mongothealien Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Idąc za wzorem jednego z forumowiczów, postanowiłem zmienić moje AC w OLBRZYMIEJ budzie prolianta z "kominu" na "dac" ( dziura w boku obudowy z tubą od bass reflex'u na wysokości kloca + wentyl 92 mm i muszę wam się pochwalić: liczę seti ( 100% kloca ) i zazwyczaj miałem na pIV 1500@1900 około 51 C teraz mam max 47 !!! spox, nie?!!! jednak dopływ świeżego, chłodnego powietrza z poza budy sporo daje 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 boze, jaka zlapalem faze jak zobacyzlem tytul i myslalem ze jakis debil sprobowal chlodzic procesor bez radiatora powietrzem :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 berkut chyba ciekłym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 nie Ty jeden tak pomyslałeś ;) a mogło by tak pięknie... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 boze, jaka zlapalem faze jak zobacyzlem tytul i myslalem ze jakis debil sprobowal chlodzic procesor bez radiatora powietrzem :mrgreen::lol: :lol: :lol: :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 eee.... to tylko wspomaganie mojego coolera. miałem do dyspozycji qpno 7+ za 140 zeta a, że w 4 maxie w katowicach nie mieli takowego, zrobiłem tubkę z wentylkiem dmuchającym bezpośrednio na mojego starego titana i działa ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 boze, jaka zlapalem faze jak zobacyzlem tytul i myslalem ze jakis debil sprobowal chlodzic procesor bez radiatora powietrzem :mrgreen: chyba to sie w pierwszej chwili narzuca. MI TEZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Tak, temat nasuwa troche inne skojarzenia... Moze przy okazji ktoś zrobi test z chłodzeniem proca bez radiatora? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 hyper: jak masz amd to raczej nie próbuj go odpalać bez radiatora :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 No to chyba powinieneś był napisać AIR DUCT COOLING zamiast DIRECT AIR COOLING :) W ten sposób byłoby bardziej zrozumiałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 hyper: jak masz amd to raczej nie próbuj go odpalać bez radiatora :wink: Jak by dać ostry strumień powietrza, lekko sprężone wcześniej, to może przeżyje? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 hyper: jak masz amd to raczej nie próbuj go odpalać bez radiatora :wink: Jak by dać ostry strumień powietrza, lekko sprężone wcześniej, to może przeżyje? :) tylko ze powietrze musialoby miec z -20 stopni na wejsciu :P takze takie rozwiazanie przejdzie raczej tylko na syberii :wink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Direct Air Cool-ing Ja urzywałęm metody lepszej. PIII 650 + Radiator od 480 może być coldplate. I na to ciekłe powietrze. Sran nie szkodzi przynajmniej płycie i grafie proc też żyje. Pytacie ską <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> W każdym sklepie macie sprężone powietrze. Odwracamy dyszą do dołu i ognia. Może nie jest to Direct Liquid Air Cooling ale daje -5...-10 C i dużo frajdy przy małym procu. Mi z peltierami jakoś nigdy nie wychodziło Może FC dopiero zmieni mój świat AC i WC mam teraz nie czuje roznicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...