Pampek Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 (edytowane) Problem mam z innej beczki teraz. Nie zakładam nowego wątku myślę że to tu trzeba o tym napisać. Obecnie mam problem związany z rzeczywistym odczytem karty SDHC Sandisk ULTRA 2 4GB próbowałem przez czytnik USB 2.0 podpiąć i zrzucić z niej na dysk jakiś plik ponad 100MB u mnie w Total Commander leci zupełnie wolniej niż 15MB/s . Buforowanie sprawdzałem , Via sterowniki przeinstalowałem mam SP3 więc o co kaman ? Może ktoś wytłumaczy. Ps. Sprawdzałem w dodatku programem do odczytu prędkości kart SDHC i odczyt i zapis się zgadza ale tylko w programie a nie w praktyce. Sprawdzałem na nowym kompie i laptopie przez ten sam czytnik i działa wszystko ok. :damage_wall: Edytowane 1 Grudnia 2008 przez Pampek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 KT600 z tego co pamiętam wprowadziło obsługę 200Mhz szyny FSB od VIA, zatem nie masz się co zastanawiać tylko daj tą przyjemność swojemu Sempowi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pampek Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 :) na tym Biosie co mam czyli z 2004 F6 nowej wersji nie znalazłem w necie nie ma opcji by podkręcać procek.... :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 (edytowane) Zalecam lekturę manuala, być może wypatrzysz coś nawet na ekranie monitora gdy wejdziesz w ustawienia biosu. No dobra, ctrl+F1 i wychodzą dodatkowe funkcje biosu. Podkręcając pilnuj częstotliwości/dzielników pci = 33MHz. Edytowane 25 Lutego 2008 przez Klaus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pampek Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 :-P niestety ale mi to nie pomogło bo i tak nie ma tam FSB procka jest tylko pamięć TIMING i coś z grafą do kręcenia... :mur: a ja chciałbym procek :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Taraz widzę dopiero że to płytka robiona fujitsu-siemens. A im zależy na tym aby płyta była stabilna a nie podkręcalna. Płyta ma napewno bios pozbawiony funkcji o/c. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...