zwisu Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Na dzisiaj starczy, tyle dzisaj udalo mi sie wydziergać. Jutro pozostało w wyszlifować bloczek oraz wystrugać środek i rowek na oring. no no :D moj bloczek prawie gotowy :D jeszcze polerka, zaokrąglić wszystko ładnie i jazda :D pokaz zdjecie jak to wygląda w środku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 przecież napisałem, że jutro będę strugał środek. Nie będę pokazywał "gołej miedzi" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwisu Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 przecież napisałem, że jutro będę strugał środek. Nie będę pokazywał "gołej miedzi" nie doczytałem :D zmęczony jestem. spoko czekam na fotki :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 bloczek na ram skończony, pozostało zamontować króćce, ale to dopiero po świętach. Oto fotki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwisu Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 wyszło zaje[ciach!]abiscie :) bardzo mi sie podoba. a srodek wyszedł lepiej niz wczesniejsze produkcje :) czekam na bloczek na sekcje zasilania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 wyszło zaje[ciach!]abiscie :) bardzo mi sie podoba. a srodek wyszedł lepiej niz wczesniejsze produkcje :) czekam na bloczek na sekcje zasilania :) Bo teraz zmienilem metode frazowania srodka. Najpierw nawiercam otworki jeden obok drugiego wiertłem 2 mm, a następnie wybieram miedz tarczami tnącymi. Jest o wiele szybciej i dokładniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 homemade w czystej postaci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwisu Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 homemade w czystej postaci :) co z dalszymi pracami ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Kolejna relacja z prac. Zaczołem już robić kolejne bloczki na mosfety dla usera dragonek. Bloczki sa już prawie skończone wystarczy wyciąć rowki na oring oraz bardziej dopieścić bloczki. Kolejne zdjęcia we wtorek skończonych już bloczków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwisu Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 co z dalszymi pracami :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Bloczki skończone. Uszczelnione sa oringiem oraz dodatkowo dla pewności kapką silikonu, natomiast króćce uszczelnione taśmą teflonową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Witam Dzisiaj pobawilem sie troche nowymi zabawkami i oto rezultat prac. Będą to bloki na pamieć, powstanie ich 8 sztuk. Podstawa miedziana gr. 2 mm. Miedź pozyskałem z bloków na dyski cpc, które kupilem za grosze na allegro. Topy będą oczywiście z mosiądzu polerowanego na lustro. Konstrukcja bloku bedzie zblizona do wcześniejszych wykonanych przeze mnie z małymi zmianami. Topic bede w miare postepu prac aktualizował. fotki: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulok Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 (edytowane) Czy te bloki są bardziej uniwersalne czy na inne płyty z chipsetami czy innych producentów będą się bardzo różnic?? Edytowane 2 Września 2008 przez Zulok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Czy te bloki są bardziej uniwersalne czy na inne płyty z chipsetami czy innych producentów będą się bardzo różnic?? Chodzi ci o bloki na mosfety? Każdy blok jest robiony na każda płyte osobno. Może pasują na inne płyty, nie sprawdzałem tego. (zależy to od kołków mocujących). Blok na pamieci pasuje na wszystkie płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Witam Miałem dzisiaj trochę czasu, wiec postanowiłem troche podłubać. Spody bloczków są juz prawie gotowe, trzeba je jeszcze wyszlifować i wypolerować. Do zrobienia zostały tylko topy. W poniedziałek wybieram się po mosiądz. Kilka fotek z prac. Spód przygotowany do szlifowania. Szlifowanko pilniczkami za 7 zł. Efekt końcowy Metamorfoza :D :D Przygotowania do gzymkowania Spody po gzymkowaniu Prawie cały bloczek, ale bez topu. To byłoby na tyle, kolejny updejt pewnie za kilka tygodni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Bardzo ładnie :) kąpiel w jakimś środku typu cilit planujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Po co? Wszystkie spody będą jeszcze szlifowane papierem ściernym i później polerowane. Wszystkie brudy zejdą bez wiekszego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Szacun za takie wykonanie i taką skale prac ;) ja bym już na początku odpadł :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Witam wszystkich. Mały uptejdzik. Tym razem w końcu zabrałem się za bloczki na mojego radeona 4850 ( bloczki na ram poszły chwilowo w odstawkę). Na kartę powstaną bloczki na ram oraz na sekcję zasilania. Fotorelacja: wstępna przymiarka Frezowanko Po frezowaniu Przygotowania do dalszej obróbki - cięcia Ja podczas cięcia Przymiarka już razem z wyciętym topem Kolejne frezowanie, tym razem rowek na oring oraz kanał na wodę Frezareczka :D No i tutaj zaczęły się problemy, a mianowicie podczas gwintowania ostatniego otworu pękł mi gwintownik. Lekko się podkur....Ale tak to jest jak się używa gwintowników za 30 zł za cały komplet. Nie poddałem się. Zabrałem się za kolejny kawałek.... No i teraz to już się w[ciach!]i... Tak to jest jak się poprawia w nieskończoność, aby było idealnie. Nie wiem kiedy sfrezowałem cała miedź. Ale dalej nie dałem za wygraną i zabrałem się za kolejny kawałek.... Tym razem z pełnym sukcesem, lekki fazik idelny. Spód dolega do sekcji idealnie. Gwintowanie także powiodło się (zasługa nowych gwintowników, już nie tych najtańszych). Na dzisiaj tyle, jutro dokończę bloczek i postaram się dodać jakieś fotki. Mam nadzieję, że nie zanudzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Zajefajnie :) na Twoim miejscu jeśli jest taka możliwość to pogłębiłbym kanał między króćcami- mniejsze opory a przy sekcji zasilania 2* raczej różnicy nie zrobią ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Mam gdzieś opory :D , nigdy i na tym niezależało, ponieważ sercem mojego układu jest to: To pokona każde opory, a jak będzie mi mało to włącze drugi bieg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Kolejny uptejd. Bloczek na sekcje skończony. Dzisiaj go dokończylem i wypolerowalem na lustro. fotki: Top z oringiem: Skręcony bloczek po oszlifowaniu została już tylko polerka Polerka: Skończony bloczek, polerka na lustro. Brakuje tylko złączek Przymiarka gotowego bloczku na karte, pasuje idealnie, no prawie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Boje się plątaniny węży w budzie przy takiej ilości bloczków i króćców :D Ale bloczki strugasz zajefajnie ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 trochę szpetnie wygladaja te wystające łby nie myślałeś żeby zrobić frezem w top-ie wgłębienia i je schować ? a tak to looz i fajno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Ano myślałem, tylko jest mały problem. Łebki sa zbyt blisko krawędzi i gzymkowanie mogloby się niepowieść, a nie chce mi śie od nowa robić kolejny top. Kolejne bloczki będą już miały pochowane łebki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Kilka srob nie da rady tak schowac... za blisko brzegow... Skrecales to na M4? Nie lepiej bylo dac M3? Ladniej i estetyczniej by to wygladalo, choc faktycznie sam je ostatnio kupowalem na top homemade do fullcovera i 10szt kosztowalo w Leroy Merlin kolo 8pln, M4 byly polowe tansze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Po 1 bloczek skręcony jest śrubami M5, mam ich kilkadziesiat sztuk wiec musze je gdzieś wykorzystać oraz są tańsze od M3 i M4, które są sprzedawane na sztuki. M5 są na wage i są o wiele, wiele tańsze. Po 2 nie miałem do wczoraj gwintownika M4, kiedyś mi pękł. Wykorzystywałem gwintowniki jakie miałem i dlatego padł wybór na M5. Kolejne bloczki obiecuje skręcać śrubami M4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Jak na ręczną robotę wygląda to na prawdę nieźle. Mam pytanko - na jednym ze zdjęć wygląda tak, jak by Ci się oring nie schował (chodzi dokładnie o tą http://img217.imageshack.us/img217/8364/39mb4.jpg). Testowałeś szczelność tego bloku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Spostrzegawczy jesteś. Tak oring troszku wylazł. Szczelności jeszcze nie sprawdzałem, mam tylko jedna złączkę. Musze kupić wiecęj. Nie powinno być źle, wszystko sie okaże, jak podłącze wszystko do układu.Nie mam w zwyczaju testować szczelności bloków, czyba że robie dla kogoś. :-D :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Bloczki na pamieci karty skończone. Dodaje końcowe zdjęcia zamontowanych bloczków na karcie. Dodatkowo musiałem dorobić nowy top na bloczek na rdzeń. Oryginalny nie miał otworów montażowych na 4850. Przy okazji wystrugalem top z pleksi na bloczek na chipset. zdjęcia: fotki z prac frezowania spodów na bloczek na pamięci. Gotowe bloczki zamontowane na karcie. bloczek na chipset z nowym topem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...