robowsky Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Zamierzam sprzedać dyski z syg. i kupić 500GB dysk i tu mam dylemat co wybrać, Samsung, Seagate, WD ? Co będzie ciche, letnie, wydajne!, Mało awaryjne ;) Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Tez sie zastanawialem nad tym kilka dobrych godzin. I mogles wczesniej zalozyc watek - na chwile obecna pozostanie mi czytanie jak bardzo umoczylem zamawiajac WD5000AAJS ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Tez sie zastanawialem nad tym kilka dobrych godzin. I mogles wczesniej zalozyc watek - na chwile obecna pozostanie mi czytanie jak bardzo umoczylem zamawiajac WD5000AAJS ;] A co nie za dobry ten dysk ? Ja czytałem pochlebne opinie na temat Seagate 500GB 7200.11 z 32MB cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Dowiem sie jak zabije kuriera i dolacze kolejne trofeum na sciane biblioteczki [; 32MB? Potrzebne tyle normalnemu uzytkownikowi na chwile obecna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Dowiem sie jak zabije kuriera i dolacze kolejne trofeum na sciane biblioteczki [; 32MB? Potrzebne tyle normalnemu uzytkownikowi na chwile obecna? hehe :D , Zawsze możesz oddać i kupić inny ;) No 32MB to raczej takie nie potrzebne, ale jak już jest ;) Ważne by było to co napisałem w pierwszym poście i będzie dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mansonfan Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Ja polecam WD AAKS 16MB SATA II, sam korzystam z 3 zniedlugo 4 dyskow WD i jestem zadowolony z nich =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 ja mam 2 WD5000AAKS i jest ok - cicho i wydajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 a co z hitakiem 7k1000 ? wg sreview najfajniejsze 7200 na dzisiaj głośne to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 ja mam 2 WD5000AAKS i jest ok - cicho i wydajnie Fajnie , mógłbyś zapodać test z HD Tach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) A jak by nie patrzeć na cenę (co jak co, np samsungi są tańsze) to jako główny dysk co brać, Seagate 500 GB 7200.11 Cache 32MB czy coś innego? Bo coś mi się wydaje że mój trzyletni Seagate swoje już przepracował i pora go wymienić na coś nowszego i o większej pojemności. Główne kryterium to wydajność, ale na wynalazki pokroju Raptor mnie nie stać :) A że w/w Seagaete 500 GB kosztuje niewiele mniej niż 750 GB Samsunga, sam nie wiem :) Niby Seagety miałem zawsze i trzeba im oddać to co się im należy - żaden nigdy mnie nie zawiódł. Edytowane 19 Lutego 2008 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 kup druga taka sama 160 strzel raid 0 i bedzie smigac wydajnie jeszcze przez jakis czas a wydasz jakies 120 zl ;p najtansza i najwydajniejsza alternatywa ;p taki maly offtopic ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 przciadłem sie właśnie z barki 10 320 na 500-ke 32mb i jest dobrze - naprawde dobrze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Zarzuć jakimś benchmarkiem, ja zarzuce tym samym i porównamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Zarzućcie test z HD Tach , bo też myślę o tej barce :) Jak z głośnością ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 (edytowane) Macie xxxx wykresów w dziale o 7200.10 i 7200.11 w zależności, co Was intereuje. Edytowane 20 Lutego 2008 przez Jarek_135 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 miałem w testqch do wybrania 2 dyski jeden seagate 500gb 7200.11 32mb cache drugi samsung 500 16mb samsungowi daje 2 miejsce ale niewiele ustępuje seagate'owi w wydajności i ciszy, ja patrzyłem na dysk pod kątem magazynu danych a nie jako dysk systemowy, więc mnie to rybka o te parę mb/s w transferze cenowo to prawie 100zł różnicy co mogę przeznaczyć na coś zupełnie innego czas pokaże jak będzie się dalej zachowywać, póki co na serwis przychodzą w większości seagate'y te nowsze i starsze, samsung to niewielki odsetek nie ma co generalizować bo na każdy dysk przyjdzie pora prędzej czy później, to tylko masówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 póki co na serwis przychodzą w większości seagate'y te nowsze i starsze, samsung to niewielki odsetek nie ma co generalizować bo na każdy dysk przyjdzie pora prędzej czy później, to tylko masówka Tak... A skąd to wiesz? Najlepiej od razu podziel się z nami, jak to ktokolwiek sprawdził? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 (edytowane) Ja mogę tylko dopowiedzieć, że procent udziału firmy Seagate w sprzedaży dysków jest znacznie większy niż Samsunga, więc stąd może wynikać, że wraca więcej Seagatów. Bez statystyk ilości kupionych/do trupów, opinie, które firmy są mniej awaryjne można pominąć. Edytowane 20 Lutego 2008 przez Elektronek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Fajnie , mógłbyś zapodać test z HD Tach :) Dla przykładu: Pierwszy : Drugi: Mam łącznie 4 i złe nie są ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Dla przykładu: Pierwszy : Dzięki za screeny :) To co wybrać ostatecznie ? http://www.skapiec.pl/site/cat/8/comp/142880 czy http://www.skapiec.pl/site/cat/8/comp/217075 :| ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Glowica glosniejsza niz wyciszony Maxtor L200M0 ale cichsza niz stary na def ustawieniu ( IBM Tool... ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 (edytowane) U mnie , na samsungu jest tak: Ale wolałbym by było co najmniej 80MB/s Average ;) Edytowane 23 Lutego 2008 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 No to Seagate Barca 11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 No to Seagate Barca 11 I tak zrobiłem :) Jak dostane dysk, zdam relacje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Temat troche ucichł a ja mam takie pytanko. Czy WD5000AAKS jest glosniejszy od 3200AAKS ? Bo ceny ostatnio ostro spadły i kusi mnie dokupienie kilku GB :) Dokladnie mowiac to czy tez tak chrobocze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...