Cichy Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Mam okazję nabyć wentyle 12*12 firmy nexus. A także obudowę Nexus Catepilar z dwoma takimi wentylami w komplecie. Ma może ktoś rozeznanie co ta firma przectawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 masz taki nick i pytasz sie co warte sa nexusy? jedne z lepszych wentyli 120mm, do tego fajny kolorek w przypadku serii orange. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Obecnie mam w szufladzie ten pomaranczowy. Dla mnie bomba, gdybym pamietal, gdzie go kupilem, to pewnie kupilbym jeszcze ze 3... tylko ze zgubilem kwitki i teraz nie wiem gdzie go w Polsce szukac... Bardzo cichy i nie wpada w wibracje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 (edytowane) Zapytajcie się w zenfist.pl lub na xfan.pl (chyba oddział zenfista, sklep z wentylatorami) kiedyś je mieli, może mogą wam takie sprowadzić. Edytowane 22 Lutego 2008 przez emilek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Z_ Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 od prawie 3 lat mam pomaranczowa 120 nexusa w budzie, zero problemow szczerze polecam ps. kiedys dalem za nia cos kolo 20 zeta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 ja mam 92mm i powiem tak: lepsze od fandera. polecam ale chyba na chwile obecna ciezko zdobyc nowki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 ja mam 92mm i powiem tak: lepsze od fandera. polecam ale chyba na chwile obecna ciezko zdobyc nowki Czy lepsze od Fandera - nie byłym tego pewien. wg miernika różnic nie ma a Fander ma dodatkowo potencjometr. Xfan.pl wystartuje na wakacje na nowym silniku :-) Teraz w wersji beta trwa uzupełnianie danych. Będzie wiele egzotyki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 swoja opinie opieralem na wlasnym (czyli subiektywnym) odczuciu, zadnych pomiarow nie wykonywalem. a z potencjometru praktycznie nie korzystam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Nexus 120mm D12SL-12 = Chieftec AF-12-25S (na nalepce pisze Chieftec D12SL-12). Nie sugerujcie się danymi Chiefteca, bo wentyl wcale na max obrotach nie ma 1650 RPM ;] 18zł kosztuje i jest bardzo cichy do 900 RPM ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicuś Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Skoro o Nexusy już ciężko w PL to ciekawe czy te będą u nas dostępne: http://www.egielda.com.pl/?str=news&id=2741 http://www.in4.pl/komentarze.htm?news_id=15386 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...