Skocz do zawartości
The SainT

Obudowa. Zgrabna, Duuuża, Cicha, Zimna Do 500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam niedługo nabyć "ubranko" dla mojego PCta i zastanawiam się nad kupnem ładnego "ciuszka".

Generalnie, żeby było dużo miejsca, zimno w środku, w miarę cicho, bez zbędnych gadżetów typu 15xkatoda i 60 kolorowych wiatraczków. Wole prostote i funkcjonalność. Mogą być drzwiczki ale to nie jest konieczność bo jakoś mi to przeszkadza.

No i koniecznie musi pomieścić Mugena i długiego GeForce'a. tak aby zostało trochu miejsca.

Póki co myślę nad Antec P182(podobno jest poroblem z włożeniem długiej grafiki) i Cooler Master Stacker rev. 2(troche "lipne" umiejscowienie panela wyjść audio,usb.

Max to 500zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cooler Master Stacker rev. 2(troche "lipne" umiejscowienie panela wyjść audio,usb.

Max to 500zł

Jak dla mnie buda rewelacja, a caly panel z przyciskami i gniazdami mozesz przelozyc w dowolna zatoke, nawet na sam dol.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NZXT Zero Tower, CM 690. Mam tą drugą. Zmieściłem w niej WC wraz z chłodnica ito :) Fajna bądź Cooler Master Cosmos tyle, że jest droga...

Zawsze zostaje opcja Chieftec Big Tower i modding :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy cenie 450zl w madtechu za stackera ciezko o konkurencje dla tej budy :]

Zgadzam sie w 100%, przy dzisiejszej cenie stackera chyba nie ma lepszej alternatywy pod wodne chlodzenie, a tym bardziej tradycyjne. Buda jest naprawde najlepsza pod wieloma wzgledami !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem już prawie zdecydowany na Stacker STC-T01-UW. I chciałbym się dowiedzieć czym on się różni od stackera 810. tylko wyposażeniem?(koszyk na hdd, blower?) bo nie mam pojęcia a jest o 150zł droższy.

Edytowane przez The SainT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do stackera to buda fajna, tylko zastanawia mnie czy przez ten "otwór" na dole (miejsce na 2x80) będzie dobrze leciało powietrze na chłodnicę. Rozważam zakup tej obudowy, tylko jeśli mam na chłodnicy 2x120 to jak ją wtedy najoptymalniej ustawić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozważam zakup tej obudowy, tylko jeśli mam na chłodnicy 2x120 to jak ją wtedy najoptymalniej ustawić?

imho najoptymalniej by bylo zrobic szroud w ksztalcie odwroconego trapezu (zeby swoja podstawa obejmowal powierzchnie nagrzewnicy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi