KRISTERS Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Witam! Mam spory problem bo koleżanka dała mi laptopa żebym jej wziął zrobił bo był zawirusowany i po kolei wziąłem Kasperskiego i sprawdzam no to z 1000 trojanów i reszty znalazł ale popsuł tak system że niektóre funkcje nie chodizly więc postanowiłem zrobić format. No to standardowa procedura, format C, potem instalacja windows a na koniec podczs uruchomienia patrze a tu napisane na ekranie: WYBÓR WINDOWSA!!! Czy możliwe że jest taki wirus który nie pozwoliłby zformatowa partycji na której jest ??? I prosze was powiedzcie czym odzyskać dane które były na D bo tam sie zainstalował ten nowy windows a sporo tam danych było a nadpisał się tylko sam system wiec kolo 1GB więc dużo powinno sie odzyskać! Więc jaki program?? Proszę o porady dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suonik Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 a tu napisane na ekranie: WYBÓR WINDOWSA!!!niestety mi tez sie to zdarza czasami, sam nie wiem czemu, moze boot record nie nadpisuje sie poprawnie przy instalacji, opcje te mozna zlikwidowac na przyklad modyfikujac czas wyboru systemu na 0 rysunek drugi to przedstawia http://www.studianet.pl/so_1_izk/winxp/pra...figurowanie.htm czym odzyskać dane które były na Dmozliwe, ze bedzie sie dalo odzyskac conieco, najlepszy wg mne program do odzyskiwania danych do Get Data Back, sa 2 wersje, w zaleznosci od systemu plikow: FAT i NTFS, miej pewnosc ze uzyjesz wlasciwej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 (edytowane) no i nadal pokazuje sie wybór systemu choc sformatowalem jedną partycje z windowsem :( jak zrobić taki format na caly dysk !! zeby to sie już nie powtarzało! dobra jakoś dalo rade! Edytowane 23 Lutego 2008 przez marcin kowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 (edytowane) marcin kowal a tylko zmniejszyłeś czas, czy usunąłeś wpis z "boot'a"? kliknij na edytuj i wytnij linijkę, która jest niepotrzebna (powtarzająca się, będzie się różnić indeksem przy partycji). Zapisz plik i zrestartuj kompa np.multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin Edytowane 23 Lutego 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 tak wyciąłem linijke a co najlepsze nigdy sie z tym nie spotkalem i sam do tego doszedłem :P ale dzieki przemek a co do odzysku! porażka :( 3 zdjęcia odzyskało a jak GETDataBack robiłem to kilka instalek też odzyskało ale przy okazji multum wirusów które wcześniej były więc zrobiłem format całego dysku i jest lapek jak nowy tylko że wszytskie dane poszły sie ... Ale nie miała tam nic ważnego więc trudno. I do was przestroga! KASPERSky to podstawa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 I do was przestroga! KASPERSky to podstawa :Pnie powiedziałbym tak o kasperskim :P np z tym http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=258119 sobie nie poradził ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...