Kencho-1 Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 (edytowane) Witam Zakupiłem takie właśnie chłodzenie i jutro/pojutrze zabieram się za testowanie. Standardowa Ninja była rześka, Infinity/Mugen jeszcze lepsze a jak będzie z miedzianą ninją ?? W necie jak narazie wypada słabo i nie oferuje lepszej wydajności od takich sprzętów jak Thermalright 120 Extreme lub nawet Infinity/Mugen, ale jest kilka plusów: 1.Dużo wygodniejsza instalacja. 2.Możliwość działania pasywnie 3. No i oczywiście ten wygląd :rolleyes: Już wkrótce testy na sprzęcie: Maximus Formula SE 4x1Gb Kingmax 1066Mhz lub 800Mhz Tagan Tg-700-U25 Evga 8800 GTS 320Mb SC Samsung 80Gb Sata2 NCQ Buda Antec 900 I oczywiście dwa chłodzenia Ninja CU kontra Mugen, czyli porównanie które ujawni całą prawdę o nowej konstrukcji ze stajni Scythe. Osobiście dodam tylko że kupiłem to chłodzenie z myślą o E8400, ale zastanawiam się też coraz bardziej nad Thermalright 120 Extreme który jest chyba najwydajniejszym chłodzeniem na CPU jakie można aktualnie kupić ( poza wielkoludem IFX-14 ). Jak wrócę z pracy to wrzucę linki do testów, a jak ktoś tu zajrzy i będzie miał do wklejenie jakieś ciekawe linki to zapraszam :wink: Pozdrawiam UPDATE: Stestowałem w końcu te chłodzenia i wyniki nie są zbyt pozytywne: INFINITY: 3,2Ghz 1,45V temp. otoczenia 23,4-23,8*c Idle 33-34*C SuperPi 4M max 45-47*C Orthos 15min. max 58*C NINJA CU: 3,2Ghz / 1,45V temp. otoczenia 23,6-24,1*c Idle 28-32*C SuperPi 4M max 45-46*C Orthos 15min. max 60*C Więc biorąc pod uwagę to że przy Infinity pasta była już wygrzana, a przy Ninja nie to wyniki są porównywalne i rewelacji niema. Pasta jakiej używałem to Zalman STG1. Natomiast na obydwu radiatorach był wentyl z Infinity. Edytowane 23 Lutego 2008 przez Kencho-1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 (edytowane) Podziwiam za odwagę ;) Przetestuj, przetestuj... pomimo mojego pełnego sceptycyzmu wobec Ninjy Cu jestem bardzo ciekaw jak się sprawuje wg użytkownika :) Z tego, co się orientuję, to pasywnie jest nie do pobicia. Gorzej w miarę wzrostu przepływu powietrza. Daj znać jaki wentylator montujesz i z jaką prędkością się będzie kręcić. Ofkors fajnie by było, gdybyś rzecz sprawdził to przy różnym tempie wentylatora :rolleyes: Pozdrawiam Edytowane 22 Lutego 2008 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Co nieco o tej ninjy można poczytać w temacie scythe ninja ;) Jestem ciekaw wyników;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kencho-1 Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 (edytowane) Sestowałem w końcu te chłodzenia i wyniki nie są zbyt pozytywne: INFINITY: 3,2Ghz / 1,45V temp. otoczenia 23,4-23,8*c Idle 33-34*C SuperPi 4M max 45-47*C Orthos 15min. max 58*C NINJA CU: 3,2Ghz / 1,45V temp. otoczenia 23,6-24,1*c Idle 28-32*C SuperPi 4M max 45-46*C Orthos 15min. max 60*C Więc biorąc pod uwagę to że przy Infinity pasta była już wygrzana, a przy Ninja nie to wyniki są porównywalne i rewelacji niema. Pasta jakiej używałem to Zalman STG1. Natomiast na obydwu radiatorach był wentyl z Infinity. A tak zbaczając lekko z tematu to mam to wszystko w Du..e i zostawiam sobie swoje WC i go jednak nie sprzedaję. Edytowane 23 Lutego 2008 przez Kencho-1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Na SPCR pojawił się test miedzianej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhibald Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 jakie prędkości wiatraka miałeś przy testach nina cu i infinity? jeśli standardowe to wyniki są i tak dobre ze względu na to ze ninja cu ma wiatrak 11db i max 800rpm ale jesli dałeś te same wiatraki to wyniki są faktycznie nieciekawe <_< sam będę testował ten cooler jak tylko dostane e8400 na razie mogę go jedynie podziwiać :mur: swoją drogą jeśli ma sie flaki PieCa na biurku lub okno w budzie to ninja copper będzie sie lepiej prezentowała od infinity :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...