hilfiger Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Nie, nierobie to dla zadnego sklepu. Poprostu szykuje się, aż ktoś się zgłosi. Będę miał juz wszystko przyszykowane. Tak na poważnie, nabylem okazyjnie kawałek blachy alu gr 5 mm i pomyślałem sobie, czemu nie zrobić takich dekli. Dekle przyspieszają mi prace oraz wszystko jest sztywno skręcone ze sobą. Wczoraj nagwintowałem otwory pod złączki, a dzisiaj wziąłem się za holdery. Do gwintowania użyłem nowej wkrętarki Skil. Wkrętarka ma bardzo duży moment obrotowy i bez problemu radzi sobie z gwintowaniem otworów. Do wkrętarki zbudowałem taki statyw z deski, wałków fi 16 i łożysk liniowych. Statyw z zamontowaną wkretarką Stanowisko pracy. Gwintowanie Holdery zostaną wykonane z odpadów po wycinaniu krazków. Przygotowania do cięcia. I chwilę później, wszystko powycinane. Teraz trzeba to wszystko oszlifować Kilka machnięć ręką i mamy taki efekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Ten adapter to Ci konieczny przy wkrętarce? Zawsze można zmienić prosto główkę chyba że jest nie typowa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 tak prosto zmienić uchwyt to nie jest. Myślisz, że nie próbowałem. Trzeba mieć odpowiedni klucz, którego nie posiadam. Tak, jak zrobiłem też działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Być może okażę się ignorantem- jak przebiega proces gwintowania? Wrzeciono (wkrętarka z gwintownikiem) na wolnych obrotach opada w dół pod własnym ciężarem nacinając kolejne zwoje gwintu ? Bo żadnego mechanizmu z posuwem nie widzę. Popraw fotkę nr 2- jest ta sama co nr 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Jak gwintownik złapie materiał to już sam się zapiera i ten gwint rzeźbi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Dzisiaj na szybko dodam fotki, bez zbędnego komentarza. Przez kilka ostatnich dni po trochu kończyłem holdery do rezów, pleksiane korki oraz wyciąłem spody na bloczki na mosfety. Holdery dostępne w kolorach widocznych na fotkach. Na zdjeciach widoczne także skończone pleksiane korki, w dwóch wersjach, ze złączkami od spodu oraz ze złączkami z boku. W najbliższym czasie mam zamiar wykonać serię 28 bloczków na mosfety do płyt Asusa, wymiary takie jak bloczki EK w wersji 3a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Możesz powiedzieć coś więcej o bloczkach ala EK asus 3a ? btw przesyłka dotarła ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Konkretnie co mam powiedzieć? Bloczki wymiarami zbliżone do bloczków EK. Spod miedziany z blachy gr.2mm, top z mosiądzu. Konstrukcja taka sama jak bloczki poprzednio robione. Całość lutowana ze sobą w celu obniżenia ceny końcowej. PS. Przesylka dotarła cała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 W jakiej cenie będą te a'la 3a :?: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Ceny jeszcze nie ustaliłem, jak skończę to będzie cena. Cena napewno poniżej 50% wartości nowego bloczku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Witam, mam do ciebie pytanko, czy twoje rezy pasują pod mocowanie EK Water Blocks Reservoir Holder ?. Byłbym zainteresowany pojemnością 250, ale niestety rez musi pasować pod takie mocowanie. Kolejną sprawą jest czy robisz coś na wzór rurki jaka jest w O-Tank-u ? lub coś co niwelowało by efekt "bulgotania" płynu przy mocnej pompce ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 średnica reza to 60 mm, raczej nie bedzie pasować. Moge taka rurkę wykonać, mam nawet taką rurkę z pleksi. Tylko nie jestem wstanie naciąć na niej gwintu, może byc jedynie wciskana w otwór na złączki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Dzisiaj rano bylem w sklepie z pneumatyką i zakupiłem korki imbusowe. Na razie skonczyłem dwa rezy, które już są sprzedane. Resztę skończe w najblizszym czasie. Przed wysyłką trzeba sprawdzić szczelność reza, w tym celu napełniam reza po brzegi wodą i zostawiam na noc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRID3 Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 (edytowane) Fajowe te rezki kurcze a ja wybulilem na alledrogo jakąś tandetę Edytowane 9 Listopada 2009 przez GRID3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Ostatnio wykonalem reza na złączki z boku, nie od spodu pleksianego korka. Dolny korek został wykonany z dwóch kawałków pleksy gr. 15 i 20 mm. Oba kawałki zostały skręcone ze sobą śruba iimbusowa. śruba została uszczelniona oringiem, tak samo jak oba kawałki pleksy. Niestety nie mam lepszych fotek, robiłem je na szybko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Kiedy możemy spodziewać się topu do ddc? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 w przeciągu 3-4 tygodni powinienem jakiś jeden top wykonać. Ostatnio straciłem ochotę na dłubanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Dzisiaj kolejna porcja fotek. Skończyłem robić 5 rezów. 2 o wysokości 16 cm, jeden o wysokości 20 cm z gwintami z boku reza oraz dwa minireziki o wys. 10 cm. Poniżej fotki gotowych rezów, holderów oraz śrubek dołączanych do paczki. W każdym rezie zastosowałem rurę z pleksi sr. 12mm w celu eliminacji powstawania bąbli. rodzinka w komplecie mini rezik: rez o wys. 16 cm: rez o wys. 20 cm z gwintami z boku: pozostałe fotki rezów i holderów: Przez ostatnie dwa dni skończyłem robić topy do pompek lainga. według mnie wyszły całkiem nieźle. Jeden top niestety spartoliłem. Nawierciłem otwór na złączkę nie z tej strony co trzeba, a później podczas opalania pleksy wyskoczyły mi dwa bąble, ktorych nie moglem się pozbyć. Fotki: Na koniec porównanie mojego topa z topem xspc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 fajnie ci wyszly topy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Świetna robota :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 a jaka cena?? :) i masz mozliwosc zorbić jakies testy jak z wydajnoscia w porównaniu do XSPC?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Cena podana w dziale sprzedam. Nie mam pompki więc nie mam jak sprawdzić wydajności. Wydaje mi się, że będzie zbliżona do topu xspc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam Skończyłem robić bloczki na mofy. Wymiary takie same jak bloczki na mosfety EK 3a. Konstrukcja lutowana z płaskownika mosiężnego i blachy miedzianej. W połowie stycznia będę miał wersje bloczków niklowanych. Bloczki oddaje do niklowania na początku stycznia. Jak ktoś chce może się dołączyć do zamówienia. Cena niklowania jednego bloczka to 7-12 zł ( w zależności od wielkości) Fotki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Witam Po dłuższej przerwie trochę podłubałem. Na prośbę kolegi BuMeL powstał top z pleksi do bloku na kartę graficzną 5770. Do wykonania topu wykorzystałem oczywiście własne ręce wspomagane wiertarką kolumnową i imadłem krzyżowym do wyfrezowania kanału. Poniżej fotki: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 A tu po założeniu ;) Kuwet By Bumel - worklog - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...