Skocz do zawartości
yoo

Zestaw Za 2tys Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie co sądzicie o tym zestawie

http://www.info-kom.pl/sklep/product_info.php?products_id=43

Chciałbym sie dowiedzieć czy będzie on wystarczający do gier i czy oczywiście nie przepłacam za niego , bo zdarza sie kupować słabe kompy za ogromne pieniądze w sklepach . Porównywałem ten zestaw z kompami na allegro i wydaje mi sie że jest to dobry wybór ale wolałbym spytać specjalistów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zestaw przeciez tez jest zlozony z czesci :D

Chodzi tylko o to jakie czesci wlozono i czy odpowiadaja kupujacemu. Przewaznie jest tak, ze zawsze cos nie pasi z czesciami z zestawu :D

mattis Yogi`emu pewnie chodzilo o dostarczenie czesci - czyli podanie wlasnej listy komponentow :)

Edytowane przez e-tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nagrywarka DVDR LG GH-20NS10 OEM Black SATA 105.00

2. Pamięć DDR2 2x1GB PC6400 800MHz Corsair CL4 TWIN2X2048-6400C4 169.00

3. Zasilacz ModeCom MC-350ATX 2.0 350W 97.00

4. [775] Procesor Intel Pentium Dual Core E2160 1.8GH 1MB BOX 198.00

5. [ATX] Obudowa CoolerMaster Elite 331 black bz RC-331 125.00

6. [iNT][775] Płyta MSI P35 Neo2-FIR 318.00

7. [PCIE] Karta GeForce 8800GT Galaxy 512MB 88YFF6HUFEXX (1ns/600/1800) 700.00

8. [sATA2] Dysk Seagate Barracuda 7200.10 250GB 8MB ST3250310AS 190.00

w apollo.pl zamawiałem niedawno cos podobnego - słowo i składają Ci pięknie zestawik tak jak tego chcesz. Nawet kabelki poukładają ładnie i zepną opaskami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm , prawdopodobnie zdecyduje sie kupić części pokazane w tym zestawie za 2000 tys zł

z tego linku http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=247005

Mam tylko jedno pytanie , jaka obudowa pasowała by do tego najbardziej i oczywiście żeby nie była zbyt droga bo i tak już przekroczyłem swój limit :>

ps.Czy w tym sklepie z którego podane są części jest możliwość złożenia komputera przez nich ?

i jeszcze jedno , czy dało by się coś jeszcze zmienić (nie zwiększając znacznie ceny) wydajność tego zestawu.

Edytowane przez yoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic chyba nie zmieni sie zeby ceny nie zwiekszac a wydajność tak.W ESC skladają zestawy po prostu części wybieraj w konfiguratorze.Sklep jak najbardziej polecam kolega zamowile w poniedzialek a we wtorek juz zestaw w domu lezał:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

i jeszcze jedno , czy dało by się coś jeszcze zmienić (nie zwiększając znacznie ceny) wydajność tego zestawu.

jasne, że by się dało

można np. kupić jużpodkręcony komputer - wydajność kilkadziesiąt procent większa niż niepodkręconego :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie nie warto, to chlodzenie Zalmana nie jest jakieś elo-pro, jeśli chcesz zmieniać chlodzenie na grafie to juz na coś pokroju Evercoola Turbo / Accelero S2 + 120mm ( tylko nie wiem czy oba pasują na tę kartę)

Jeśli nie będziesz podkręcać karty, to wystarczy palitowe chłodzenie.

Jeśli nie umiesz podkręcać, poproś panów ze sklepu, żeby ci OCnęli tego proca w okolice 3GHz, wzrost wydajności będzie zauważalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje wszystkim za rady , prawdopodobnie kupie ten zestaw za 2 k tylko jeszcze jakaś obudowę sobie wybiorę a procka spróbuje sam podkręcić , ostatnio dużo o tym czytam i chyba nie jest to aż takie trudne :<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi