Rudesmen Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 (edytowane) Nic szczególnego, a jednak chcę sie pochwalić :) Co do kabli to nie wiem jak Wy je chowacie, ale to co widać to prawie max moich możliwości. Bloki to Prisony, chłodnica BWA 123, celfasty 8/11, CR2 i płyn do chłodnic Dynagel. A o "cichości" dysków to jak pewnie każdy niedowiarek przekonałem się dopiero po założeniu WC, wcześniej sądziłem że dyski są ciche :) Blok na GPU lekko nie pewny bo rdzeń jest przy krawędzi bloku i minimalnie za duży nacisk z którejś strony powoduje skok temp. nawet o 10C Edytowane 27 Lutego 2008 przez Rudesmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Nie myślałeś o poprowadzeniu wężyków inaczej? by sie tak nie krzyżowały ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Pomysłowo zamontowana chłodnica. Mam nadzieję, że ten plastik jest dość wytrzymały :) Faktycznie troszkę się w okolicy grafy poplatało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudesmen Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Nie myślałeś o poprowadzeniu wężyków inaczej? by sie tak nie krzyżowały ;) Wsadzając pompkę w miejsce FDD to jest chyba jedyn mozliwy układ weży. Pomysłowo zamontowana chłodnica. Mam nadzieję, że ten plastik jest dość wytrzymały :) Faktycznie troszkę się w okolicy grafy poplatało.Ten plastik to adapter wentylatora 80mm>120mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekplay Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 (edytowane) Wsadzając pompkę w miejsce FDD to jest chyba jedyn mozliwy układ weży.a nie dałoby rady zrobić czegoś takiego: pompka -> gpu -> chłodnica -> nb -> cpu -> pompka z deka trochę nie po bożemu ale chociaż nie byłoby tej plątaniny węży :P no i rezik mógłbyś umieścić ;] Edytowane 23 Lutego 2008 przez Piotrekplay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charles Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 (edytowane) Przyjemny układzik ;) A ta plątanina wygląda intrygująco... Pełen pozytyw :) Edytowane 24 Lutego 2008 przez Charles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudesmen Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 (edytowane) a nie dałoby rady zrobić czegoś takiego: pompka -> gpu -> chłodnica -> nb -> cpu -> pompka z deka trochę nie po bożemu ale chociaż nie byłoby tej plątaniny węży :P no i rezik mógłbyś umieścić ;] W ten sposób znikneła by plontanina weży ale: 1 tak mi sie nawet podoba 2 przestało by to zwracać uwagę, a przyciągneły by ja kable :) na rezik miejsce zostało juz chyba tylko w 5,25 a że buda ma drzwiczki to nie ma sensu go montować - tak myślę Przyjemny układzik ;) A ta plątanina wygląda intrygująco... Pełen pozytyw :) Dziekuję za słowa uznania :) Na początku dorzuciłem jeszcze foto obradiatarowanej :) grafiki Edytowane 24 Lutego 2008 przez Rudesmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 (edytowane) Pytanie 1: Nie dałoby się zamontować chłodnicy nieco niżej, aby nie wystawała poza obrys obudowy? Pytanie 2: Jak wygląda podłączanie wszystkich kabli-zastanawia mnie np. kabel od zasiłki (zwykle najsztywniejszy) ? Pytanie 3: Temperatury? Pytanie 4: Słychać zasiłkę? Ogólnie spoko-wizualnie fajny układ :D Ocena 6/10 Edytowane 24 Lutego 2008 przez Pussey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 złączki kątowe bardzo się przydadzą i możesz wtedy zastosować rozwiązanie które podał Piotrekplay. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekplay Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 (edytowane) co do reza ro między płytą główną a zatokami 5,25" nie zmieściłoby się coś małego np. Swiftech MCRES-MICRO ? Edytowane 25 Lutego 2008 przez Piotrekplay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudesmen Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Pytanie 1: Nie dałoby się zamontować chłodnicy nieco niżej, aby nie wystawała poza obrys obudowy? Pytanie 2: Jak wygląda podłączanie wszystkich kabli-zastanawia mnie np. kabel od zasiłki (zwykle najsztywniejszy) ? Pytanie 3: Temperatury? Pytanie 4: Słychać zasiłkę? Ogólnie spoko-wizualnie fajny układ :D Ocena 6/10 1 przy montażu na tym adapterze nie 2 nei bardzo wiem o co chodzi, ale jezeli o to jak jest poprowadzony to wcisnąłem go miedzy ściane obudowy a koszyk 5,25 3 przy necie i muzyce, 21 w pokoju, grafika -40/41, plyta główna (everest) 35, procek@2600mhz (brisbane wiec do konca nie wiadomo) 47, dyski nei wiem bo raid ale pewnie cos w okolicach 45, a ich płytki drukowane to parzą przy wentylatorach na chlodnicy na 12V temp jest nizsza o ok 4-5 4 zasilka to pentagram 370w, gdy wszystkie wentylatory sa odlaczone to tak, ale jak jest normalnie to nie co do reza ro między płytą główną a zatokami 5,25" nie zmieściłoby się coś małego np. Swiftech MCRES-MICRO ?nie czuje potrzeby posiadania reza, a na dodatek ostatnio duzo wydalem hajsu wiec raczej go nei bedzie wcale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 o moje graty ;] i jak zadowolony widze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 (edytowane) nei bardzo wiem o co chodzi, ale jezeli o to jak jest poprowadzony to wcisnąłem go miedzy ściane obudowy a koszyk 5,25chodziło mi o to, czy chłodnica z tyłu nie zasłania wtyku ad zasilacza i innych typu wyjścia karty graficznej, usb.... przy necie i muzyce, 21 w pokoju, grafika -40/41, plyta główna (everest) 35, procek@2600mhz (brisbane wiec do konca nie wiadomo) 47, dyski nei wiem bo raid ale pewnie cos w okolicach 45, a ich płytki drukowane to parzą przy wentylatorach na chlodnicy na 12V temp jest nizsza o ok 4-5 no to temp. nie powalają, ja mam tyle na chłodnicy 1x120[mm] Edytowane 27 Lutego 2008 przez Pussey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudesmen Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 (edytowane) o moje graty ;] i jak zadowolony widze icon_smile3.gifskoro tak twierdzisz to pewnie twoje:) zadowolony z efektu wizualnego tak, temperatury mogłyby być niższe :) chodziło mi o to, czy chłodnica z tyłu nie zasłania wtyku ad zasilacza i innych typu wyjścia karty graficznej, usb.... no to temp. nie powalają, ja mam tyle na chłodnicy 1x120[mm] aha, to nie problem adapter ma jakies 3,5cm, ale tak czy siak zaden kabel nie jest na kursie kolizyjnym z chłodnicą a temperatury niestety, jest bardziej efektownie niz efektywnie Edytowane 27 Lutego 2008 przez Rudesmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...