Skocz do zawartości
czocza

Wybór Klawiatury I Myszki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dzisiaj z reklamacji odebrałem zestaw Logitech Cordless S510 zamiast zestawu Logitech UltraX Cordless Desktop. Jakoś S510 nie przypadł mi do gustu dlatego chce go sprzedać, ile mniejwięcej moge dostać za ten zestaw? Nowy nie rozpakowany.

Link do tematu dotyczącego problemu reklamacji w MM: http://forum.purepc.pl/index.php?act=ST&am...=0#entry2919247

Dwie opcje chodzą mi po głowie:

1. Sprzedać S510 i kupić klawiature i myszke.

Jeśli bym sprzedał ten zestaw za około 160-170zł, to zaoszczędziłbym pare groszy w zależności od wyboru klawiatury.

Jaka klawiature polecacie do gier, fajnie jak by była flat.

2. Kupić myszke a klawiature zostawić z zestawu S510.

Na myszke moge przeznaczyć około 210zł. Jaką myszke polecacie do tej kwoty? Zastanawiałem sie miedzy Razer Lachesis, Razer Copperhead a Logitechem G5.

Jaka opcje wybralibyście na moim miejscu?

Jaka myszke i klawe polecacie. Myszka do kwoty 210zł.

Czekam na odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mało wątków o klawiaturach? musiałeś zakładać kolejny? nie mogłeś kontynuować dyskusji w wątku o wymianie który założyłeś?

Chodzi Ci o temat w oślej łączce? Tam był temat o problemie reklamacji w MM w sumie to mogłem kontynuować temat. Przepraszam mój błąd.

Dobra wróćmy do mojego tematu.

Jaka opcje byście wybrali? 1 czy 2?

Jaką klawe i myche(około 210zł) byście polecili?

Edytowane przez czocza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym dziale są już 2 duże topiki o wyborze klawiatury i myszki:

Jaka Klawiatura? Co wybrać?

Profesjonalne myszki - rozmowy, opinie, porady

Wystarczyło się rozejrzeć/

Do 210zł to moze Logitech MX518 i Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym dziale są już 2 duże topiki o wyborze klawiatury i myszki:

Jaka Klawiatura? Co wybrać?

Profesjonalne myszki - rozmowy, opinie, porady

Wystarczyło się rozejrzeć/

Do 210zł to moze Logitech MX518 i Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000.

Przeczytałem przed chwila te tematy i mam kilka pytań.

1. Czy klawiatura Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000 nadaje sie do gier? Czy po naciśnięciu kilku klawiszy na raz klawiatura sie blokuje?

W temacie Jaka Klawiatura? Co wybrać? jest dyskusja na temat klawiatur Logitech UltraFlat, BTC 6300.

Nie wiem jaka klawiaturę wybrać która w rozsądnej cenie najbardziej nadaje sie do gier?

2. Przeczytałem prawie wszystkie tematy związane z Razerem Lachesis mam pytanie czy naprawiono w najnowszym FW lub w sofcie problem przesuwaniem się kursora przy naciśnięciu przycisku?

Logitech MX518 będzie lepszym wyborem niż Razer Lachesis czy Razer Copperhead lub Logitechem G5?

Czy te 4000dpi to tylko chwyt marketingowy Razera?

Jak kupować to coś porządnego a nie, że zaoszczędzę 50zł a później będę żałował tego i sprzedawał.

Proszę o pomoc, tylu na tym forum fachowców proszę o wypowiedzenie się w tym temacie.

Jak już założyłem ten temat to nie będę pisał tego samego postu w dwóch tematach podanych przez @YogiCK

Czekam na odpowiedz.

Edytowane przez czocza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logitech MX518 będzie lepszym wyborem niż Razer Lachesis czy Razer Copperhead lub Logitechem G5?Czy te 4000dpi to tylko chwyt marketingowy Razera? Jak kupować to coś porządnego a nie, że zaoszczędzę 50zł a później będę żałował tego i sprzedawał.

Żałolwałbym, jakbym kupił cokolwiek z powyższej listy ;] [; ;] [;

Co do klawiatury to BTC6300 do gier się nie nada (miałem wesje na ps2) przyciski sie blokowaly, np. przy CRTL+WSAD, SHIFT+WSAD o ile sie nie mylę.

Co od Lachesis poczytaj sobie changelogi i razerblueprints.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żałolwałbym, jakbym kupił cokolwiek z powyższej listy ;] [; ;] [;

Hmmm nie rozumiem?

Co do klawiatury to BTC6300 do gier się nie nada (miałem wesje na ps2) przyciski sie blokowaly, np. przy CRTL+WSAD, SHIFT+WSAD o ile sie nie mylę.

To jaka klawa według Ciebie nadaje sie do gier? Logitech UltraFlat? MS Curve 2000? Czy jakaś inna?

Co od Lachesis poczytaj sobie changelogi i razerblueprints.

Na oficjalnej stronie Razera, nie pisze o zadnych zmianach w software lub firmaware.

Release Log:

- First release.

Na stronie razerblueprints w zakładce downloads wogole nie ma Lachesis :(

Znalazłem test na konkurencyjnym portalu myszek i przeczytałem ze Lachesis jest bardzo nie wygodny ze po kilkugodzinnej pracy/grze boli ręka.

Czy jakiś posiadacz Lachesis może się wypowiedzieć czy usunięto ten bug ze przy naciśnięciu przycisku kursor się przemieszcza?

Co sądzicie o myszce Logitech G5 wersji niebieskiej z dwoma przyciskami? Trocha droga? Warta swojej ceny?

Edytowane przez czocza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi