marksimus Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 potrzebuje monitora do domu - głównie do gier i przeglądania netu - żadnych poważniejszych zastosowań warunki to: 1. rozdziałka 1600x1200 (nie chce żadnej panoramy - choć wiem ze to masakrycznie ogranicza wybór) 2. nie chce przpłacać za jakieś hiper super matryce i jakość kolorów (TN mi też wystarczy) bo jak wyzej napisałem zastosowanie monitora jest prozaiczne - jedyny warunek to niska bezwładność matrycy osobiście wybrałem wymienione w temacie monitory - NEC jest o ok. 250 PLN droższy ale nie wiem czy wart jest tej dopłaty czy raczej to bedzie zbytek majac na uwadze planowane zastosowania monitora? a moze ktoś ma jakieś inne propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 potrzebuje monitora do domu - głównie do gier i przeglądania netu - żadnych poważniejszych zastosowań warunki to: 1. rozdziałka 1600x1200 (nie chce żadnej panoramy - choć wiem ze to masakrycznie ogranicza wybór) 2. nie chce przpłacać za jakieś hiper super matryce i jakość kolorów (TN mi też wystarczy) bo jak wyzej napisałem zastosowanie monitora jest prozaiczne - jedyny warunek to niska bezwładność matrycy osobiście wybrałem wymienione w temacie monitory - NEC jest o ok. 250 PLN droższy ale nie wiem czy wart jest tej dopłaty czy raczej to bedzie zbytek majac na uwadze planowane zastosowania monitora? a moze ktoś ma jakieś inne propozycje? nie chcesz panoramy to zechciej ;), 4:3 to ginący gatunek i z tego powodu są drogie przepłacać za super hiper matryce? wow, HP 2065 za 1440zł i jak trafisz na SIPS to szczena na ziemi w porównaniu do neca i samsunga TN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marksimus Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 nie chcesz panoramy to zechciej ;), 4:3 to ginący gatunek i z tego powodu są drogie przepłacać za super hiper matryce? wow, HP 2065 za 1440zł i jak trafisz na SIPS to szczena na ziemi w porównaniu do neca i samsunga TN hm... wspomniany HP LP2065 to przyznam ciekawa propozycja o ile to monitor z matrycą S-PVA jako, że sporo sklepów sugeruje typ matrycy dla tego modelu - TN... jest jeden problem czy producencka deklaracja 8ms matrycy nie spowoduje w dynamicznych grach większego opadu szczczeny, z dezaprobaty nad smuzeniem, anizeli zachwyt nad jakościa statycznego obrazu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 (edytowane) hm... wspomniany HP LP2065 to przyznam ciekawa propozycja o ile to monitor z matrycą S-PVA jako, że sporo sklepów sugeruje typ matrycy dla tego modelu - TN... jest jeden problem czy producencka deklaracja 8ms matrycy nie spowoduje w dynamicznych grach większego opadu szczczeny, z dezaprobaty nad smuzeniem, anizeli zachwyt nad jakościa statycznego obrazu? w tym modelu są matryce MVA i SIPS, w obu przypadkach wystarczająca szybkość do gier dla normalnego użytkownika coś dla Ciebie: now pozycja w tym segmencie: LG L2000CP 20" 4:3 MVA PIVOT i atrakcyjna cena ~1200zł http://www.heise.de/preisvergleich/a316046.html Edytowane 22 Lutego 2008 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...