Gość dragonlore Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 graficznie tak samo? jeszcze raz odpal Gow i prównaj z Gow 2 ;] moze to wina lokacji w ktora gralem -ale zadnego graficznego oczoplasu nie mialem ,a z natury zwracam bardzo uwagie na grafe, cala reszta byla ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniec Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 grafika może nie jest diametralnie zmieniona ale dużo szegółów zostało poprawionych i dodano kilka smaczków, z ręsztą polecam przejść do końca ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Dzisiaj wysyp recenzji: - Giant Bomb - 100% - X360 Magazine UK - 100% - GameSpy - 100% - VideoGamer - 100% - 1UP - 100% - Team Xbox - 98% - 3DJuegos - 97% - Gameplayer - 95% - GameTrailers - 95% - IGN - 95% - Computer and Video Games - 93% - Official Xbox Magazine UK - 90% - EuroGamer - 90% - 360 Gamer Magazine UK - 90% - GameDaily - 90% - Level7.nu - 90% - Meristation - 90% - Total Video Games - 90% metacritic - 95% (pierwsze gearsy - 94%) gamerankings - 95.1% (pierwsze gearsy - 94.0%) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Oceny moim zdaniem w pełni zasłużone. Sam dałbym grze dychę, bo nawet jeśli nie poprawili znacząco grafiki, single nadal jest krótki, a fabuła trochę na siłę, to i tak jest to gra przy której bawiłem się świetnie - współczynnik funu na minutę jest tutaj ogromny. Z drugiej strony, nasili się fala krytyki z gatunku "gearsy to monotonne biegania od murka do murka". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 ja wczoraj przeszedłem GoW1 i powiem tak - rzeczywiście, może kogoś znudzić to bieganie od murka do murka. Inny minus to ciągłe tego samego typu lokacje (tak samo jak w FEAR). Ale trzeba przyznac ze gra pokazuje pazur w co-opie i na poziomie conajmniej Hardcore. Jeżeli rozgrywka w GoW2 jest bardziej różnorodna i dłuższa to jak dla mnie bedzie hicior. Ale nie wiem, czy must-buy w dniu premiery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 A ja uważam, że to bieganie od murka do murka wcale mnie tak nie nudziło. Gra ma klimat i jest niesamowicie grywalna. Zwłaszcza na wyższym poziomie trudności. Bywało, że w niektórych momentach nie dawałem rady. Przeciwnicy są w tej grze wyjątkowo celni i wystarczy wystawić łeb zza murka by pokazał się nam czerwony znaczek. Wtedy trzeba kombinować i chyba to właśnie tak mnie przyciągnęło do tej gry . Nie mówię już o zabawie w dwóch graczy czyli Co-op. Bo co dwie głowy to nie jedna ;) GOW 2 kupię w ciemno, ale dopiero najprawdopodobniej w Grudniu. Kasa poszła na Dead Space (X360 ) i nieszczęsny Far Cry 2 w wersji na PC ;) Ale po tych wstępnych ocenach myślę, że warto poczekać ten miesiąc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 idealna gra na długi weekend. w GOW1 coop wymiata, mam nadzieje że GOW2 dorówna tempa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 http://www.gamespot.com/xbox360/action/gea...topslot;title;2 http://www.gamespot.com/showcases/gow2?tag=topslot;thumb;1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 (edytowane) Kolejne 9/10 @ GS = w piatek jade po gre :D Ehh, nie ma to jak zimne bro i konkretna dawka rzezi ;) Edytowane 5 Listopada 2008 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 nie wiecie czy będzie wersja PL ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 A po kiego Ci do tej gry PL :lol: ? Dialogów tam jest raczej niewiele. To nie przygodówka jakaś. Co do gry to już złożyłem zamówienie. Ze sprzedażą GTA4 dla tej gry jednak się wstrzymam. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 nie wiecie czy będzie wersja PL ?Będzie, kinowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 to że ja znam to nie znaczy że każdy z moich znajomych zna. co w tym śmiesznego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 (edytowane) Ty chyba nie rozumiesz tekstu pisanego. Nie trzeba tam niczego praktycznie czytać, bo dialogów jest jak na lekarstwo. A to co mówią nie jest niczym istotnym . Tam masz głównie strzelać i chować się za murkami kombinując jak zabić większą grupę wroga. A nie czytać teksty. EOT. Oczywiście pisze to na przykładzie GOW1, gdzie nawet nie czytałem/słuchałem tego co oni tam mówili podczas gry. I bez tego przeszedłem grę ze 3 razy. Ale skoro tak Ciebie to interesuje to tak są napisy PL. Nawet na necie już wyciekła jakaś wersja z napisami PL. Edytowane 5 Listopada 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 tylko że dla niektórych liczy sie też fabuła. GTA też pewnie przechodziłeś na pałe byle szybciej? i później ludzie piszą że jest monotonne (idz tu zabij tego idz tam zabij następnego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Ty chyba nie rozumiesz tekstu pisanego. Nie trzeba tam niczego praktycznie czytać, bo dialogów jest jak na lekarstwo. A to co mówią nie jest niczym istotnym . Tam masz głównie strzelać i chować się za murkami kombinując jak zabić większą grupę wroga. A nie czytać teksty. EOT. Oczywiście pisze to na przykładzie GOW1, gdzie nawet nie czytałem/słuchałem tego co oni tam mówili podczas gry. I bez tego przeszedłem grę ze 3 razy. Ale skoro tak Ciebie to interesuje to tak są napisy PL. Nawet na necie już wyciekła jakaś wersja z napisami PL. oj Panie :D w GOW2 będzie poboczny wątek, w którym to zapodziała się gdzieś żona Santiago ;] Więc czytać literki i nie gadać :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 (edytowane) tylko że dla niektórych liczy sie też fabuła. GTA też pewnie przechodziłeś na pałe byle szybciej? i później ludzie piszą że jest monotonne (idz tu zabij tego idz tam zabij następnego) Fabuła w GTA4 jest o wiele bardziej rozbudowana niż w GOW ;) I na tyle zrozumiałem z tego co tam mówili by załapać o co chodzi. A z przechodzeniem gry wcale się nie spieszyłem. W GOW się nie wczytywałem w teksty, bo nie widziałem większego sensu. Dla mnie to była czysta rozwałka na weekend. (dla relaksu po ciężkim tygodniu harówy ) Ale już skończmy ten wątek :) Jak ktoś koniecznie chcę grać po Polsku w gry z ograniczoną ilością tekstu to jego sprawa. Ja tylko uświadomiłem Ci , że nie jest konieczne posiadanie wersji PL i nic więcej ;) Edytowane 5 Listopada 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 (edytowane) Polska wersja już jest - tzn nie trzeba będzie na nią czekać, na płytce od razu jest PL. Tłumaczenie jest średnie, chociaż tekst Cole'a "wjedziemy Ci na chatę" mnie rozbawił jak cholera :) Edytowane 5 Listopada 2008 przez pasztecik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniec Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 "its Cole train, baby!" ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 (edytowane) Proszę bardzo :) dostałem z Pre-Order'u właściwie to już wczoraj :P Zastanawiam się czy grać, bo nie chciał bym dostać banana na Live a granie bez dysku i bez save to troche lipa Edytowane 6 Listopada 2008 przez daFojtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elssair Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 daFojtek---->Dlaczego masz dostac bana , ja swoja wersje GOW2 EK dostałem wczoraj ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniec Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 elssair, wrzuć jakieś foty edycji kolekcjonerskiej. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elssair Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Techniec--->OK ,jestem teraz w pracy ,po południu wrzucę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 balem sie bo premiera dopiero 7 listopada, a wiadomo co bylo przy okazji gta4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Ja również dostałem już grę :D Niestety nie miałem czasu jeszcze przy niej usiąść, ale jak przyjdę do domu to od razu włączam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 (edytowane) "Co ja [ciach!]a, botanik jestem? " "Wjedziemy Ci na chatę ! " Gierka przednia, grałem prawie całą noc. CliffyB miał racje - bigger, better, more badass :) Niestety jest dość krótka - trochę ponad 6h na normalu. Ale w końcu mamy (nie dużą, ale zawsze :D ) fabułę, ładniejszą grafikę i jeszcze parę urozmaiceń :) . Imo GoW 2 to must have i na pewno znajdzie się w TOP 5 gier tego roku . Jak dla mnie 9+/10 ---- Sorry, że post pod postem ale chciałem odświeżyć topic :) Edytowane 7 Listopada 2008 przez eragonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 dla mnie 10/10, zagrajcie co-op, horde, zobaczcie co ta gra daje, konkurencja może się kłaniać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 "Co ja [ciach!]a, botanik jestem? " "Wjedziemy Ci na chatę ! " Gierka przednia, grałem prawie całą noc. CliffyB miał racje - bigger, better, more badass :) Niestety jest dość krótka - trochę ponad 6h na normalu. Ale w końcu mamy (nie dużą, ale zawsze :D ) fabułę, ładniejszą grafikę i jeszcze parę urozmaiceń :) . Imo GoW 2 to must have i na pewno znajdzie się w TOP 5 gier tego roku . Jak dla mnie 9+/10 ---- Sorry, że post pod postem ale chciałem odświeżyć topic :) Ja wczoraj po robocie podjechalem po Gearsow i od 20 bite 6 godzin straight :D No i coz mam rzec? Nastepca gry dla ktorej kupilem X ponownie kopie zad i nie wiem nawet czy nie lepiej niz pierwsza czesc. PLUSY: - humor!! (wspomniane dialogi i wiele wiele innych, po prostu co zdanie to sie smialem, a ten botanik mnie rozlozyl na lopatki ;) ) - grafa: moze nie robi juz wrazenia jak GOW1 w momencie premiery, ale poprawiony silnik naprawde sporo daje. Poza tym duze przestrzenie robia swoje. No i deszcz - cos pieknego, wczoraj jak stalem Marcusem na polu w deszczu to normalnie jak film, autentycznie. - KREW!! To ze bedzie krwawo to wiedzialem, ale level gdzie chlopaki "uciekaja" z pewnego miejsca po prostu mnie zmiazdzyl, Cliff ma narabane w glowie ;) - fabula: w koncu cos sie dzieje, wiecej dialogow, poza tym te notatki, ktore zbieramy fajnie fragmentami odkrywaja coraz wiecej z historii. - audio: to samo co w pierwszej czesci, nic dodac nic ujac MINUSY: - sa takie? Pewnie kampania okaze sie krotka, chociaz na razie zrobilem jakies 40% - etapy z pojazdami sa raczej kiepskie i frustrujace Co do poziomu trudnosci to na poczatku wzialem normal, ale 5 minut w pierwszym levelu i restart na hardzie, bo ten normal to mi sie skojarzyl z casualem z GOW1, nawet nie wiem jak to wyglada na easy - sami padaja? A teraz rzeklbym, ze jest w sam raz mimo ze pare razy musialem powtarzac pewne fragmenty. 9/10 spokojnie moge dac, 10/10 to chyba za duzo, szczegolnie ze mamy tu wszystko to co bylo tyle ze wiecej wiec zaden mega przelom to to nie jest. Nie zmienia to faktu ze Gears 2 to shitload of fun ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 (edytowane) Ale wam fajnie , a ja muszę jeszcze miesiąc czekać. Musiałem anulować zamówienie, bo kasy nie starczyło ehh :/ Cieszą mnie te oceny, bo przyznam szczerze, że spodziewam się odgrzewanego kotleta z nowymi poziomami, który niczym nie będzie zaskakiwał czego nie widzieliśmy w GOW1. ;) Edytowane 8 Listopada 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Singiel póki co jest super. Jedyny minus(i to wielki) to moim zdaniem "misja robal", przesadzone fantazją tak, że najchętniej chciałbym ominąć ten level. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...