Skocz do zawartości
soltys

Epox 8rda+ - warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze was o zachowanie spokoju...wiem ze "podobny" temat byl walkowany setki razy, ale ja musze sie czegos dowiedziec. Mianowicie moze kupie ta plyte, poniewaz jest w miare tania (jak na plyty z chipsetech nForce2), i w testach zbiera dobre noty...Ale...Widzialem kupe watkow z problemami...chcial bym wiedziec z czego wynikaja te problemy...czy wszystko z "nie wiedzy" uzytkownikow czy tylko czesc.

Chcial troche pokrecic (odrazu z ta plyta kupuje Athlon'a 1700+) i prosze was o rady (najlepiej dobre) jak uniknac problemow...

Dzieki za odpowiedzi :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem w rekach dwa egzemplaze tej plytki. Jeden z niewiadomych mi do dzis powodów poprostu zmarł :( . A dreugi nowy egzemplarz chodzi poki co bardzo dobrze, ale slyszalem ze plytki maja problemy z biosami przy zawysokim fsb. Wedlug mnie warto kupic ta plyte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem te same watpliwosci ale sie przemoglem i stwierdzam ze super plytka - polecam ale zaznaczam ze nie jest to plytka na zasadzie podlaczasz wszystko wlaczasz zasilanie i dziala - trzeba troszke posiedziec i wszystko skonfigurowac - szczegolnie zwroc uwage (jesli kupisz mobo Epoxa) na konfiguracje BIOSU - kupa watkow na zasadzie "nie dziala mi..." nie mialo by miejsca jakby niektorzy pacjenci poczytali manuala i np. powylaczali niepotrzebne urządzenia (FW,USB2.0) a nie lamentowali ze stery niedobre bo wszystko sie instaluje a oni i tak tego nie uzywaja. U mnie stoi Win98se razem z Win2000Pro SP3 wszystko (poza kodekiem XviD pod Win98se) dziala bez zarzutu - polecam stery ze strony ASUSA - pomimo numerka 1.16 zawieraja nowsze skladniki niz te ze strony NVidii (2.00 win98 - 2.03 win2000).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli radzisz kasiazeczke poczytac?

Noo - moze polejesz ze mnie ale jak sie rozczytalem to z godzinke w biosie grzebalem zanim w ogole instalke zaczalem - z innej strony patrzac to jest w czym grzebac - od poczatku zabawy w PCta mialem rozniste mobo Asusa i myslalem ze tamtejsze ustawienia w biosie to wypas - po zabawie z Epoxem zmienilem zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...