grauzig91 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Witam, mam dziwny problem. Otóż od pewnego czasu zauważyłem, że czasami w grach występują dziwne spowolnienia. Objawia się to tym, że np.: w grze Gothic 3 po kliknięciu ruchu do przodu postać idzie i dopiero po jakimś czasie się zatrzymuje. Dalej, w Just Cause gdy np.: ruszę myszką w lewo albo prawo, to dopiero po jakimś czasie postać wykona ten ruch. To samo dzieje się w dużo starszych grach, np.: Beach Life, gdy przewijam mapę to po kliknięciu strzałki w dół dopiero po chwili się ruszy. Nie wiem czym to może być spowodowane. Płyta główna, procesor, grafika? Czy może jakieś oprogramowanie powoduje te spowolnienia?! Proszę o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Sprzęt najwyższych lotów nie jest... Sprawdź kompa pod kątem wirusów i innych robali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grauzig91 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Problem chyba tkwi w jakimś programie. Po wyłączeniu wszystkich programów uruchamiających się wraz z systemem problem zniknął. Na razie wszystko działa jak należy, ale jak to mówi pewne przysłowie: "Nie chwal dnia przed zachodem słońca". Pożyjemy, zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 a ile tych programów, które uruchamiają sięz systemem masz? tak mi się zdaje że chyba za dużo i ramu brakuje grom, wszystkie te progsy, które nie są Ci potrzebne od razu wyłączaj albo zmień w opcjach żeby się nie uruchamiały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grauzig91 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Już wszystko co niepotrzebne po wyłączałem tak aby się nie uruchamiało wraz z systemem. A pamięci nie brakuje, ponieważ nawet w bardzo starych gierkach tak się działo (np.: Beach Life, 2002r. wymaga 128 MB pamięci). Ale póki co problem znikł, więc na razie cieszę się grami póki mogę :razz: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...