... na szczescie tylko/aż dysk mi poszedł (20GB).. no i ten zasilacz. To trzeszczenie to wyrobione łozyska, kiedy sie nagrzeją śruty zwiększąja objętość i nie ma tego luzu i zaczyna pracowac w miare normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Lepiej zbieraj na nowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-brutal1ty- Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 ...zasilacz :mrgreen: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...