bejronix Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 dzisiaj moj kolega dzwonil do tp o zmiane trybu (ma 1 mb i o wiele lepsze parametry) i niestety nic nie dalo sie zrobic. na jakies 10 telefonow, 2 konsultantow w ogole wiedzialo o co chodzi. jednak mowili , ze nie utrzyma jego lacze na fast, wiec ja sobie to odpuszcze. ps. 20 ms to duzo ps2. neostrade mam juz od okolo 5 lat. czy wysokie pingi moga byc spowodowane starym okablowaniem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 (edytowane) w tp już tak jest że w niektórych miejscach mają infrastrukturę do [gluteus maximus], zależy np do której "szafy" jesteś podpięty [; ja bym na Twoim miejscu zastanowił się nad zmianą operatora. co do konsultantów [; niestety tak ich szkoli tp, płacą im tyle ile sprzątaczką, cały czas są zmiany w kadrach i w sumie mamy niekompetentną ekipę która stwarza pozory profesjonalnego podejścia. oczywiście każde zgłoszenie jest przekazywane dalej [taki mają wymóg] ale tam "dalej" zazwyczaj jest olewane [; cała tpsa... Edytowane 23 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 dzisiaj moj kolega dzwonil do tp o zmiane trybu (ma 1 mb i o wiele lepsze parametry) i niestety nic nie dalo sie zrobic. na jakies 10 telefonow, 2 konsultantow w ogole wiedzialo o co chodzi. jednak mowili , ze nie utrzyma jego lacze na fast, wiec ja sobie to odpuszcze. ps. 20 ms to duzo ps2. neostrade mam juz od okolo 5 lat. czy wysokie pingi moga byc spowodowane starym okablowaniem ? popros na infolinii aby ich technik sprawdzil linie pod katem mozliwosci technicznych dla tego 1 mb oraz o to zeby sie z toba skontaktowal, ja w ten sposob zmienilem sobie z interleaved na fast na 6mb laczu na ktorym na infolinii nic nie dalo sie zmienic a dopiero po kontakcie bezposrednim z technikiem ten to zrobil z dobrej woli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bejronix Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 425 błędów CRC - dużo czy mało ? Powinienem się o to martwić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 425 błędów CRC - dużo czy mało ? Powinienem się o to martwić ?bardzo duzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Mam takie pytanko z innej beczki... Skąd mam wiedzieć gdzie u mnie jest centrala? Mam iść i się zapytać ? :P BTW słyszałem że Tłumienie i Margines są całkiem inne na 512kbps a 6Mbps... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Mam takie pytanko z innej beczki... Skąd mam wiedzieć gdzie u mnie jest centrala? Mam iść i się zapytać ? :Pzadzwom do providera, czasem w nazwie centrlali podane jest miasto (ja tak mam) BTW słyszałem że Tłumienie i Margines są całkiem inne na 512kbps a 6Mbps...dobrze slyszales Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bejronix Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Teraz mam tylko 14 błedow CRC. Co jaki czas resetuje sie ta liczba ? Na czym to polega ? Co moze to powodowac ? Czy dzwonic do TP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Liczba zmienia sie z czasem gdy modem na nowo sie synchronizuje. Dzwon do tp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...