Magic_LbN Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 siema wszystkim :] mam taką wątpliwość i nigdzie nie moge znaleźć odpowiedzi... jaka jest różnica wydajności między SLI przy dwóch kartach x8, a dwóch x16? Warta uwagi? W ogóle warto brać mobo pod SLI??? (kupuje kompa w ciągu +-miesiąca i nie wiem czy brać mobo na X38 czy coś pod SLI właśnie - grafa będzie 8800gt) Pozdro i z góry dzięki za odpowiedzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mansonfan Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Przy x8 karty dzialaja o polowe wolniej z powodu 50% mniejszej przepustowosci magistrali PCI-E. Co do mobo to poprostu zalezy od tego czy chcesz miec SLI czy nie, ale w mojej ocenie nie ma co brac po 8x jak juz to 2 razy pełne 16x. Jesli lubisz bajery i masz kase mozesz brac ta plyte gł co mam w sigu ASUS Striker EXtrme obsluguje pełne 16x SLI =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Przy x8 karty dzialaja o polowe wolniej z powodu 50% mniejszej przepustowosci magistrali PCI-E. (...) :lol: Ale trafił nam się mędrzec ^_^ pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Przy x8 karty dzialaja o polowe wolniej z powodu 50% mniejszej przepustowosci magistrali PCI-E. no to gościu do pieca dołożyłeś.... jeszcze jakieś podobnie ciekawe myśli? Chętnie posłucham, ale proszę... w innym dziale, np ośla łączka- wpisuj od razu w "topic śmiechu" oszczędzisz ludziom roboty z cytowaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamciuch Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 A ja dołoże do pieca:) A sli na 2xpci 2.0, jest lepsze czy tylko to "chłyt martetingowy"?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 już przepustowość AGPx4 była wystarczająca... różnice w stosunku do agpx8 były mikroskopijne. A im więcej pamięci ma karta tym mniejsze różnice będą. Na dzień dzisiejszy jedyną sensowną różnica pomiędzy PCIE a PCIE 2.0 to większe możliwości zasilania w tym drugim... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...