Skocz do zawartości
Damian.K.

Monitor, Płyta Główna, Ew. Zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Składam dla brata kompa. Mam na niego ~1300zł (niewiele) ale musi wystarczyć. Na razie wybrałem:

-procesor Athlon x2 4000+

-ram kingston 1gb ddr2 667

-palit 8600gt sonic +

-nagrywarka, dysk samsung

1. I teraz zastanawiam się nad płytą główną. Komputer nie będzie raczej mocno kręcony, więc możliwości oc są mało ważne. Płyta ma być raczej stabilna, bezproblemowa i kosztować <200zł.

Miałem zamiar wziąć Foxconn MCP61PM2MA-8EKRS2H, ale w powiedzieli mi, że to szit i lepiej wziąć msi k9n4-ultra albo coś podobnego msi i ciężko mi się zgodzić z tym poglądem. W innym sklepie usłyszałem że gigabyte rlz, lecz do tych płyt czuję jakiś wstręt (uzasadniony?). Co kupić?

2. Jaki monitor lcd 17" polecacie? W sklepie polecał facet benq fp71g+

3. Co sądzicie o zasilaczach cooltek? Bo niewiele opinii o nich słyszałem i jestem ciekaw...

A jakie inne zasilacze, tanie, lecz dobre możecie polecić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

Witam.

Składam dla brata kompa. Mam na niego ~1300zł (niewiele) ale musi wystarczyć. Na razie wybrałem:

-procesor Athlon x2 4000+

-ram kingston 1gb ddr2 667

-palit 8600gt sonic +

-nagrywarka, dysk samsung

1. I teraz zastanawiam się nad płytą główną. Komputer nie będzie raczej mocno kręcony, więc możliwości oc są mało ważne. Płyta ma być raczej stabilna, bezproblemowa i kosztować <200zł.

Miałem zamiar wziąć Foxconn MCP61PM2MA-8EKRS2H, ale w powiedzieli mi, że to szit i lepiej wziąć msi k9n4-ultra albo coś podobnego msi i ciężko mi się zgodzić z tym poglądem. W innym sklepie usłyszałem że gigabyte rlz, lecz do tych płyt czuję jakiś wstręt (uzasadniony?). Co kupić?

2. Jaki monitor lcd 17" polecacie? W sklepie polecał facet benq fp71g+

3. Co sądzicie o zasilaczach cooltek? Bo niewiele opinii o nich słyszałem i jestem ciekaw...

A jakie inne zasilacze, tanie, lecz dobre możecie polecić?

osobiście myślę, że za te pieniądze śmiało można pójść w Intela

Benq może być

z tańszych i dobrych napewno modecom MC, fortron, ale i chieftec jeżeli nie wystarczy na amacrox.corsair :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

W takim razie jakie mobo pod intela proponujesz? Warunki podobne jw :)

A pytanie o mobo pod amd podtrzymuję. Przekalkuluję jeszcze w sklepie...

z moich obliczeń wychodzi, że wystarczy na

E2160 lub Celeron Dual Core E1200

Gigabyte P31 / MSI P31

palit

Patriot LLk 800

tylko napisz jaka spawara i dysk i na który zasilacz sie zdecydujesz

celek kosztuje ok. 170zł E2160 około 210zł a takie mobo to ok 215zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi