Damian.K. Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Witam. Składam dla brata kompa. Mam na niego ~1300zł (niewiele) ale musi wystarczyć. Na razie wybrałem: -procesor Athlon x2 4000+ -ram kingston 1gb ddr2 667 -palit 8600gt sonic + -nagrywarka, dysk samsung 1. I teraz zastanawiam się nad płytą główną. Komputer nie będzie raczej mocno kręcony, więc możliwości oc są mało ważne. Płyta ma być raczej stabilna, bezproblemowa i kosztować <200zł. Miałem zamiar wziąć Foxconn MCP61PM2MA-8EKRS2H, ale w powiedzieli mi, że to szit i lepiej wziąć msi k9n4-ultra albo coś podobnego msi i ciężko mi się zgodzić z tym poglądem. W innym sklepie usłyszałem że gigabyte rlz, lecz do tych płyt czuję jakiś wstręt (uzasadniony?). Co kupić? 2. Jaki monitor lcd 17" polecacie? W sklepie polecał facet benq fp71g+ 3. Co sądzicie o zasilaczach cooltek? Bo niewiele opinii o nich słyszałem i jestem ciekaw... A jakie inne zasilacze, tanie, lecz dobre możecie polecić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Witam. Składam dla brata kompa. Mam na niego ~1300zł (niewiele) ale musi wystarczyć. Na razie wybrałem: -procesor Athlon x2 4000+ -ram kingston 1gb ddr2 667 -palit 8600gt sonic + -nagrywarka, dysk samsung 1. I teraz zastanawiam się nad płytą główną. Komputer nie będzie raczej mocno kręcony, więc możliwości oc są mało ważne. Płyta ma być raczej stabilna, bezproblemowa i kosztować <200zł. Miałem zamiar wziąć Foxconn MCP61PM2MA-8EKRS2H, ale w powiedzieli mi, że to szit i lepiej wziąć msi k9n4-ultra albo coś podobnego msi i ciężko mi się zgodzić z tym poglądem. W innym sklepie usłyszałem że gigabyte rlz, lecz do tych płyt czuję jakiś wstręt (uzasadniony?). Co kupić? 2. Jaki monitor lcd 17" polecacie? W sklepie polecał facet benq fp71g+ 3. Co sądzicie o zasilaczach cooltek? Bo niewiele opinii o nich słyszałem i jestem ciekaw... A jakie inne zasilacze, tanie, lecz dobre możecie polecić? osobiście myślę, że za te pieniądze śmiało można pójść w Intela Benq może być z tańszych i dobrych napewno modecom MC, fortron, ale i chieftec jeżeli nie wystarczy na amacrox.corsair :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian.K. Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) W takim razie jakie mobo pod intela proponujesz? Warunki podobne jw :) A pytanie o mobo pod amd podtrzymuję. Przekalkuluję jeszcze w sklepie... Edytowane 19 Lutego 2008 przez Damian.K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 W takim razie jakie mobo pod intela proponujesz? Warunki podobne jw :) A pytanie o mobo pod amd podtrzymuję. Przekalkuluję jeszcze w sklepie... z moich obliczeń wychodzi, że wystarczy na E2160 lub Celeron Dual Core E1200 Gigabyte P31 / MSI P31 palit Patriot LLk 800 tylko napisz jaka spawara i dysk i na który zasilacz sie zdecydujesz celek kosztuje ok. 170zł E2160 około 210zł a takie mobo to ok 215zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian.K. Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 nagrywarka samsung: sh182m albo coś na sata dysk samsung 160GB zasilacz jeszcze nie wiem jaki, bo nie wiem czy w sklepie mają fortrony lub za ile mają chiefteki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...