KermitVW Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 (edytowane) Planuje zrobić obudowę z 17" felgi stalowej... Wg mnie jest ona idealna do tego projektu. Chcę wykorzystać jako dawcę obudowę ATX i AT. I moje pytanie jest takie, jak zrobić przycisk w kapselku, aby nie było zwarcia itp. Projekt zamierzam zacz ac robić w przyszłym tygodniu. Edytowane 24 Lutego 2008 przez KermitVW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Zacznijmy od tego co podałeś wyżej tu są dokładne info o twoim kompie i jak ktoś zdolny to znajdzie to nie będziesz miał co włożyć do tej felgi bo możesz nie mieć już tego komputera a po drugie po co nam specyfika komputera jak tyko będziesz robił obudowę. I o jaki kapselek cii chodzi??????????? A i jeszcze jedno jak chcesz mieć specyfikę to wypisz tylko płytę procka ram grafę i zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=229112&hl= => proszę bardzo... Nie, nie dziękuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KermitVW Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=229112&hl= => proszę bardzo... Nie, nie dziękuj. Widziałem ten projekt Dane: AMD Athlon 64 X2 4200+ Gigabyte GA-M61SME-S2l GeForce 6100(będzie 8600GT) Zasilacz Enermax o mocy 353W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 (edytowane) Po pierwsze wyślij zdjęcie felgi Po drugie co to za zasilacz i chyba czeka cię wymiana po trzecie ŻYCZĘ CI POWODZENIA po czwarte będzie guma na feldze Edytowane 24 Lutego 2008 przez Święty spamer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KermitVW Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Tak, opona będzie naciągnięta na felgę, Felga: Model i napięcia zasilacza: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Weź chłopie lepszą felge...ta mi przypomina straszny szrot. A tak btw. dlaczego uważasz Święty spamer że zasilacz do wymiany ? Enermax dobry jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KermitVW Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 (edytowane) Co powiecie o takiej feldze: Aczkolwiek nie wiem, czy nie będzie znowuż za mała Edytowane 24 Lutego 2008 przez KermitVW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 (edytowane) Jak dla mnie jeszcze gorsza...nie będzie to estetycznie wyglądać. Edytowane 24 Lutego 2008 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KermitVW Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 (edytowane) Ew. takie Schmidt TH Line(ale są baardzo drogie) Edytowane 24 Lutego 2008 przez KermitVW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Jeśli nie chcesz robić czegoś dobrze i estetycznie to lepiej nie rób bądź dobrze sie zastanów. Możesz zrobić coś ze słabych komponentów i później na końcu efektu będziesz żałował że nie wybrałeś czegoś lepszego co by poprawiło efekt końcowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KermitVW Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 (edytowane) Jeśli nie chcesz robić czegoś dobrze i estetycznie to lepiej nie rób bądź dobrze sie zastanów. Możesz zrobić coś ze słabych komponentów i później na końcu efektu będziesz żałował że nie wybrałeś czegoś lepszego co by poprawiło efekt końcowy. Tzn? Zawsze staram się korzystać z dobrych materiałów Tak by to mniej więcej z przodu wyglądało, felga dodatkowa byłaby poszerzona i pochromowana Edytowane 24 Lutego 2008 przez KermitVW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 moim skromnym zdaniem.. jak z doopy :D sory za kolokwializm ale ten cdrom tam pasuje jak... cdrom do felgi... w ogóle próbuję sobie wyobrazić monitor podłączony do koła samochodowego.. i jak to w ogóle postawić... Gdyby to leżało jeszcze poziomo to można by ten cdrom wmontować gdzieś w oponę.. Ale tak to wygląda całkiem do bani, a po zamontowaniu tego będzie wyglądało pewnie jeszcze gorzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 (edytowane) Co to masz być przecież to nie rafwlkp decyduje o feldze i nie musisz się go pytać czy mu się podoba. Bez obrazy dla ciebie (rafwlkp). Mam pytank czy ty mieszkasz na złomowisku czy pod sklepem z felgami(w sensie że tyle ich masz) nie masz pomysłu poczekaj aż przyjdzie i wtedy to zrób Felgi są do (...) złe Edytowane 24 Lutego 2008 przez Święty spamer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Chodzi o to że chcesz zrobić moda a nie chcesz wziąć tej lepszej felgi bo jest bardzo droga. To może poszukaj czegoś innego co lepiej się nadaje na moda i jest nie drogie :) . Osobiście ten cdrom mi się nie podoba w tej feldze. Jeśli Ci się podoba to zrób, w końcu robisz to dla siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KermitVW Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Może macie jakiś inny pomysł na obudowę związaną z motoryzacją. Może macie racje, że będzie to biednie wyglądać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 1> Kup silnik od malana 126p jak nie (wiesz co to malan) 2. wyciągnij tłoki i zrób tam miejsce dla płyty głównej 3. będzie oki silnik kosztuje jakieś 50-100zł 4. a i jeszcze jedno nie zepsuj tego moda silnikiem z motorynki 5. kup sobie dvd nowe bo to straszy 6. zalej miejsca po tłokach olejem z biedronki 7. no chyba tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adler91 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Moim zdaniem jak chcesz robić bude z felgi to znajdź taką która będzie miała szerokie odstępy pomiędzy nóżkami, albo będzie ich dużo. Wybierz gdzie ma być góra a gdzie dół i zetnij na płasko dół, tak żeby to jakoś stało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 (edytowane) A moze akurat taka badz co badz szajska felga wyjdzie fajnie :P moze KermitVW zrobi cos z niczego i pozniej sie bedzie zachwycac. A moze wyjdzie padlo :P Moze lepiej zaczac od czegos tanszego gorszego i jak nie wyjdzie tak jak zaplanowales to nie bedzie takiej straty. i ewentualnie pozniej sprobowac z czyms mocarniejszym? :> Masz w niku VW to wez cos z Volkswagena :D » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Badz kreatywny! Wez felge od Murcielago : ] @Swiety Spamer Pomysl z silnikiem z kaszlaka jest imo przedni : ] Edytowane 25 Lutego 2008 przez osa512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ditomek Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 stwórz budę na kształt silnika (bloku silnika) Niech będzie widać tłoki, miskę olejową itd. Można zrobić budę z jakiegoś większego modelu samochodu. Ale to raczej niezbyt oryginalny mod (Ale może nie zależy ci aż tak na oryginalności) a może.... tak, to może być ciekawe takiej budy jeszcze nie widziałem .... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid_Cooling Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Ja bym kupił BBS RK :D Fajne są, uwazam je za najlepsze felgi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ditomek Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 KermitVW pytał o inne elementy samochodu jakie można wykorzystać na moda kompa. Jak się patrzę na samochód to widzę ich co najmniej kilka. IMHO felga jest najmniej ciekawym pomysłem. Czy ktoś widział kompa wyglądającego jak akumulator? Itp, itp ...no chyba ze tylko mi akumulator kojarzy się z motoryzacją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 zrób sobie przód auta, a pod maską niech będzie płyta głowna. Po włączniu i wyłączeniu kompa niech mrugną 2 razy kierunkowskazy i będzie czad :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charles Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 omg, im dalej idzie ta dyskusja, tym bardziej odnoszę wrażenie, że to wielka jedna kpina xD Tak więc dołożę swoje trzy grosze... Najpierw się rzucę. Dwugroszówka: Legendarny silnik V8 od forda: A teraz coś mniej serio, ale łatwiejsze w realizacji. Jednogroszówka: Łatwość montażu gwarantowana. Wystarczy skołować taką felgę z jakiegoś sklepu/parkingu, zesmarkać to ze sobą i wtedy nazwą Cię PRO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 moja propozycja jest dla osób ceniących prostotę czyli może komp w lusterku mam na zbyciu malucha sąsiada chętni A może drzwi kierowcy z maluszka ??????? tam komp by miał się fajnie!!!! a nie jakaś tam felga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KermitVW Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 (edytowane) Najpierw się rzucę. Dwugroszówka: Legendarny silnik V8 od forda: silnik amt ertl 1:8 z metalowym blokiem, skręcany na śróbki moja propozycja jest dla osób ceniących prostotę czyli może komp w lusterku mam na zbyciu malucha sąsiada chętni A może drzwi kierowcy z maluszka ??????? tam komp by miał się fajnie!!!! a nie jakaś tam felga a czy to vw? chyba nie... Może karoseria vw w skali 1:6 i podwozie z modelu rc? same płytka i elementy podwozia (amortyzatory itp) Edytowane 28 Lutego 2008 przez KermitVW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...