Lanc Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zawsze można kupić normalną wersję EVGA czy innego producenta i własnoręcznie podnieść napięcia... Będzie większe i 200 zł w kieszeni zostanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoulN Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 (edytowane) Zawsze można kupić normalną wersję EVGA czy innego producenta i własnoręcznie podnieść napięcia... Będzie większe i 200 zł w kieszeni zostanie. Pewnie, że można - ale do tego potrzebny jest Hard vMod ;) A nie każdy chce/ czy potrafi takowy robić Oczywiście są wyjątki jak np: 7800GT, czy 8800GT gdzie można podnieść vGPU z poziomu BIOS`u Edytowane 8 Kwietnia 2008 przez PoulN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zawsze można kupić normalną wersję EVGA czy innego producenta i własnoręcznie podnieść napięcia... Będzie większe i 200 zł w kieszeni zostanie. a masz taka wprawe w lutowaniu,zeby zrobic moda i pozniej usunac,co by sie w servisie nie skapneli jakby karta padla??Jak tak to mam troche sprzetu,ale szkoda tracic gwarancje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ołówków nie macie ? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Wiesz,ze niekiedy olowek daje tyle co nic,na 8800GTS zrobilem olowek na pamieciach i poszly 35Mhz,za taki przyrost to ja podziekuje,bo jest gow..warty a na kartach highendowych nie ma opcji na olowek do gpu,zadne gtx'y nie maja modow olowkowych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 (edytowane) +wsparcie dla HD, ale to robi moja karta za 100zł :D -brak postępu w konstrukcji gpu wobec poprzedniej generacji -nadal nie jest to karta do gry w crysis w full HD Już się zastanawiałem, czy jej nie polecić do zestawu za 6000 (z monitorem) ale widzę, że ta karta to czysty marketing, widać już nVidia broni się przed wrogim przejęciem przez intela i zbiera kasę z wiernych klientów. Mimo to karta nieco wydajniejsza od 8800GT więc na dzień dzisiejszy ujdzie ale jak na jutro to już nie jest żadna propozycja. Edytowane 8 Kwietnia 2008 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 No to koniec produkcji 8800GTS :lol: Widocznie 9800GTX za wolno się sprzedają :mur: http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...53&Itemid=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 a masz taka wprawe w lutowaniu,zeby zrobic moda i pozniej usunac,co by sie w servisie nie skapneli jakby karta padla??Jak tak to mam troche sprzetu,ale szkoda tracic gwarancjeGwarantuje, ze jakbym pokazał ci gdzie robilem moda to i tak bys nie zauwazyl. Sa jednak tacy co wola dopłacić 200zł, ale ich też szanujemy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Wiesz,ze niekiedy olowek daje tyle co nic,na 8800GTS zrobilem olowek na pamieciach i poszly 35Mhz,za taki przyrost to ja podziekuje,bo jest gow..warty a na kartach highendowych nie ma opcji na olowek do gpu,zadne gtx'y nie maja modow olowkowych :)Hehe, a myślisz, że jakbyś polutował moda to by latały lepiej? Poprostu memki słabe. Ja miałem taki przypadek, że podnoszenie Vmem powodowało gorsze o/c ;] A ołówkowy mod na GPU też pewno jest, a jak nie to zawsze można zrobić mod na chwytakach (więcej info znajdziecie na forum ShackIT.pl) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 (edytowane) Hehe, a myślisz, że jakbyś polutował moda to by latały lepiej? Poprostu memki słabe. Ja miałem taki przypadek, że podnoszenie Vmem powodowało gorsze o/c ;] A ołówkowy mod na GPU też pewno jest, a jak nie to zawsze można zrobić mod na chwytakach (więcej info znajdziecie na forum ShackIT.pl) :wink: bywa tak niestety , dovoltowanie i spadek na ramach ;( p.s. u mnie z 7 razy lutowane w tych samych miejscach i juz deczko widac efekty, ale lajkonik chyba by sie nie zjarzył ;) Edytowane 11 Kwietnia 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 A ołówkowy mod na GPU też pewno jest, a jak nie to zawsze można zrobić mod na chwytakach (więcej info znajdziecie na forum no memki slabe byly to fakt a co do olowka na gpu w gtx'ach to mi znajdz :) skoro uwazasz ze napewno sa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Skoro nie ma to: http://shackit.pl/forum/index.php?topic=481.0 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 a mowiles,ze na bank jest ,no ale dzieki za linka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 ładna cena ... http://www.esc.pl/product_info.php?product...c5d8a118536c5ee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=88&pgno=4 Jak patrzyłem na zestawienie kart to sobie myślę czym się różni 8800GT od 9800GT ? Tylko mnie jedno dziwi taka mała różnica między tymi kartami czemu 9800GT będzie na G94? :blink: Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez Radzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Bedzie tak jak z 88GTS vs 98GTX ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=88&pgno=4 Jak patrzyłem na zestawienie kart to sobie myślę czym się różni 8800GT od 9800GT ? Tylko mnie jedno dziwi taka mała różnica między tymi kartami czemu 9800GT będzie na G94? :blink: strzelam: -proces wykonania -pare poprawek w kontrolerze -nowa wyższa cyferka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aresius Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) Galaxy z ESC, tak na szybko (nie bawiłem się pamięciami): Nie patrzcie na marki, bo procek jaki jest, każdy widzi (przejściowy sprzęt) :lol: Skusiło mnie to czarne PCB :P Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez Aresius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Mam pytanko 9800GTX posiada wyjscie HDMI. 8800GTS takiego wyjscia nie posiada ?? Czy moze jestem w bledzie a to dla mnie istotna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) Nie nie jestes w bledzie ;) Przez to nie mam jak wlaczyc filmu na zwytklym TV(mam 9800GX2) Zauwazylem jedna rzecz i trzeba przyznac,ze 9800GTX'y lepiej sie kreca od 8800GTS'ow-oczywiscie bez modow Edytowane 23 Kwietnia 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Nie dziwne, masz więcej wolatrzu na rdzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Aaa no to wsio jasne,nawet nie wiedzialem ;)-nie wnikalem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Z tego co pamiętam to na GTXie jest 1,27-1,29V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 2D czy 3D ? młodsze Panie na linii prod. więc i lepsze OCE :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Nie nie jestes w bledzie ;) Przez to nie mam jak wlaczyc filmu na zwytklym TV(mam 9800GX2) Zauwazylem jedna rzecz i trzeba przyznac,ze 9800GTX'y lepiej sie kreca od 8800GTS'ow-oczywiscie bez modow 8800 GTS nie ma osobnego gniazda HDMI ale sygnał jest wyprowadzany przez DVI dzięki czemu mozna podpiąć TV HD (z HDMI) przez przejściówkę DVI->HDMI. A zwykły tv klasycznie przez TVout. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 ładna cena ... http://www.esc.pl/product_info.php?product...c5d8a118536c5ee A tu jeszcze lepsza :) http://www.pc-media.pl/go/_info/?id=25378&...16fea97420cd885 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 A mnie sie udało kupić jeszcze taniej,miałbyć 88GT przyszedl jednak 98GTX. Pierwsze wrażenie : O kur.a ale bydle. Karta jest strasznie wielka,potrzebuje dwie wtyczki zasilania,ale na moim zasilaczu [Chief 450W] wszystko smiga. Karta potezna, to samo w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Hehe a jak się świetnie kręci mój 9800GTX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 (edytowane) W ogóle coś wiadomo na temat premiery karty 9800GT? Tak czekam i czekam na tą kartę i jakoś się nie mogę doczekać... Ciekawi mnie czy pobije swego poprzednika 8800GT(S) Edytowane 25 Maja 2008 przez Radzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 (edytowane) Czy ktos z posiadaczy 9800GTX mogl by mi podac wymiary zaznaczone na obrazku pinizej? Nie musza byc bardzo dokladne (wystarczy byle linijke przylozyc od tylu karty miedzy srodkami srub), tak tylko do wstepnej weryfikacji pewnej koncepcji :) Edytowane 6 Czerwca 2008 przez jedras77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...