Radioactive Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Witam. Ostatnio mialem problemy z zasilaczem i wyglada na to ze spalil mi on badz uszkodzil dysk twardy albo tylko czesciowo sformatowal, mialem tam cenne dane wiec chce sprobowac je odzyskac. Podlaczylem teraz do komputera stary dysk ATA Seagate 20GB i w zwiazku z tym mam pytanie: jak zrobic cos takiego zeby ten dysk ATA byl master i zeby to z niego startowal system a ten SATAII 250GB WD byl slave. Poprostu chce wejsc na partycje tego duzego dysku i zobaczyc czy tam cos zostalo. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 W BIOSie masz coś takiego jak Boot Priority lub podobnie:) Na przykład w mojej płycie mogę ustawiać z którego dysku ma startować, jest do tego osobne menu w BIOS. Czyli ustawiam osobno, że najpierw dyski, potem CD, Potem dyskietka, a dodatkowo mam możliwość wybrania który dysk. U Ciebie też coś takiego powinno być :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioactive Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Wielkie dzieki barat !!! Okazalo sie ze dysk jest sprawny (tzn moge skopiowac wszystkie dane) tylko pliki startowe Windowsa sie uszkodzily albo jakies poczatkowe sektory dysku :-))). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...