Skocz do zawartości
foster85

Brother Dcp-330c - Problem Z Drukowaniem Na Papierze Foto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! mam problem z drukowaniem na papierze foto. Chodzi o to, że za każdym razem jak drukuje zdjęcie formatu 10x15 (foto) to papiuer się zacina. Wydrukowanie jednego zdjęcia zajmuje mi ok 20 min bo w tym czasie wyjmuje zaciety papier i wkładam ponownie - i tak za 10 razy aż drukarka załapuje. Wkurza mnie to i nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Słyszałem, że możąe być to wina papieru. Oryginalny miał gramature 190 a ten co mam teraz ma 200. Czy to może mieć jakiś wpływ. Dodam jeszcze, że podczas drukowania zdjęcia, jak mocno docisne tą klapke z tyłu (gdzie są rolki do podawania) to czasem udaje mi się wydrukować bez zacięcia papieru. Ma ktoś taki problem czy to znowu tylko ja mam pecha. HELP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Posiadam drukarkę HP i coś nie bardzo wychodzi mi drukowanie zdjec. Ustawiam w opcjach format 10x15 (bo taki mam papier foto) drukarka drukuje, co do koloru i jakości zdjęcia nie mam zarzutów, natomiast chodzi o format, bo mimo iz papier jest odpowiedni i odpowiednie ustawienia, to na koncu zdjecia pozostawia bialy pasek, i wychodza zdjęcia w formacie 9,5x13,5cm n

Czy ktoś wie jak mam sobie poradzic z tymi ustawieniami?? bardzo prosze o porade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi