PrAnDeK Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 (edytowane) Witam! Chciałbym trochę zmodyfikować swojego 2letniego kompa. Napisze na czym siedzę obecnie: (płyta) - Sempron 2600 s.754 (procek) - Gigabyte GA-K8NS S754 (ram) - Kingston DDR 512Mb/400Mhz (grafa) - GeForce II (zasilacz) - Fortron FSP350-60MDN (dysk) - 160 GB SAMSUNG 7200 obr. 8MB Jak widać komp głównie przeznaczony do netu, filmów i niezbyt 'uciążliwych' programów. Mój budżet to 750zł i za tą kwotę chciałbym zakupić: płytę, procek, pamięć, dysk. Na kompie grać nie będę. Kręcić również więc preferowany AMD. Jeśli chodzi o grafę to zmodyfikowana z płytą. Jeśli nazbieram to można coś taniego kupić pod PCI-E :) Preferowane przeze mnie sklepy (odebrałbym osobiście) http://techplanet.pl i http://proline.pl Co z takiej kwoty (~750zł) można 'ukulać' na płyte, procek, pamięć, dysk? :) Edytowane 22 Lutego 2008 przez PrAnDeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Dysk możesz na razie zostawić ten co jest, tak samo zasilacz. Gigabyte P31 DS3L E2160 1 albo 2x 1024 667 Kingston 7300GT/7600GS używka raczej. Sądze że sie zmieścisz w budżecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrAnDeK Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 (edytowane) Widzę, że są małe niejasności :) zamierzane części to: mobo, procek, pamięć, dysk. Grafa na razie nie wchodzi w zakup, dlatego preferowane mobo z zintegrowaną grafą (w przyszłości kupi się na PCI-E) bo do gier nie jest mi na razie potrzebna, więc myślę że zintegrowana starczy do CAD'a i programów MES'owskich :) Pamięć na pewno 2GB - 667MHz czy 800MHz na pewno w dualu. Dysk jak już to myślałem o 320GB ewentualnie 250GB pod SATAII No i pytanie o mobo i procek, tu na razie nie wiem co. Ale jak patrze to teraz AM2 chyba mnie zadowoli? Edytowane 22 Lutego 2008 przez PrAnDeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...