Skocz do zawartości
Gość FuXx^ diE

Pdp Patriot Dual Llk 2x 2gb Ddr2 Epp 800mhz Cl4 - 1000 Mhz/3-3-3-8-2/2.35v

Rekomendowane odpowiedzi

Gość FuXx^ diE

PDP Patriot Dual LLK 2x 2GB DDR2 EPP 800MHz CL4 - 1000 MhZ/3-3-3-8-2/2.35V

Jak w temacie :) Czy takie ustawienie tych pamieci jest dobrym osiagnieciem ? Czy malo wydajnym :) Moze mi ktos powiedziec jak najlepiej je ustawic ? Czy lepiej na 800 mHz i 4-12-4-4-1 ? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PDP Patriot Dual LLK 2x 2GB DDR2 EPP 800MHz CL4 - 1000 MhZ/3-3-3-8-2/2.35V

Jak w temacie :) Czy takie ustawienie tych pamieci jest dobrym osiagnieciem ? Czy malo wydajnym :) Moze mi ktos powiedziec jak najlepiej je ustawic ? Czy lepiej na 800 mHz i 4-12-4-4-1 ? Pozdrawiam

Bardzo dobrym

ale pokaż jakieś screeny

Edytowane przez DDR2.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość FuXx^ diE

A proszem :)

www.fuxx.serv.prv.pl/ram.jpg

Ale jest inny problem.. Za zadne skarby nie moge na nich ustawic 4-4-4-12 na 800 mhz i jakim kolwiek napieciu. Poczawszy od 2.1 do 2.4... Przeciez ja placilem za 800 a nie za 1066. Wiem ze to co wykrecilem nie jest zle, ale chce miec pewnosc ze 800 tez moge ustawic.. ;/ A sie nie da ;/ Aha. Apropo. Na screen jest jedna kosc wsadzona, bo musialem wyjac jedna zeby odpalic Norton Ghost 8.3 by przywrocic obraz :)

post-145515-1203372978_thumb.jpg

Edytowane przez FuXx^ diE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość FuXx^ diE

hymm... dalem rade :) na 800 i wiecej dziala ale tylko na 1 kosci :) Tzn. na 800 i wymienionych timingach przez producenta dziala i sie wlacza komputer, ale system nie moze sie zaladowac.. przypuszczalnie dlatego ze to x32. Zainstaluje viste x64 i sprawdze czy sie odpali na timingach :) Tak gwoli scislosci :) to te rami mi chodzily na 3-4-3-8 przy rowniotkim 1066 :) hehe ale skrecilem bo nie chciale mzbey sie grzaly za bardzo. Ogolnie na 1 kosci przy 2gb WinXp z SP3 chodzi jak brzytwa hehe :) Odrazu mowie ze to nie zaden walek ani nic nie smierdzi :) hehe Pamieci przywiozl mi kuzyn z Berlina ze swojej hurtowni, za 75 euro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość FuXx^ diE

Zainstalowalem Viste x64 PL Ultimate i wykrywa cale 4 gb i pamiec moze mi smigac na 800/4-4-4-8 :) Nie rozumiem dlaczego ale na everescie przy 1000 wykrywa mi ze read jest 7111 a nie 9220 jak przy 800, copy jest 7000 a nie 8600 i latency jest wieksze.. To dobrze czy zle ? Tak powinno byc wzgledem 800 ? Ktore w takim razie lepiej miec ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość FuXx^ diE

1.ja tu nie widzę jakie to są pamięci

2. tyle to robią bdb D9

3. ściągnąłeś obrazek CPUZ nie wiem skąd wkleiłeś

4. nie rób sobie obciachu

Nie badz bezczelny... Sciagnalem i nie wiadomo skad wkleilem.. przykre.. Nie widze problemu moge wkleic jeszcze jeden screen razem z odpalonym pure pc w przegladarce zeby bylo wiarygodniej.. A jak udowodnic ze mam wlasnie te pamieci ? Moze Ci zdjecie gwarancji zrobic ? Szkoda slow.. Takie texty to zachowaj dla dzieci z podworka..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość FuXx^ diE

Prosze :) Oto SPD, cos mi sie wydaje ze jeszcze dam rade zjechac z tym zegarkiem 8 na 6 :) Odrazu mowie ze podkrecilem te pamieci razem z prockiem 2.8@3.2 GhZ i 1066/3-3-3-10-2

post-145515-1203429380_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze :) Oto SPD, cos mi sie wydaje ze jeszcze dam rade zjechac z tym zegarkiem 8 na 6 :) Odrazu mowie ze podkrecilem te pamieci razem z prockiem 2.8@3.2 GhZ i 1066/3-3-3-10-2

pokaz lepiej orthosa a nie fotki. wykrecic to kazdy umie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tu widze 1000 MHz a nie 1066 :P

Można test pamięci z Everesta :?:

Jakby pamięci potrafiły "latać" 1066 MHz 3-3-3-8-1T to rzeczywiście rewelacja.... :)

btw. Popropszę o scr z MemSet :)

Edytowane przez Spookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest stabilne ? daj zdjęcia samych kostek, spisz z nich wszystko,, może jakaś nowa seria i zaraz się wszyscy rzucą,, ciekawe jakie czipy,, może jakiś nowszy wypust pchipa (chyba to siedzi w gr pro 800 tych 1200 4-4-4 ??)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nee, W GRPRO masz Elpidę, ale ona tak nie smiga fajnie.

Co do 500MHz i 1T - fajny masz kontroler, albo umiejętności Photoshopa.

500MHz i CL3 - fajne pamięci. Jak na takie napięcie rewelacyjne rzekłbym. Chyba będę musiał je przetestować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to nie ma takich ddr2 co na 500mhz czyli efektywnie 1000 przy cl3 chodzą ;) - nie ma czegoś takiego! (Chyba że na 3V przez 10 minut a potem RIP- oczywiście jaja sobie robię ;P). 1000 MHz to moje patryjoty robią ale przy cl5 i napięciu 2,3V. Puść chociaż na tym co mówisz super pi 1M i na bank tego nawet nie przejdzie ;).

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to nie ma takich ddr2 co na 500mhz czyli efektywnie 1000 przy cl3 chodzą ;) - nie ma czegoś takiego! (Chyba że na 3V przez 10 minut a potem RIP- oczywiście jaja sobie robię ;P). 1000 MHz to moje patryjoty robią ale przy cl5 i napięciu 2,3V. Puść chociaż na tym co mówisz super pi 1M i na bank tego nawet nie przejdzie ;).

Masz rację CL3 przy 1000 na 2,3V nierealne ... bynajmniej nie spotkałem takich wyników w necie ...

Patrioty zrobią i 1100 ale na około 12 komplecików jakie montowałem zrobiło to 4 i były to 2x512 przy nap 2,35. 2x512 szły nawet na 1150 ale 5,5,5,20 i na 2,3 LLk ma w SPD jeszcze podane 500 i 5.5.5.15 v 1,3V , nale na CL3 to patriot nawet na 400 przy 2,2 nie wstanie do tego 1T to by był cud natury .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...