Galago De Codi Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Mam płyte chaintecha. Wszystko ok, kabelki okrągłe do dysków itd ;) Jednak ma jedną dość denerwującą rzecz na sobie. Wentylator na chipset. Co myślicie o tym zamiast chałaliwego ustrojstwa.... http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6185 Normalny chipset wytrzyma... ale czy nforse. Dodam że nie krecę tylko lubię ciszę, grafika nie jest zintegrowana. Procesor 1700+ AMD na Colermasterze silent z miedzianą podkładką i copperchine termalteka... ma 40^. Czy ktos ma podobnie? W obudowie przy temp otoczenia 20^ mam 31^. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Spokojnie - wytrzyma - ten zalman to jeden z lepszych. Ja mam TTC-CUV2AB i chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Dzieki. A co myslisz o 41 stopni na 1700+ i CM CP5-7JDIB-OL z miedzianą podkładka sient... odgiąłem troche mocowanie bo chaintech dał durne tranzystoki (te małe cóś) prawie przy zaczepach. Troche lekko weszło. Boję się że kiepsko docisnąłem. W sumie 40 stopni to ok (przy obciążeniu po 3d mark 2001) a nie chce ryzykować że płyte uszkodzę. Bo dostałem akurat z felernej dostawy. Dopiero trzecia ruszyła.. i jak jeszcze raz bym miał "gwarancyjnie" wymieniać to mnie ... weżmie. Czytałem ze chyba on nie wyciągnie lepiej... A propos to jest naprawdę ciche ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Temperatura spoko - ja mam 40-42 na postoju :) i do 50 w stresie. Jak byś kiepsko docisnął - byłoby już po procku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Podajesz że masz 1700@3100 jak to zrobiłeś. Szczerze to nic sie nie znam na kręceniu. Moje komputery zawsze były z okresu że krecenie nic nie dawało. Teraz troafił mi się właśnie 1700 i co dalej. Nie chcę "kroić" procesora skalpelem i mazać pisakiem "elektryka". Podkręcam FSB ale jest niestabilnie. Mówi się tez o zasilaniu. ...Boże zwariowac mozna ...jest jakaś podziałka. Ja mam ten procek dobry na kręcenie te jakieś JIU ;) Może bym go tak na 2200 ustawił.. tylko jak.. Zrób pan panie dobry uczynek dla wilkopolskiej społeczności lamerskiej i powiedz pan jak tempemu ;) CO ROBIĆ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Standardowo procek chodził na 11x133 przy 1.6V. Żeby uzyskac 2200+ musisz go puścić na częstotliwość 1833MHz - czyli np. 11x166 - żeby nie było problemów ze stabilnością podnies napięcie do 1.75V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 dzięki serdeczne... ostatnio bawiłem się w krencenie 80486 i wtedy to musiałem sobie kupic komplet zworek i dobrą lutownicę ;) Tak czy inaczej pobawie się, to zasilanie mnie meczyło, bo troche nie chcę sobie nowego procka uwędzić... ps. do 486 to mozna było 220 podłaczyć i nic... płyta sie rozwarstwiała, swieciła, ścieżki się wypalały a procek jak działał tak działa... to były czasy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Mam płyte chaintecha. Wszystko ok, kabelki okrągłe do dysków itd ;) Jednak ma jedną dość denerwującą rzecz na sobie. Wentylator na chipset. Co myślicie o tym zamiast chałaliwego ustrojstwa.... http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6185 Normalny chipset wytrzyma... ale czy nforse. Dodam że nie krecę tylko lubię ciszę, grafika nie jest zintegrowana. Procesor 1700+ AMD na Colermasterze silent z miedzianą podkładką i copperchine termalteka... ma 40^. Czy ktos ma podobnie? W obudowie przy temp otoczenia 20^ mam 31^. Witam A ja bym był ostrożny z tym pasywnym chłodzeniem. Miałem tego Zalmana na Soltek 75FRN-RL (nForce2) i wróciłem do chłodzenia aktywnego Przeczytaj ten wątek http://www.nforcershq.com/forum/viewtopic....86a4f6a54ac5dcd Pozdrawiam An. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...