basetek Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Xilence prezentuje nowy produkt. Równie ciekawy jak i tajemniczy. Według testu na Night Modders nowa pasta termoprzewodząca jest wielkim jakże niespodziewanym zwycięscą. Powala na kolana dotychczasowych liderów (mowa o CLP i zalmanie stg1). Co wy o tym sądzicie? Ja juz zacieram ręcę i czekam aż pasta pojawi się w sklepach. :wink: Bo cena (ok. 15zł) baaardzo zachęca... Ciekawe jaka będzie odpowiedź dotychczasowych liderów... Zapraszam do dyskusji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Jak dla mnie to ściema, bo tutaj jest dużo dziwnych wyników. Zobacz na collabatory, porównaj AC Ceramique i Silver 5. Ten test można o tyłek potłuc. Nie brał bym go pod uwagę, dopóki nie pojawi się na pewnym portalu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Mnie też ta pasta zaciekawiła... ciekawe jak jest na prawdę. Jak znajdę, gdzie można ją kupić chyba kupię i sprawdzę co jest warta. Nawet jeśli nie jest tak wydajna to dużo nie stracę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierdlik Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 No mnie też ciekawi czy to prawda czy tez pomyłka z ta pastą. Ps Ciekawe czy wygrzewali te procki przez 24 godziny z każdą pastą bo jak wiadomo dopiero po 24 godzinach mniej więcej sie okazuje która past jest najlepsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Tylko, gdzie ją można kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierdlik Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Tylko, gdzie ją można kupić? Chociażbym w www.eukasa.pl ale cena kosmiczna Tylko, gdzie ją można kupić? Chociażbym w www.eukasa.pl ale cena kosmiczna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) Szkoda, że wcześniej nie znalazłem... bo kupiłem już pastę Zalmana. Jak ktoś będzie miał to czekam na relacje, chociaż wiem, że nie ma co się rewelacji spodziewać. Raz wystarczy ;) Edytowane 26 Lutego 2008 przez Narmer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 gwarantuje wam ze testy zostaly wykonane rzetelnie zachecam do przeczytania całego testu past Narmer, tak ode mnie to zapros zalmana do swojej lodowki jak nie masz w planach go szybko zuzyc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) gwarantuje wam ze testy zostaly wykonane rzetelnie zachecam do przeczytania całego testu past Narmer, tak ode mnie to zapros zalmana do swojej lodowki jak nie masz w planach go szybko zuzyc ;) Możesz to rozwinąć? Bo coś interesująco zabrzmiało ;) edit// Już wstępnie wiem... czego tu się człowiek może dowiedzieć ciekawego - no zobaczymy, mieszkam na stancji - jeszcze ktoś mi go zje ^^ A co do Xilence... nie mogłeś wcześniej odpisać? Bym wstrzymał się z Zalmanem ;) Edytowane 26 Lutego 2008 przez Narmer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Ciekawy teścik, nieprawdaż?? Już niedługo update i nowe pasty na polskim rynku :) Zaglądajcie wyczekując na kolejne interesujące wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Sorry, że podważam wiarygodność testu, no ale żeby silikonówka doganiała niektóre renomowane pasty.. albo proc bez pasty był 1-2 stopnie cieplejszy niż z nią.. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiquidForce Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 1-2* różnicy pomiędzy pastą i powietrzem? Pasta do butów dała by lepszy wynik... No chyba, że mieli niewiarygodnie dobrze wypolerowany procesor i chłodzenie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Możesz to rozwinąć? Bo coś interesująco zabrzmiało ;) edit// Już wstępnie wiem... czego tu się człowiek może dowiedzieć ciekawego - no zobaczymy, mieszkam na stancji - jeszcze ktoś mi go zje ^^ A co do Xilence... nie mogłeś wcześniej odpisać? Bym wstrzymał się z Zalmanem ;) -Zalamnik lubi sie zeschnać jak mu dosc cieplo, nie bedzie to trwalo poł roku ale kiedys mozna sie zdziwic zmiana jego konsystencji. -Zalmanika trzeba dosc czesto wymieniac, wysycha, zmniejsza swoja objetosc, tworza sie miejsca pomiedzy radiatorem a IHS gdzie pasta calkowicie znika. -Xilence, to bedzie moja nastepna pasta, na liquida sie nie skusze, ciezko sie go usuwa i ta cena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 -Zalamnik lubi sie zeschnać jak mu dosc cieplo, nie bedzie to trwalo poł roku ale kiedys mozna sie zdziwic zmiana jego konsystencji. -Zalmanika trzeba dosc czesto wymieniac, wysycha, zmniejsza swoja objetosc, tworza sie miejsca pomiedzy radiatorem a IHS gdzie pasta calkowicie znika. -Xilence, to bedzie moja nastepna pasta, na liquida sie nie skusze, ciezko sie go usuwa i ta cena Może jak ktoś jeszcze potwierdzi wydajność tej pasty (Xilence) to sobie dokupię do stałego użytkowania. A z tym, że Zalman znika to się nie martwię, bo właśnie po to kupiłem pastę... cały czas coś zmieniam, rozkładam i dlatego odechciało mi się ciągle smarować Arctic Silverem, a tak mam pendzelek (wygoda) i taką samą lub podobną wydajność jak Silver ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Heh... mieli to jakis czas temu w znaku Kurcze szkoda ze przegapilem bo podskoczyl bym i potestowal, akurat szykuja sie male zmiany w WC-tach i chyba czas wyslac Ceramique na emeryture... a placic w eukasa.pl ok 29pln + 14 za kuriera jakos mi sie nie widzi. Zreszta nawet jak bym ja kupil nie za bardzo mogl bym napisac cos ciekawego, zwlaszcza ze do obu ukladow leca do mnie nowe bloki, a paste wymienil bym przy okazji... Ciekaw tez jestem jak faktycznie to sie spisuje po pewnym czasie... watpie ze testowali tydzien 1 paste, przynajmniej w opisie pasty zalmana jest informacja ze dopiero po tygodniu uzyskuje pelna wydajnosc (mogl by ktos to potwiedzic?), niestety jak to jest w praktyce nie bylo mi dane sie przekonac... Zakupil juz moze ktos to ustrojstwo? Jak sie sprawuje w porownaniu z poprzednia pasta? Taka opinia byla by dla mnie bardziej wiarygodna, powiedzmy porownanie z ktorakolwiek z tych past z testu po tygodniu lub 2 uzytkowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierdlik Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Ja zakupiłem dopiero co nałożyłem na procka jak narzazie temperatury są wyższe o około 5 stopni w porównaniu z Zalmanem zm 1 <_< Narazi touche ja powygrzewam zobaczymy za parę dni czy coś sie poprawi. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 A dobrze nalozyles ja? Moze daj ciensza warstwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 jak narzazie temperatury są wyższe o około 5 stopni w porównaniu z Zalmanem zm 1Heh... na razie niezbyt zachecajaco... Poczekam jeszcze pare dni. Jak bys mogl to napisz jak przetestujesz dokladniej jak to sie sprawuje po malym wygrzaniu, ewentualnie po nalozeniu nieco cienszej warstwy. Na to wyglada ze dokupie chyba Ceramique... strzykawa 22g powoli sie konczy :) Przy jakim chlodzeniu robiles test? Duzo jej nalozyles? Ja zwykle poleruje delikatnie procka i radiator/blok, delikatnie rozcieram na tym i na tym troszke pasty a pozniej nakladam krople na srodek i dociskam zapinkami. Sproboj tak. Po odpieciu zapinek radiator powinien sie mocno trzymac, jak podniesiesz z odpietymi zapinkami mobo trzymajac za radiator to na pewno dobrze przylega :) Przynajmniej na ceramique tak zawsze sprawdzam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierdlik Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Heh... na razie niezbyt zachecajaco... Poczekam jeszcze pare dni. Jak bys mogl to napisz jak przetestujesz dokladniej jak to sie sprawuje po malym wygrzaniu, ewentualnie po nalozeniu nieco cienszej warstwy. Na to wyglada ze dokupie chyba Ceramique... strzykawa 22g powoli sie konczy :) Przy jakim chlodzeniu robiles test? Duzo jej nalozyles? Ja zwykle poleruje delikatnie procka i radiator/blok, delikatnie rozcieram na tym i na tym troszke pasty a pozniej nakladam krople na srodek i dociskam zapinkami. Sproboj tak. Po odpieciu zapinek radiator powinien sie mocno trzymac, jak podniesiesz z odpietymi zapinkami mobo trzymajac za radiator to na pewno dobrze przylega :) Przynajmniej na ceramique tak zawsze sprawdzam... Chłodzenie NOCTUA NH-U9P nałożyłem cieniutka warstwę i równo rozsmarowałem palcem prze woreczek foliowy. Procek mam bez polerki radiator tak samo. Wcześniej tak ja pisałem powyżej miałem Zalman ZM-STG1. I milem na niej około 5 stopni mniej sprawdziłem prze zdjęciem radiatora. Zobaczę wygrzej jeszcze trochę ta pastę i jak temperatury nie spadną spowrotem przesmaruje Zalman ZM-STG1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 No potwierdziło się to co napisałem na górze. Czyli dziwne wyniki to test można sobie gdzieś wsadzić. Po wygrzaniu ile zgubisz? 1-2 stopnie max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Po wygrzaniu ile zgubisz? 1-2 stopnie max.Dobre i to :) Znalazlem cos takiego na Alledrogo Napisalem maila co to za pasta i skad pochodzi, w odpowiedzi dostalem: Witam Pasta otrzymujemy łącznie z radiatorami firmy XILENCE.Ale takie pasty ta firma sprzedaje również oddzielnie. I tutaj pojawia sie pytanie, czy ta pasta to Xilence Silver Tim, czy moze jeszcze jakies inne ustrojstwo? Cena zachecajaca, chos wydaje mi sie ze to poprostu jakas lipa... Nie wiem jak wyglada sprawa past innych producentow, ktorzy dodaja je do swoich produktow, mam jeszcze cala tubke pasty thermalright - od HR-05, jakas paste Geila i zalmana, jak bym poszukal to jeszcze cos by sie znalazlo. Chyba skusze sie na to ustrojstwo z allegro i zrobie wlasnu test, czyli Thermalright, Geil, Ceramique, powinienem miec jeszcze sporo Silver5 i wynalazkow zalmana dorzucanych do coolerow. Do tego jeszcze jakies inne boxowe pasty, musial bym je tylko zidentyfikowac :) Tescik byl by na X2 3800+ @ 2.7 (wersja 89W), DFI infinity i Frost 3D (akurat to poniewiera mi sie luzem ;) ), ewentualnie na Prescocie 2.8 i IS7, lub E6420 @ 3.6 i P5K - choc ten c2d jakos nie grzeje sie za specjalnie, co do bloku to mogl by byc Apogage GT (jak dojdzie) albo F3D, ewentualnie stara dobra ninja ;) Pozbieram wszystko do kupy i chyba zamowie ta paste. Jak dojdzie mi grafa i blok zrobie maly test. Najprawdopodobniej dokupie jeszcze STG1 :D Dajcie znac czy wogole taka zabawa ma sens, czy poprostu nie tracic czasu i zakupic STG1, albo zostac przy ceramique Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierdlik Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 2 dzień używania tej pasty temperatury spadły może ze 2 stopnie w porównaniu do temperatur dopiero co po założeniu. Dodam ze komputer ostatnio działał po 12 godzin na dobę i komentował materiał video na dvd. Więc raczej sie już pasta wygrzała. Ale dalej są gorsze wyniki w porównaniu do ZM-STG1 jakieś 3 stopnie więcej . Jak znajdę czas to spowrotem przesmaruje ZM-STG1 :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Hmm szkoda... to jednak dobrze zrobiłem, że kupiłem ZM-STG1, co prawda jeszcze jej nie używałem, ale raczej rozczarowania nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 (edytowane) To ja jestem kozak, jade na paście Primecooler :lol2: (proc jak w podpisie, wentyle Revoltec'i 120mm na CoolerMasterze na 5V, Orthos temp max 45 stopni) ale chyba się w końcu wybiore do sklepu i przywłaszcze Zalmana STG-1 Edytowane 25 Marca 2008 przez Razan_r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 nie no coś mi się nie podoba w tym teście :\ wiem ile odstaje liquid pro od as5 i wu wychodzi coś dziwnego wiemy jakie są wyniki clp - testów jest na necie setka, a tu słupki się odwracają mamy równoległy test czempion kontra ulotny zalman - czempion dostał po pupie nie wierzę, sry 2 - stg1 to imo porażka,, każdemu schnie sie psuje i dalej to ludzie kupują :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 ja nie kupuje :) jade caly czas na AS5 w zupelnosci wystarcza niz jakies cuda co schnał lub wżeraja sie metal i ciezko zdrapac pozniej. Niech wymysla w koncu cos o wlasciwosciach CLP ale zeby nie wysychala jak STG-1 a byla tak user friendly jak AS5 i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Witam Ja jestem autorem tego testu od początku do końca. Nie mówię, że jestem nieomylny ani że test jest zupełnie doskonały, ale chciałbym się zmierzyć z pojawiającą się tutaj krytyką: Jak dla mnie to ściema, bo tutaj jest dużo dziwnych wyników. Zobacz na collabatory, porównaj AC Ceramique i Silver 5. Ten test można o tyłek potłuc. Nie brał bym go pod uwagę, dopóki nie pojawi się na pewnym portalu. tutaj odpowiem pytaniem - czy to, że coś jest dziwne oznacza automatycznie, że trzeba to "o tyłek potłuc"? Człowieku, to że nie zobaczyłeś wyników dokładnie takich samych jak w innym teście oznacza automatycznie, że ten test jest zły i beznadziejny? Jak znasz i utrwaliłeś sobie w głowie, że pasta x jest lepsza od y a gorsza od z to po co czytasz testy, skoro znasz jedną niepodważalną kolejność? No mnie też ciekawi czy to prawda czy tez pomyłka z ta pastą. Ps Ciekawe czy wygrzewali te procki przez 24 godziny z każdą pastą bo jak wiadomo dopiero po 24 godzinach mniej więcej sie okazuje która past jest najlepsza :) 24 powiadasz?? a skąd to wiesz, przeprowadzałeś testy? Otóż ja przeprowadziłem testy i powiem jedno - silver V i zmstg1 uzyskiwały ciągle takie same wyniki po upływie 12, 24 i 48h. czemu akurat 24? inny powie, że 12, inny że tydzień (jak w przyp.zalmana) a jeszcze inny że 200 godzin - bo np. taki czas wygrzewania podaje producent nie byle jaki - Arctic Silver dla swoich past. przelicz sobie 16 past po 200h i odpowiedz na pytanie ile trwałoby wykonanie takiego testu gdyby każdą pastę trzeba było wygrzewać zgodnie z zaleceniami? pamietaj że jesteśmy w Polsce i raczej nie dysponujemy tutaj 16 zestawami testowymi... Sorry, że podważam wiarygodność testu, no ale żeby silikonówka doganiała niektóre renomowane pasty.. albo proc bez pasty był 1-2 stopnie cieplejszy niż z nią.. :lol: Mnie też niektóre wyniki szczerze dziwią, i jest to zresztą napisane w artykule. Ale to że uzyskuje "dziwne" wyniki nie znaczy, że mam je "poprawiać" i ustawiać, dodawać , odejmować tak żeby było to zgodne z tym co sobie wcześniej wyobraziłem. Wiele doświadczeń naukowych, wiele np. doświadczeń fizycznych daje wyniki inne lub nawet zupełnie inne od przewidywanych, a to nie umniejsza ich wartości. Wręcz przeciwnie - dzięki temu możemy nauczyć się, poznać, odkryć coś nowego. 1-2* różnicy pomiędzy pastą i powietrzem? Pasta do butów dała by lepszy wynik... No chyba, że mieli niewiarygodnie dobrze wypolerowany procesor i chłodzenie :D nie nie mieli ani niewiarygodnie dobrze wypolerowanego procesora i chłodzenia. nawet gdyby tak było, to trudnobyłoby osiągnąc takie różnice. I ja dobrze zdaje sobie z tego sprawe. "mieli" za to ten sam czujnik temperatury co tysiące innych użytkowników dfi nf4 ultra-d (i pokrewnych), który jak powszechnie wiadomo (i dfi nie jest tu żadnym wyjątkiem) lubi pokazywać trochę inne temperatury niż rzeczywiste. I również o tym masz w artykule. spróbuj zrozumieć że tu chodzi o różnicę temperatur, a nie o sam wynik bezwzględny. Równie dobrze mógłbym na potrzeby tego testu podać temp w kelwinach lub w farenheitach, bo chodzi tu o różnice między wynikami a nie o same konkretne wyniki Heh... mieli to jakis czas temu w 2929233[/snapback] No potwierdziło się to co napisałem na górze. Czyli dziwne wyniki to test można sobie gdzieś wsadzić. Po wygrzaniu ile zgubisz? 1-2 stopnie max. widze ze jesteś bardzo pewien swojego zdania, ale kompletnie nie masz do tego podstaw. łatwo się na takim zachowaniu przejechać Jeszcze raz podkreślam - nie uważam się za nieomylnego, ani nie uważam tego testy za doskonałość, ale wykonałem go rzetelnie i przekazuję Wam użytkownikom, czytelnikom takie wyniki jakie uzyskałem. I tutaj można by postawić kropkę. Udzielę jednak jeszcze wyjaśnień (w końcu najważniejszy na forum jest dialog :) -słabą stroną tego testu jest (co również zaznaczono w artykule) słaba grzałka - procesor testowy nie należał do najgorętszych -wynikające z tego fakty to: -na innych prockach wyniki mogą być inne -na innych prockach różnice między pastami mogą byćwiększe -może to również wpłynąć na końcową kolejność past - co pokazały testy normall i oced każdy test jest obarczony jakimiś błędami - pomiarowymi, merytorycznymi itd, zadaniem testującego jest zadbać aby te błędy były jak najmniejsze ale nie da się ich zupełnie wyeliminować. taki test możesz sobie wykonać w 5 minut - popatrzeć na inne testy, spisać wyniki, troche poprzerabiać, zrobić tabelki i voila! ale czy to będzie to o co nam chodzi? rzetelność, dokładność i drobiazgowość - to to co miałem na uwadze wykonując ten test kolejna sprawa - nie każdy ma pod maską super grzejącego się potwora, warto o tym pamietać, test jak każdy zresztą, ma charakter poglądowy i w końcu - nie namawiam przecież nikogo do kupowania żadnej z tych past - wolna wola, ja (jeszcze raz to podkreślam) tylko pokazuje wyniki jakie uzyskałem zgodze się, że wygrzewanie jest sprawą dyskusyjną, i ciężko 'mierzalną" ze względu na potrzebny czas, zmienność warunków itd, ale trzeba się na czymś oprzeć, przyąć jakąś procedurę. Ja wykonałem swoje testy i swoją procedurę wybrałem. powiem jeszcze, że każda pasta w tym teście była wygrzewana 12~20h mysle że mało kto, a w szczególności dot. to tych którzy nie zajrzeli w proces powstawania takiego testu "od kuchni", zdaje sobie sprawe ile liczb trzeba zapisać, ile pomiarów trzeba wykonać żeby powstał taki test. Powiem szczerze - że to co dostają czytelnicy jest zaledwie małym ułamkiem całości. nie czuje sie urażony mimo wypowiedzi niektórych, uważam poniżej pewnego poziomu, nie chcę również aby ktokolwiek poczuł się urażony moimi wypowiedziami ogólnie peace&love :P pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 (edytowane) Kontynuując problem past termop. Podsuwam nowy test: http://benchmarkreviews.com/index.php?opti...0&Itemid=62 i nawiązując do testu który stał się bohaterem tego tematu dodam, że w podsumowaniu artykułu benchmarkrewiews jest jasne podane, że żadna pasta nie da takiego wyniku jak dobrze przygotowana powierzchnia, dlatego na tym skupił się mocno autor zagranicznego testu jak i unckle. Edytowane 17 Lipca 2009 przez toman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...