Skocz do zawartości
mmauriced

Radeon 2xxx Na Agp I Catalyst

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że problem bardzo powszechny, ale nie ma jeszcze odrębnego tematu dotyczącego sterowników Catalyst do kart AGP 2xxx, więc postanowiłem go założyć.

Pierwsze pytanie: Które z ze sterowników do 2xxx od ATI działają? Czytałem, że do 7.7 włącznie , ale sprawa dziwna, bo mi działają oryginalne z płyty z numerkiem 7.9 bez zarzutu.

Drugie pytanie: Czy najnowsze Catalysty 8.2 obsługują już karty na AGP? Czytałem, że tak, ale przy próbie instalacji w trybie normalnym pokazuje się komunikat:

"Setup will only run in Administrator mode. Setup is aborting"

Oczywiście jestem administratorem komputera, bo jest tylko jedno konto

Przy próbie instalacji z trybu awaryjnego wyswietla sie inny komunikat:

"Setup did not find a driver compatible with your current hardware or operating system".

Mimo, że moje obecne sterowniki działają poprawnie, co rzadko się zdarza z tego co czytałem na forach, to jednak chciałbym zaktualizować w celu uszyskania lepszej wydajnosci, a przede wszystkim po to aby miec Control Center. Teraz mam zainstalowany tylko sterownik główny o numerku 8.412.0.0

i nie mam żadnej mozliwości skonfigurowania karty.

Trzecie pytanie:

Jeśli Catalyst 8.2 nie obsługuje kart na AGP to kiedy ATI naprawi ten problem i czy w ogóle pokwapi się, by go naprawić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi