Najgorszy77 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Witam, Posiadam lapa Benq R56. Oczywiście nie ma sterów pod XP i musiałem sam sie o to zatroszczyć. Największy problem mam z kodekiem do dźwięku. Jak juz znalazłem właściwy o nazwie Conexant High Definition Audio Venice to sie fajnie zainstalował i dźwięk był. Jednakże nie działał mikrofon. Następnie zapuściłem sterownik od modelu R55, czywiscie recznie, menadzer krzyczal ze to nie ten. Odpalam kompa i dzwiek jest, mikrofon jest czyli git. Ale, mam w lapie głośniki i mikrofon i jak podłącze słuchawki i mikrofon zewnętrzny to mi nie wyłącza tego w lapie. Czyli działają słuchawki, głośniki i 2 mikrofony. Jak zrobić aby przy podłączeniu zestawu automatycznie odłączyły sie peryferia w lapie. Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magatek Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Witam, Skąd brałes sterowniki do audio? Obojętnie jakie bym nie ściągnęła, nie chcą się instalować pod XP? A jak wykrywa Ci procka, bo mi z taktowaniem około 800Hz:/ Agata Witam, Posiadam lapa Benq R56. Oczywiście nie ma sterów pod XP i musiałem sam sie o to zatroszczyć. Największy problem mam z kodekiem do dźwięku. Jak juz znalazłem właściwy o nazwie Conexant High Definition Audio Venice to sie fajnie zainstalował i dźwięk był. Jednakże nie działał mikrofon. Następnie zapuściłem sterownik od modelu R55, czywiscie recznie, menadzer krzyczal ze to nie ten. Odpalam kompa i dzwiek jest, mikrofon jest czyli git. Ale, mam w lapie głośniki i mikrofon i jak podłącze słuchawki i mikrofon zewnętrzny to mi nie wyłącza tego w lapie. Czyli działają słuchawki, głośniki i 2 mikrofony. Jak zrobić aby przy podłączeniu zestawu automatycznie odłączyły sie peryferia w lapie. Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxx22 Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Witam, Posiadam lapa Benq R56. Oczywiście nie ma sterów pod XP i musiałem sam sie o to zatroszczyć. Największy problem mam z kodekiem do dźwięku. Jak juz znalazłem właściwy o nazwie Conexant High Definition Audio Venice to sie fajnie zainstalował i dźwięk był. Jednakże nie działał mikrofon. Następnie zapuściłem sterownik od modelu R55, czywiscie recznie, menadzer krzyczal ze to nie ten. Odpalam kompa i dzwiek jest, mikrofon jest czyli git. Ale, mam w lapie głośniki i mikrofon i jak podłącze słuchawki i mikrofon zewnętrzny to mi nie wyłącza tego w lapie. Czyli działają słuchawki, głośniki i 2 mikrofony. Jak zrobić aby przy podłączeniu zestawu automatycznie odłączyły sie peryferia w lapie. Pozdrawiam, Napisz, prosze gdzie mozna pobrać sterownik Conexant High Definition Audio Venice? Mam tego samego lapka i wielki problem z audio! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...